Sari la conținut
Forum Roportal
QvoVadis

Datini, traditii, obiceiuri

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

hungarikum

Maghiari din Ungaria in haine traditionale in Puszta, cu bici-ul la o defilare campeneasca sau asemanator dar nu stiu exact, insa s-a prezentat si in comunitatea locala asa un eveniment si a fost chemat politia de vecini crezand ca e vorba de ceva arme cand pocneau biciurile :donatello:   Este o arta sa invarti acel ceva foarte mare ...

 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

12 alimente pentru un organism sănătos care să lupte cu COVID-19. Confirmate de medici (fanatik.ro)

12 alimente pentru un organism sănătos care să lupte cu COVID-19. Confirmate de medici

Pe poza sint mancaruri de Paste din Suceava care seamana cu Ardealca nu este miel doar carne afumata de porc, oua rosii, sarmale si Tuica!!!

Usturoiul aduce cel mai mult beneficiu in lupta cu COVID'u urmat de varza acra si alte muraturi.   Mereu se recomanda si  peștele gras, somonul, ieri am cumparat din COSTCO felioare subtiri afumate ca n-am de lucru si ca pestele crud, ca-mi era foame si era gata de mancat.  Doar 3 felioare am reusit care erau cat hartie pentru 3 tigari si cand il ambalez pentru frigider observ ca este etichetat ca Somon Norvegian Afumat si vandut la pret norvegian DAR Preparat in Grecia.   Asta ca si o branza/cascaval din Irlanda a fost etichetat pentru America : - Made in Roumanie!!!  una din bunatatile pentru Ziua Verde de 17 Martie Ziua lui Sfantu' Patrick, in pachetul galben, e super buna marfa!!!  Cumpar mereu mult ca doar in acea zi este la ieftinit dar serios si sta bine in congelator.    Cand s-a mancat Crustacee in Romania???   Eu n-o sa la mananc doar ca cineva a tradus niste pagini dintr-o carte de bucate straina :no: c-ar fi bun pentru "tine" ... daca nu poftesc la ceva, in veci nu-l voi manca!!!  Asta e lozinca mea si acum voi trece sa mananc paine cu unt si ardei gras rosu ca-mi place, am si ridichi rosii.   

Nici Probiotice „chimice” nu mananc pana pot sa fac varza acra si alte muraturi!!!    Kefir inca n-am gustat si nu cred ca a fost inventat pentru mine nici acel produs.  Eu mai folosesc Hrean chiar mult si Miere putin, pe langa vegetale orientale ca Turmeric, Ginger, Bitter Melon, niste seminte si prafuri din alimentarile specifice.    Sanatate!!!

Image result for sfantul patrickirish cheeses

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Când pică Paștele anul ăsta la ortodocși și catolici. Surpriză mare în calendar (fanatik.ro)

"Anul acesta, perioada dintre Paștele Ortodox și cel Catolic este una destul de mare, spre deosebire de anul trecut." 

În Calendarul ortodox 2021, Postul Paștelui începe de pe 15 martie și se termină pe 1 mai. Postul Sfintelor Paști este cel mai lung și cel mai dificil dintre toate posturile întrucât durează 40 de zile, motiv pentru care este supranumit Postul Mare.

Postul Pastelui in Calendarul Catolic începe pe 17 februarie și se termină pe 3 aprilie.

*Nu eram sigura cat timp tine Postul Mare la Orthodoxi daca diferenta este de 1 luna intre evenimente.   Va fi cu o sarbatoare mai mult in casa fiecarui cetatean ca nimeni nu renunta la bunatati cu usurinta. * 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din nou fără Paște? Virgil Musta, verdict crunt: „Nu vom avea Sărbători!”  ... gandul.ro

La noi si azi Duminica va fi Paste daca vreau!!!   si vreau ca deja am pergatit totul ca am dus si fiului oua rosii sa ciocneasca cu baietelul dar si din restul de feluri preparate de mine.   Mielul din Australia deja se vinde dar nu asa de ieftin ca in alti ani dar n-avem nevoie de o turma ca doar eu si Omu' mancam dar gatit separat ca mie-mi place in alt mod decat lui, iar pentru copiii am prajit pe foc mic pulpe de curcan ca sa scot toata grasimea de printre muschi.    

Sarbatoare este cand vrea omul cu sufletul curat, onest, are verticalitate, responsabil, harnic, iubitor etc.    Nu necesita nici un fel de religie!!! 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mărțișor 2021. Semnificația ascunsă. Femeile TREBUIE să poarte un mărțișor

Mărțișorul este o tradiție, un obicei specific românesc moştenitde la daci şi romani, inexistent la alte popoare!

Cele mai vechi dovezi ale acestei Sărbători au fost descoperite de arheologi la Schela Cladovei, Mehedinţi.

Mărțișor 2021. Semnificația ascunsă. Femeile TREBUIE să poarte un mărțișor (evz.ro)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sâmbata Morților ori Moșii de iarnă. Ce este interzis total azi, 6 martie! Femeile pot avea probleme majore

"Numită și “Mosii de iarnă” sau “Sâmbăta morților”, de această sărbătoare Biserica Ortodoxă pomenește oamenii care nu au avut parte de slujbe orânduite la înmormantare." 

Avertisment pentru femei:      Obiceiul este că în această zi să nu se lucreze. Toate femeile care nu țin cont de acest avertisment sunt pedepsite să tremure precum piftia și să li se întoarcă pomană dată. Mai mult, această zi trebuie respectată cu sfințenie pentru a te feri de nebunie."

*Se respecta cu sfintenie in America  sarbatoarea asta, dac'ar sti americancele ca exista si o zi din asta, ar trece la religia asta!!!    Daca stiam dinainte ... preparam si eu ceva, dar e scurta instiintare pentru mine de azi pe maine cand am si alte obligatii.*    

Sâmbata Morților ori Moșii de iarnă. Ce este interzis total azi, 6 martie! Femeile pot avea probleme majore – Capital

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

ANM anunță că vremea se încălzește de 8 martie. Câte grade vor fi

Sa traiasca femeile, ca fara ele nu se invarteste nici planeta!!!    Varsta nu conteaza, fiecare a contribuit cu ceva la timpul ei cand a fost cea mai tare si in forta, la rotunjirea vietii familiei, institutia cea mai veche si nemuritoare pe Pamant.  Nu s-a plans prea mult nici cand n-a fost respectata, care se respecta, fara alta vorba merge inainte cu capul sus si spatele drept.

La Multi Ani!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×