Sari la conținut
Forum Roportal
Knut

Ruptura de menisc

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

buna seara.saptamana trecuta am fost diagnosticata cu ruptura de menisc la genunchiul drept. sapt viit sunt programata pt artroscopie.am si eu o intrebare pt cei(cele )care au facut operatia de artroscopie.ce fel de analize se fac inainte de operatie si daca anestezia se face totala sau locala.multumesc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa se inteleaga ce este menisculu iata descrierea sitatiei: In genunchiul nostru se intalnesc doua oase. Ca sa nu se "roada" unul pe altul,se afla doua jumatati de cerc care seamana in forma semilunei facute din cartilagiu,unu inparte dreapta si al doilea in partea stanga.

Cand unul sau amandoua cartilage sufera de crapare sau chiar rupere,se face o inflamatie interna care supureaza lichide in acel loc. Durerile sunt mari si depind de cat este meniscul crapat sau rupt cum si cantitatea lichidelui care umfla genunchiul.

 

Meniscul are propietatea neplacuta ca ,contrar oaselor,el aproape nu se repara singur si in cursul operatii care se face,bizar insa se scoate meniscul crapat sau rupt se dreneaza lichidele si se inchide zona operata . Asta deoarece in acels caz cand meniscul nu se lipeste inapoi ca oasele,el se construieste din nou dar numai ce este locul liber de cel rupt sau crapat.

 

Asta este povestea operatii de meniscus . Foarte rar, cand craparea meniscului este foarte mica , se pune genunchiul in ghips si meniscul reuseste sa se repare singur dar va ramane in continuare sensibil la miscarile genunchiului care fac de obicei pagube la meniscus. Aceste miscari sunt cand corpul se intoace in stanga sau in dreapta pe cand picioarele raman nemiscate. Aceasta torsiune este principala cauza de necazuri la gennchi. Alt motiv la ruperea sau craparea meniscului este shimbari datorite varstei mai inaintate sau schimbari hormonale care provoaca schimbari nu o data,nedorite..

 

La genunchi sunt si "curele" care tin genunchiul in loc. Uneori aceste curele se rup sau se intind. In aceste cazuri ,la operatii se cos aceste curele sau se leaga din nou la punctul unde trebuie sa fiu legate. Durerile sunt mari si nu o data prima diagnostica este gresita si se crede ca o problema a meniscului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×