Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
The Unknown

Un atentie Fumatorilor !

Recommended Posts

Fumatul, interzis in mall-uri!

20 Februarie 2007

 

 

 

Fumatul este interzis in mall-uri, incepand de marti, in spatiile destinate serviciilor de alimentatie publica, administratorii celor doua complexe comerciale fiind sanctionati cu amenzi de cate 10.000 de lei de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

 

 

Legea 349/2002 privind prevenirea efectelor consumului produselor de tutun prevede limitarea spatiilor destinate fumatorilor.

 

Restaurantele, barurile si complexele comerciale in care exista spatii de alimentatie publica trebuie sa amenajeze, potrivit legii, spatii speciale pentru fumatori.

 

La inceputul acestui an, Protectia Consumatorilor a avertizat patronii de restaurante si administratorii de complexe comerciale de tip mall ca au la dispozitie 30 de zile pentru a crea locuri speciale pentru fumatori.

 

"Desi legea e in vigoare de trei ani, abia anul acesta s-au intreprins primele masuri. La inceputul anului, am somat patronii de restaurante si le-am adus la cunostinta prevederile legii referitoare la fumatul in spatii publice. Cele 30 de zile pe care le-au avut la dispozitie pentru amenajarea locurilor speciale pentru fumatori au expirat, iar astazi am trecut la sanctiuni", a declarat in aceasta seara Marian Zlotea, presedintele ANPC.

 

Potrivit prevederilor legale, fumatul este interzis in spatii publice acoperite, precum si in locurile de alimentatie publica.

 

"Lumea trebuie sa stie ca de astazi fumatul este interzis in mall. Se va fuma numai in restaurante din cadrul complexului, nu la mesele amenajate in fata magazinelor de alimentatie publica", a mai precizat Zlotea.

 

 

 

http://www.expres.ro/article.php?artid=293042

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×