Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
radu84

lucrare de licenta cu baze de date - idei, opinii, etc

Recommended Posts

salut,

deci care e ideea,sunt student la Calculatoare si trebuie sa ma apuc de lucrarea de licenta! cum cu electronica nu ma descurc deloc mi-am ales baze de date ca si "tema mare". si am ajuns intr-un impas. cam ce sa fac eu cu baze de date care sa fie multumitor ca si lucrare de licenta. am mai cautat pe net, mai stiam si eu cate ceva asa ca ar fi cateva teme:

-programarea distribuita a bazelor de date - am idee cam despre ce e vorba

-aplicatie cu baze de date orientate obiect(asta chiar nu inteleg cum vine)

-compresia datelor in retele de date - nu cunosc nimic

-data-ware house - idee vaga despre ce este

se poate discuta putin mai amanuntit despre ce e mai sus?

alte idei? deci va rog daca puteti ceva teme interesante ce implica baze de date. Se exclud de la inceput baze de date: Access si Paradox.

ma inclin si toate cele bune

deci nimeni nu isi da cu parerea? hai mai chiar nimeni de aici nu lucreaza cu baze de date?

Si pe mine ma asteapta licenta anul viitor, dar din fericire lucrarea mea de licenta este deja in lucru

Sincer mie mi-se pare ca un subiect foarte bun pentru lucrarea de licenta ar fi un server de e-learning care foloseste una sau mai multe baze de date in functie de cat de mult veri sa-l dezvolti(o baya de date pentru studentii participanti, o alta pentru cursuri etc.)

Admistrarea bazei de date se poate face si cu java , folosesti JDBC-ul (si uite asa poti sa incluzi si programarea orientata pe obiecte).Iar daca administrezi baza de date cu java chiar nu conteaza in ce o faci.

Daca mai vrei lamuriri mai scrie un mesaj.

Multa bafta si spor la lucru!