Sari la conținut
Forum Roportal
Cleric Prest

De ce trimite Dumnezeu nenorocirile numai peste cei mici?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Iosafat, eu cred ca in general oamenii adopta un sisitem de valori in viata. In functie de acest sistem graviteaza toata viata lor!

Poti sa fii bogat sau sarac si sa ai un sistem de valori corect si sa fii fericit!

Poti sa fii sarac sau bogat si sa ia un sistem de valori gresit si vei gravita in jurul mocirlei care ai ales-o!

Si la sat si la oras sunt alcoolici! Telul lor in viata este satisfacerea eu-lui lor , a mandriei de care vorbeai ! Atata pot si atata vor!

Nu cred ca nenorocirile vin doar peste cei mici, ele vin si peste cei mari! Deasemenea nenorocirile vin si peste cel credincios lui Dumnezeu! Important este reactia noastra la astfel de nenorociri!

In Romania oamenii traiesc intr-un fel de "rutina paguboasa" (cum amintea Schimbarea la un alt topic)! De fapt rutina asta este un sistem de valori adoptat de acesti oameni. Fiecare doreste sa devina bogat, daca se poate fara munca, betia si alcoolul sunt mijloacele de-a se simti bine , pe fiecare il intereseaza sa fie bine vazut in ochii lumii, fiecare urmareste sa aibe haine la ultima moda...ectc. Si asta nu este doar la sat, ci si la oras, nu este doar la omul sarac, ci si la cel bogat! De fapt cred ca gandirea umanista a schimbat sistemul de valori al omului, a pus omul in centrul existentei, "buricul pamantului" ! Ce poate fi bun in oameni? Ce poate fi bun in inima omului?

IEREMIA 17: 9 ,,Inima este nespus de inselatoare si de desnadajduit de rea; cine poate s'o cunoasca?

MAT 15: 19 Caci din inima ies gindurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtisagurile, marturiile mincinoase, hulele.

Cine sunt oamenii care traiesc o viata fericita si o viata din belsug! Oamenii cu o inima noua (care o poate da Dumnezeu) si cu un sistem de valori corect (dat de Dumnezeu)!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Iosafat, eu cred ca in general oamenii adopta un sisitem de valori in viata. In functie de acest sistem graviteaza toata viata lor!

 

Oamenii de care vorbesc eu predomina la sat, pot spune ca "nebunia s-a nascut la sat".

Ei nu vor sa-si schimbe sisetemul de valori, fiindca si-ar anula orgoliul, si cum duh si personalitate nu au, cu ce ar mai ramane?

 

Socialism si comunism se poate cu bune rezultate, vezi chibuturile din mediul rural al Israelului.

Dar la omul nebun, nu se poate nici in comun, nici in capitalism, desi trag speante ca in 50 de ani capitalismul va face selectie naturala.

 

Batranii vor pieri la cozi, asa cum sau obisnuit, cumparand medicamente si lapte aproape expirat la juma de pret.

 

Dar noi, tinerii, vom abandona sistemul de valori al parintilor nostri pe care socialismul l-a slefuit in ei ca o rasplata bine meritata.

 

"Cinsteste-ti parintii" zice Biblia, DAR ATAT, "omul va pleca din casa si se va uni cu nevasta sa" si va face ce va voi, spre binele sau. Nici un copil care ramane in casa parintilor sai nu va "creste" ci va ramane un copil, un rob, si nu va sti niciodata ce inseamna sa fi OM LIBER, sa gandeasca pentru el insusi.

Iar parintii din tara noastra au avut prostul obicei de a reteza liberul arbitru al copiilor lor, tocmai ca sa fie siguri ca nu pot parasi cuibul mocirlos si va avea cine sa-i ingroape si sa-i stearga la fund. Subconstientul omului plin de orgoliu e vast si lucreaza, dar constiinta e adanc adormita.

Editat de iosafat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iosafat :airkiss: felicitari.

