Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
D'obrin

psd.ro

Ce parere aveti?  

1 member has voted

 1. 1. Sunteti multumiti de continutul si calitatea comunicarii realizate prin intermediul site-urilor partidelor politice romanesti ?

  • da
   0
  • nu
   1
 2. 2. Care considerati ca este cel mai bun site politic romanesc ?

  • png.ro
   0
  • pnl.ro
   0
  • psd.ro
   1
  • pntcd.ro
   0
  • pur.ro
   0
  • udmr.ro
   0


Recommended Posts

Pana in urma cu cateva luni, in Romania, siteurile partidelor politice erau mici pagini de prezentare, actualizate sporadic, incomplete si aproape facute doar ca sa existe... Transparenta pe care ele trebuiau sa o confere activitatilor si initiativelor partidelor era cvasiinexistenta, feedbackul publicului era ignorat sau imposibil, iar valoarea lor ca surse de informare academica era nula. Erau in fond doar mici liste de comunicate oficiale orientate in cel mai bun caz catre jurnalisti, si nu catre alegatori.

Insa regula pare a fi incalcata de noul site al PSD, www.psd.ro, aparut in decembrie, o pagina vie, mai asemanatoare siteurilor de stiri decat celor politice, cu o structura mult mai complexa si un continut bogat orientat mai mult spre public. Noul mod de abordare a relatiei cu publicul prin intermediul internetului este laudabil, si sper ca si PD, care si-a inchis recent pagina de internet anuntand aparitia in curand a unui nou site al partidului, va urma calea deschisa de PSD.

 

Cum psd.ro este in continuare in dezvoltare, va propun sa comentam punctele tari si punctele slabe ale paginii, si sa purtam o discutie despre ce trebuie sa devina site-urile politice. Va rog sa lasati la o parte simpatiile politice, pentru a putea purta o dezbatere din care sa poata beneficia toate partidele politice dispuse sa asculte parerile utilizatorilor de internet.

Si in ideea ca cineva inca lucreaza la el, haidem sa incercam sa ne dam cu parerea asupra a ce ar mai putea fi facut pentru a-l face mai bun si mai frumos. Cu siguranta mai sunt modificari grafice si structurale care ar imbunatati calitatea paginii, asa ca sa incercam sa sa spunem ce poate fi facut.

Deasemenea, cred ca observatiile cu caracte strict tehnic, de programare, nu sunt esentiale, neputand fi intelese de orice utilizator de internet, si deviind discutia de la subiectul central - interactiunea utilizatorilor cu politica pe internet.

Cum site-urile politice sunt siteuri de nisa, ele nu pot fi comparate cu paginile comerciale, paginile personale, etc., avand alte resurse, alt public si alta filosofie. In schimb, incadrarea lor in piata site-urilor politice romanesti, si, mult mai important in opinia mea, a site-urilor politice din Europa, este necesara pentru a intelege limitarile dar si oportunitatile de dezvoltare.

 

post-75161-1172374004_thumb.jpg

Fiind inca in dezvoltare, cateva rubrici si facilitati nu sunt inca functionale, insa se pare ca sunt in constructie.

Din ce am inteles de pe alte forumuri, motivul principal al aparitiei noului site este unul de structura si continut, de complexitate si de satisfacere a unor nevoi speciale de comunicare. Continutul observ ca este surprinzator de mult, si e actualizat zilnic (cateva articole pe zi), pe cand in cazul celorlalte siteuri politice gasesti pe prima pagina stiri de anul trecut . Are si fisiere video si audio, ceea ce nu prea am mai vazut in celelalte siteuri de partid, si cateva articole de analiza sau doctrina de foarte buna calitate. Foarte tare mi s-a parut ca, desi nu suntem in campanie electorala, site-ul are multe materiale programatice. Vad, deasemenea, ca are si un forum serios, in care nu am gasit obisnuite barfulite sau reclame ieftine, deci e moderat in timp real, si are destul de multi utilizatori ...In comparatie celelalte partide fie nu au un forum, fie e plin de spamuri, fie e doar un guestbook amarat fara utilizatori inca vii

Grafic imi pare ok, nu e deranjant sau strident, si e chiar bine organizat, deci e usor de navigat prin el. Ce-i drept nu e cel mai frumos site din Romania, insa relativ la siteurile PNL, PNTCD sau UDMR sunt de opinie ca arata bine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×