Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
monique

Bomba cu apa din Retezat...

Recommended Posts

Academia Romana a aprobat un nou proiect ecologic devastator

 

Specialistii in probleme de mediu si administratia Parcului National acuza Academia ca, in schimbul banilor, a avizat constructia unui santier de captare a apelor care va distruge fauna si flora montana

Dupa ce a girat, printr-o tacere complice, jaful facut in Delta Dunarii de baronii PSD, Academia Romana avizeaza un alt proiect cu efecte ecologice devastatoare, de aceasta data in Parcul National Retezat. Muntele Retezat, Rezervatie a Biosferei, risca sa ramina cu vaile secate in urma unor lucrari hidroenergetice incepute in 1974, la comanda lui Ceausescu, si continuate acum, cu avizul Academiei. Proiectul este derulat de Hidroelectrica, sucursala Hateg, si vizeaza captarea mai multor riuri din interiorul parcului pentru a fi canalizate in lacul de acumulare Gura Apei, care deserveste salba de hidrocentrale de pe Riul Mare. Avizul favorabil a fost dat in urma unui studiu de impact facut de specialistii Academiei, desi misiunea lor era tocmai aceea de a proteja rezervatiile naturale. Administratia Parcului National Retezat protesteaza fata de hotarirea Academiei, care poate avea efecte dezastruoase si ireversibile pentru rezervatie.

 

Academia Romana a dat unda verde pentru realizarea unor noi captari de apa pe riurile din Parcul National Retezat, in urma unui studiu de impact asupra mediului, elaborat de specialistii Institutului de Biologie al Academiei Romane. In prezent, se lucreaza la cinci asemenea captari pe care Hidroelectrica le construieste in Parcul National, demarate la inceputul anilor -90. Alte doua riuri au fost captate inainte de 1989.

 

Restul articolului, aici: http://www.evenimentulzilei.ro/investigatii/?news_id=179732

 

Uite asa ne distrugem tara singuri... :spiteful: :crazy: :o:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Avizul favorabil a fost dat in urma unui studiu de impact facut de specialistii Academiei, desi misiunea lor era tocmai aceea de a proteja rezervatiile naturale.

:spiteful: Trist, dar adevarat

 

Daca tocmai cei care ar trebui sa faca ceva pentru pastrarea mediului sunt cei care il distrug, atunci ce pretentii sa mai avem...Si legile din Romania, care sunt facute in asa fel incat pot fi interpretate dupa bunul plac si dupa cum convine unor anumite interese, favorizeaza dezvoltarea unor asemenea proiecte devastatoare pentru mediu. Sa mai amintesc ca uneori nici nu exista o lege clara intr-o anumita privinta si ca... la noi in Romania ca nicaieri in lume?

Academia Romana, dupa cate am citit pe un site (Rosia Montana),printre alte organizatii ecologice si asociatii isi mentine pozitia de respingere a proiectului minier al Rosia Montana Gold Corporation. Aceasta este cel putin pozitia oficiala, dar nu se cunosc dedesubturile ...Deasemenea multi politicieni si-au exprimat ofical impotriva acestui proect, insa colaborarea tacita sau directa a statului roman contrazice aceasta pozitie. Totul vine de sus...de la nivel inalt.

In concluzie, proiectul Parcul National Retezat nu este decat un alt pas catre autodistrugere...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×