Cred ca sunt si cateva proverbe care exprima ce ai prezentat tu: o nenorocire nu vine niciodata singura. DIn saracie materiala si spirituala nu are ce altceva sa iasa decat tot saracie. (Iar banul la ban trage). Sa stii ca si eu mi-am pus de multe ori problema asta. Eu o vad in alte "cuvinte", casa zic asa. O familie vai mama ei, cu un tata betiv si abuziv si o mama care-si ia bataie si nu e decat sluga pentru ai sai are foarte putine sanse sa dea un urmas care sa rupa acest cerc vicios, si astfel obiceiul se va perpetua din generatie in generatie. Daca vede ca tatal snopeste in bataie mama si copiii, el va face la fel. Daca isi vede parintii ca isi dau si ultimul banut pe bautura la birt, asa va face si el, ce-i trebuie copilului calculator? Sau carti? Ca sa se poata rupe din joc, un tanar ar trebui sa aiba acces la informatie,sa vada ca se poate si altfel, sa aiba vointa sa se desprinda de acolo, si sa nu-i fie lene sau frica sa o faca. Nivelul spiritual al lor... nu stiu ce sa zic, depinde de la caz la caz. Cred ca trebuie sa facem un pic diferenta intre: spiritualitate, moralitate si cultura. Pe primele doua eu le vad legate in sensul ca daca esti un om cu un nivel spiritual inalt, nu ai cum sa nu fii si moral. Poti fi moral insa chiar daca nu esti cultivat, pentru ca moralitatea tine de constructia interioara. Poti sa fi cultivat, dar sa nu fii un om moral. Inteligenta te poate ajuta sa dobandesti cunostinte, dar daca faci rau cu buna-stiinta (cei de care spuneai tu) nu mai esti un om moral.

Eu zic ca totusi vedetele au grija de imaginea lor, cred ca le preocupa ce-o sa zica cutare despre hainele/masina/vila pe care o au, le intereseaza mai putin ce spune lumea despre comportamentul lor; iar la tara intr-adevar conteaza gura lumii, dar nu in sensul de care ziceai tu, legat de partea materiala, ci mai curand de partea de comportament al individului (ce face cutare, ca aia a ramas gravida, ca ala s-a batut cu nu stiu cine...). Vezi de fapt in ce constau barfele intr-un loc si in altul: in mediile joase sunt legate de fapte, in cele mai avute de bunurile materiale.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iosafat ai vorbit si ai gandit ca un MASON.Asta e gandire masonica ."Goimii'' isi merita soarta .Nu e corect .

Intrebarea pe care o pun e : de ce o parte a omenirii se afla la acest nivel semi-uman si de ce alta parte se afla in pozitia dominatoare ??

Dunmezeul de care spui ne-a creat pe toti egali...(asa zice)

Cine a inventat societatea si tot setul de norme (religioase la inceput ) care structureaza totul piramidal??Acest Dumnezeu aberant care cere ascultare si supunere (pana si Isus a indemnat la supunere sociala cand a spus ''dati Cezarului ce al Cezarului'')???

Sistemul de caste din India tot o amageala e (vezi de aia esti amarat in viata asta ,ai o Karma rea pt ca ai gresit in alta viata ,deci acum rabda si accepta mizeria...cata manipulare...)

Din punct de vedere social oamenii sufera o involutie continua din epoca de piatra pana acum.(nu e opinia mea personala ci e un fapt de care se vorbeste in sociologie ).

Clasa de jos e JOS pt ca de mii de ani e TINUTA JOS.Nu poti evolua nici material nici spiritual cand asupra ta exista o presiune PARAZITARA (a elitei...) de mii de ani.

Moise nu a putut sa creeze un popor nou pana nu a scapat,, de mentalitatea de sclav'' pe care o aveau oamenii cu care a fugit din EGipt.Pentru asta i-a plimbat prin desert 40 ani pana cand ''sclavii'' au disparut fizic (au murit )si o data cu ei si mentalitatea lor.

