Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
vladimir

drepturi de autor pentru site oferit gratuit

Recommended Posts

salut, in primul rand imi pare bine ca am dat de site-ul vostru... e foarte dotat, am o intrebare cu o oarecare tenta de on-topic si as dori sa "ma rezolvati" cat mai clar posibil

 

am pus la cale construirea unui web site profesional pentru o agentie de turism pe care il voi face gratuit, doar cu conditia ca drepturile de autor imi apartin, trebuie facut vreun contract cu firma in vreun fel? sau pur si simplu il livrez si gata? care sunt conditiile?

 

va multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

In principiu o nota de copyright acopera autorul. In cazul indoielilor, poate fi incheiat un contract/proces verbal prin care firma sa specifice cui apartin drepturile de autor.

Drepturile de autor sunt implicite, dar trebuie cel putin mentionate pe continut, printr-o nota de genul:

-Copyright 2003-2005 Popescu Ion. Toate drepturile rezervate.'

Sper ca nu ma insel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu, e vorba de o intelegere scrisa, nu cred ca are nevoie de autentificare notariala. Pur si simplu o foaie pe care sa scrie:

-Drepturile de autor asupra continutului site-ului www.xxx.com sunt rezervate in totalitate lui Popescu Ion, reproducerea prin orice forma - electronica, mecanica sau optica - este interzisa fara aprobarea scrisa a lui Popescu Ion.'

Nu stiu pe de rost ce trebuie scris, dar trebuie sa stii ca drepturile de autor sunt garantate din start de statul roman, deci nu trebuie sa te gandesti la toate cazurile ce pot fi acoperite. Ar fi util sa vezi ce scrie pe un CD cu muzica sau carte ce poarta o astfel de nota de copyright.

Scrii ce e acolo, inlocuiesti firma detinatoare cu numele tau si semnezi foaia in doua exemplare (tu si firma), unul ramane la firma, unul la tine.

Il pastrezi undeva bine si te rogi sa nu fie nevoie de el. Poti pune in contractul/procesul acela toate temerile legate de copyright pe care le ai, de ex: -firma nu poate vinde site-ul in forma actuala sau derivata fara aprobarea autorului' sau -contractul se anuleaza in momentul in care firma dezvolta un nou site de la zero, fara a folosi elemente din vechiul site-

Suna cam din topor dar nu posed nici calificarea nici terminologia necesara :spiteful:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×