Sari la conținut
Forum Roportal
pufuletz

Mai merge cineva la teatru?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Da. Inca mergem la teatru. Eu merg pentru ca imi place foarte mult. În plus citesc si ascult tetru radiofonic. Nu o fac in exces dar imi da o senzatie tare faina. In schimb nu le am deloc cu filemele. Am mers de cinci ori pana la varsta asta :D

ps. Piesa favorita: Neintelegerea - Albert Camus

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Teatrul Nottara ar putea fi obligat să-şi suspende activitatea, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora, însă managerul instituţiei cere o nouă expertiză.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în spaţiile comerciale precum magazine, săli de spectacole şi structuri turistice, în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Legea modifică Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994, privind măsurile pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, şi a fost iniţiată de senatorii PSD Darius Vâlcov şi Mihai Fifor în anul 2014. Iniţial, legea prevedea doar sancţiuni pentru operatorii care nu urgentează lucrările de consolidare în astfel de spaţii, însă, potrivit unui amendament depus în Senat, a fost introdusă şi respectiva interdicţie.

Astfel, legea adoptată în Parlament pe 10 octombrie prevede interzicerea organizării şi desfăşurării de activităţi permanente şi/sau temporare în spaţile "care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie realizate în scopul creşterii nivelului de siguranţă la acţiuni seismice a construcţiei existente".

De asemenea, directoarea Teatrului Nottara a afirmat că instituţia de pe Bulevardul Magheru nu poate fi consolidată, pentru că există un proces de retrocedare cu proprietarii, care au contestat "bulina roşie".

 

http://www.mediafax.ro/cultura-media/teatrul-nottara-in-pericol-sa-si-suspende-activitatea-managerul-a-cerut-o-noua-expertiza-privind-riscul-seismic-14893685

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am urmarit aseara o piesa de teatru intitulata Tranzit, cu 1Q Sapro si Vali Braniste. Nu e vina lor ca sunt actori slab cotati sau, pur si simplu slabi, e vina mea ca n-am prea multa cultura.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aceasta pandemie are ca consecinta mutarea teatrului in online. Are succes la public? Are. Sunt ele calitative? Unele da, unele nu.  Desi nu poate fi inlocuita emotia reala in urma vizionarii unui spectacol in sala de teatru, este totusi o solutie buna de a vedea streaming-ul online. Ai acces la teatru din toata lumea, nu doar din spatiul romanesc.

Editat de Ninen
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 Teatrul Țăndărică România - Capra cu trei iezi, ora 13:00 (spectacol recomandat 3+)
 Teatrul Național de Operetă şi Musical "Ion Dacian" - Kiss me Kate, ora 18:00
 Teatrul "Toma Caragiu" - Furtuna (partea a doua), regia Cristi Juncu, ora 18:30
 Teatrul Regina Maria - Zbor deasupra unui cuib de cuci, regia Marius Oltean, ora 19:00
 Teatrul Național Radu Stanca Sibiu - Cumnata lui Pantagruel, regia Silviu Purcărete, ora 19:00
 Teatrul Naţional Cluj-Napoca - Singur printre mârlani, regia Andreea Gavriliu, ora 19:00
 Teatrul Andrei Mureșanu - Și liniștea are puls, regia Horia Suru, ora 19:00
 Bulandra - Omul cel bun din Seciuan, regia Andrei Șerban, ora 19:00
 Teatrul de Stat Constanța - Gâlcevile din Chioggia, regia Dana Dumitrescu, ora 19:00
 unteatru - Conu Leonida față cu reacțiunea, regia Florin Liță, LIVE, ora 19:00
 Teatrul Apropo - Căsuța din ceață, regia Irina Craiță-Mândră, ora 20:30

≈≈≈ • • ≈≈≈

 Teatrul Naţional Târgu-Mureş - Compania Liviu Rebreanu are o serie de spectacole urcate pe youtube. Pot fi vizionate aici - https://www.youtube.com/c…/UCyxzwhJj5ZiGWMc_--fY20Q/featured
 Teatrul Mihai Eminescu Botosani are o serie de spectacole ce pot fi vizionate până pe 30.04 în urma cumpărării unui bilet - https://eventbook.ro/event/search… // și două spectacole ce pot fi urmărite gratuit pe youtube - Muzicanții din Bremen (https://youtu.be/ZpPhhmrshiA) și Năpasta (https://youtu.be/VUVVf--VjE4)
 Teatrul Coquette spectacolul „Magnolii și cianură” poate fi vizionat până pe 30.04 în urma cumpărării unui bilet - https://eventbook.ro/event/search?term=coquette

 

 

sursa acestor informatii

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu sint inchise si teatrele ca si cinematografele???   Aproapea mine s-au construit 2 cladiri noi, una pentru Balet iar alta pentru Comedie cred, ca nu vad activitate in jur desi parcarea este acoperit si pazit, doar restaurantele sint pline!!!  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

E online. Sunt in site-ul atasat linkuri pentru a vizualiza in vimeo spectacolele. 

Editat de Maeve.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://streamerse.net/event/oscar-si-tanti-roz

Oscar și Tanti Roz

OSCAR ŞI TANTI ROZ nu e doar povestea unui copil nedreptăţit de soartă, care stă de vorbă cu Dumnezeu; e povestea noastră, a tuturor. Există în textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburător: oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc în plus. Mai multe zile dăruite înseamnă să încerci să te bucuri de viaţă, indiferent de cum ţi-e hărăzită – în chip de premiu ori de pedeapsă – fără a uita totuşi să răspândeşti binele în jurul tău.

Tanti Roz: Oana Pellea
Oscar: Marius Manole
Peggy Blue: Antoaneta Cojocaru
Bacon: Cristina Cassian / Ciprian Nicula

Dramatizarea si regia: Chris Simion Mercurian
Scenografia: Adina Mastalier
Lighting design: Alexandru Darie
Traducerea: Paola Bentz-Fauci

 

 

Editat de Maeve.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

http://www.teatruldestatconstanta.ro/spectacol/ziua-z

 

REPREZENTAȚII ONLINE - ÎN TRANSMISIUNE LIVE

Având la bază un scenariu original, creat special pentru acest proiect, spectacolul hibrid „Ziua Z” spune povestea a patru tineri care plănuiesc răpirea fiului unui influent om de afaceri. Acțiunea lor se vrea a fi una justițiară, în condițiile în care fiul a scăpat de închisoare după intervenția salvatoare a tatălui. Mai mult decât atât, cei patru se folosesc de acest moment intens mediatizat pentru a lansa un manifest și o nouă mișcare prin care se urmărește o schimbare de paradigmă în România de azi.     

Spectacolul testează modurile prin care teatrul mai poate fi prezent și relevant în viețile noastre în acest moment (Constanța se află în scenariul roșu), propunând un concept artistic dinamic, adaptat realităților pe care le trăim. Montarea e construită pe două planuri – susținute de filmări live care se desfășoară atât într-o mașină care gonește pe străzile orașului, cât și în studioul unei televiziuni locale, aflate pe scena TSC.

Editat de Maeve.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×