Oamenii adevarat liberi mai traiesc si azi doar in cateva triburi izolate din Amazonia si din alte locuri in care ''civilizatia ''nu a patruns.Chiar daca au arcuri cu sageti si umbla dezbracati acei oameni dpdv spiritual sunt peste noi ''civilizatii'' cu mult;majoritatea sunt telepati ,nu cunosc frustrarea ,nu cunosc ingradirile sociale.Asta nu inseamna ca nu traiesc intr-o anumita forma sociala...dar e cu totul altceva decat ne imaginam noi...

SAMAN

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

iosafat, impecabil articolul tau. Se vede ca lucrezi in programare. Nici un cuvant in plus, nici un cuvant in minus. Sunt de acord cu tot ce ai spus, dar voi muta problemele pe o orbita si mai inalta, in contextul vesniciei si al lui Dumnezeu

 

Toti avem patimi Aceia de la sate au alcoolismul, tigara, 'gura' vecinilor, si noi le vedem repede deoarece sunt grosolane. Dar si noi suntem legati in niste lanturi mai subtile. Nu bem, dar ne legam inima de forumuri. Intram pe net regulat sa vedem : oare ne-a mai bagat cineva in seama posturile ? oare nu m-a injurat unu ? oare ce zic ceilalti de articolul de ieri ? Si sa stii ca exista patimi din acestea subtile, de tipul admiratiei de sine, care sunt mai periculoase decat alcoolismul. Exista spurcatele fiice ale mandriei [crutarea de sine, indreptatirea de sine, etc] care il manie mai mult pe Dumnezeu decat prizatul de heroina. Asa ca mai bine sa ne vedem fiecare de bolile noastre

Toti scapam greu de patimi. Acel cerc vicios al taranilor patimasi, e si mai vicios in cazul unor oameni cultivati. Trasatura comuna in cazul ambelor categorii este LENEA, brutala in cazul taranilor, subtila in cazul intelectualilor. E comoditatea care refuza accederea pe un nivel superior de constiEnta [cu e]. Sa recunoastem, e mai placut pe termen scurt sa fii lipsit de responsabilitati inalte; sa nu consumi energie in activitati constructive si epuizante. Sa te lafai in placeri trupesti, spirituale, in loc sa te chinui in focurile transformarii interioare

Cum lupti cu patimile Toate fiintele omenesti, ba chiar si cele ingeresti\dracesti, penduleaza intre 2 moduri de 'lucru": modul "munca" si modul "distractie". Patimile sunt, ori generatoare de 'distractie', ori se conecteaza la om in acest mod de lucru. Iar in modul "munca" patimile sunt arse cu putere. De aceea Sfintii Parinti urmandu-l pe Pavel ne sfatuiau intotdeauna sa fim preocupati de munca. Iar a munci nu e doar cu bratele, ci si cu creierul, ba chiar si cu sufletul, daca te gandesti la sfintii din pustie a caror munca era sa se roage pentru toata lumea. Prin munca deci intelegem orice aduce folos fiintei umane, ori propriei fiinte ori celorlalti. Iar patimile din modul "distractie' intuneca mintea si retrogradeaza nivelul de constiEnta tocmai pentru ca omul nu a fost facut sa se distreze, ci sa munceasca; atunci cand ne 'odihnim' in placerea pacatului de fapt ne rupem de la sursa datatoare de viata si de eternitate, care e DEVENIREA umana...

Ca sa scape cineva de lantul acesta vicios, cel mai simplu mod este ajutorul Mantuitorului nostru. Prin marturisire curata, urmata de impartasire cu smerenie, Hristos insusi incepe sa lupte alaturi de penitent, pentru ca de cand te impartasesti, trupul\sufletul tau devin si trupul\sufletul Lui. Ce altceva este Euharistia decat un transfer de informatie genetica, atat in materie pozitiva cat si in materie negativa [spirituala] ? De aceea impartasirea ajuta foarte mult, pentru ca Hristosul care locuieste fizic in noi se lupta IN PERSOANA cu patima ca sa curete spurcaciunea ta care il afecteaza si pe EL. Aceste lucruri pentru mine sunt mai presus de orice negare, pentru ca le spun din proprie experienta. Si o data cu Impartasirea ai parte si de revelatii care sperie. De fapt, noi n-am fost aruncati niciodata din rai ! pacatele noastre ne-au intunecat mintea incat credem ca am iesit din rai ! niciodata n-am fost dati jos din eternitate in timp ! noi si acum traim in eternitate, dar pacatul ne da impresia ca simtim curgerea timpului ! Hristos nu s-a dat jos niciodata de pe cruce, si noi toti acum suntem sub cruce si ne uitam la EL ! Multimea n-a plecat niciodata din Capernaum ! Noi suntem slabanogii adusi pe targa sa fim vindecati, si Hristos se uita chiar acum la noi sa vada cata credinta avem ! Imperiul nu s-a sfarsit niciodata ....

De ce trimite Dumnezeu nenorociri peste cei mici Tu gandesti corect dar numai pana in granitele omenescului. Sa urcam putin in eternitate. Acesti fermieri patimasi de care vorbesti, pot avea parte mai usor de mantuire decat bogatii care sunt scutiti de viata mizerabila ! Noi stim ca "Dumnezeu pe cine il iubeste, il si cearta". Mai stim ca "toiagul Tau si varga Ta, acestea m-au mangaiat" si mai stim ca "Pe cat e de departe Cerul de Pamant, pe atat de departe sunt judecatile Mele de judecatile voastre" !. Acesti oameni cu existenta mizerabila, prin greutatile vietii sunt iertati si de vicii, si luati in Imparatie. Iar oamenii de bani gata, pot fi si ei mantuiti dar foarte greu ["mai usor intra camila prin urechile acului decat bogatul in Imparatie"] si un mare ajutor pentru bogati va fi milostenia ...

Le trimite peste cei mici, ca acestia prin necazuri sa li se scada o parte din chinurile vesnice, pentru ca inca fiind ei aici au patimit ceva rau ! Iar daca sunt preponderent buni, atunci prin aceste mizerii ale vietii se curata cu totul de vina viciilor si sunt chemati in lumina. Oamenii nobili pe care ii vezi ca n-au parte de nici un necaz, acestia au facut si ei ceva lucruri bune in viata si pentru aceea Domnul le da aici o fericire trecatoare, dupa care ii asteapta o vecie de chinuri dincolo. Asa ne invata dumnezeiescul Ioan Hrisostom, si interpretarile lui sunt demne de toata crezarea - venind din partea unuia care a comentat aproape toata scriptura, si isi petrecea timpul numai in modul munca !!! toata ziua rezolva treburile patriarhiei, dupa care noaptea in loc sa doarma, jumatate se ruga si jumatate scria ! iar somnul lui era numai vreo 10 minute, cand se spanzura cu bratele de niste franghii !! mancatul lui zilnic era un pic de pilaf de orez, luat intotdeauna dupa apusul soarelui....

Editat de Hyouma

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Iosafat ai vorbit si ai gandit ca un MASON.Asta e gandire masonica ."Goimii'' isi merita soarta .Nu e corect .

Intrebarea pe care o pun e : de ce o parte a omenirii se afla la acest nivel semi-uman si de ce alta parte se afla in pozitia dominatoare ??

Dunmezeul de care spui ne-a creat pe toti egali...(asa zice)

Cine a inventat societatea si tot setul de norme (religioase la inceput ) care structureaza totul piramidal??Acest Dumnezeu aberant care cere ascultare si supunere (pana si Isus a indemnat la supunere sociala cand a spus ''dati Cezarului ce al Cezarului'')???

Sistemul de caste din India tot o amageala e (vezi de aia esti amarat in viata asta ,ai o Karma rea pt ca ai gresit in alta viata ,deci acum rabda si accepta mizeria...cata manipulare...)

Din punct de vedere social oamenii sufera o involutie continua din epoca de piatra pana acum.(nu e opinia mea personala ci e un fapt de care se vorbeste in sociologie ).

Clasa de jos e JOS pt ca de mii de ani e TINUTA JOS.Nu poti evolua nici material nici spiritual cand asupra ta exista o presiune PARAZITARA (a elitei...) de mii de ani.

Moise nu a putut sa creeze un popor nou pana nu a scapat,, de mentalitatea de sclav'' pe care o aveau oamenii cu care a fugit din EGipt.Pentru asta i-a plimbat prin desert 40 ani pana cand ''sclavii'' au disparut fizic (au murit )si o data cu ei si mentalitatea lor.

Oamenii adevarat liberi mai traiesc si azi doar in cateva triburi izolate din Amazonia si din alte locuri in care ''civilizatia ''nu a patruns.Chiar daca au arcuri cu sageti si umbla dezbracati acei oameni dpdv spiritual sunt peste noi ''civilizatii'' cu mult;majoritatea sunt telepati ,nu cunosc frustrarea ,nu cunosc ingradirile sociale.Asta nu inseamna ca nu traiesc intr-o anumita forma sociala...dar e cu totul altceva decat ne imaginam noi...

SAMAN

 

Dumnezeu nu i-a facut pe toti EGALI, ca nu e un DUMNEZEU COMUNIST.

El spune clat in Biblie :"pe unii I-a facut vase de ocara si pe altii vase de cinstire"

Vase de ocara se refera la oliţa de noapte, fiiindca in acele timpuri nu era water closet.

 

 

 

Hyouma sunt intru totul de acord cu postarea ta.

 

Cei mici sunt certati mai sever pentru a fi smulsi din iluzia lumii materiale?

Cei sus pusi nu sunt cercetati fiindca nu se doreste mantuirea lor atat de mult ca a celor mici?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Cei mici sunt certati mai sever pentru a fi smulsi din iluzia lumii materiale?

Cei sus pusi nu sunt cercetati fiindca nu se doreste mantuirea lor atat de mult ca a celor mici?

Cei mari, majoritatea lor, nu s-ar folosi cu nimic din cercetarea venita de la Dumnezeu. Acei putini care mai au un dram de intelepciune, ii vezi pe la tv cu probleme. Unii trasi la judecata pamanteasca, altii [ca Gelu Tofan] batuti in plina strada. Altuia i se izbeste un tir in Maybach. Dumnezeu lucreaza cum stie el mai bine pentru toti oamenii, doar doar ne va veni mintea la cap

Cei mici sunt mai putin apti sa-si dezlege lanturile iluziilor. Necazurile pentru ei sunt o reducere a pedepsei dincolo, daca merita sa fie aruncati in gheena; iar daca merita Imparatia, prin necazuri li se iarta si acel 10-20 % necuratie a sufletului; asa s-a intamplat cu acel pustnic sfant care dupa o viata de virtute a fost mancat de un leu in pustie ! La fel cu putina bunavointa putem considera ca milioanele de mucenici din primele secole, prin botezul sangelui isi curatau si vina ultimelor pacate pe care le mai aveau, ca oameni, astfel ca Hristos ii prelua cu totul curatiti

Despre cei sus pusi, ramane ce am zis. Putinele fapte bune ale lor le dau aici o fericire de 70-80 de ani [Hugh Hefner ?] Dumnezeu e corect pana la capat, si rasplateste fapta buna. Dar unde fapta buna e un accident, si nu o tendinta, DOmnul o rasplateste AICI, pentru a nu mai fi dator dincolo. Invers, unde vede bunatatea ca o tendinta si relele ca un accident venit din neputinta omeneasca, pedepseste rautatea dar tot AICI, pentru a nu mai fi dator dincolo

 

Despre imbuibatii acestui veac a vorbit Duhul SFant prin gura lui Asaf :

[Psalmul 72]: 3.Că am pizmuit pe cei fără de lege, c

Editat de Hyouma

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×