Sari la conținut
Forum Roportal
raluk16

Concediul de ingrijire a copilului - 2 joburi

Postări Recomandate

Buna! Caut niste pareri juridice si sper sa gasesc pe cineva care sa stie raspunsul, pentru ca de aici de la institutiile din judetul meu (Baia Mare- Maramures) au zis ca e prea complicat, ei nu stiu asa ceva, sa intreb la Bucuresti. Am scris un mail la minister si nu mi-a raspuns nimeni. Am mai intrebat si pe alte forumuri, sper ca nu e o problema...

 

Situatia mea este urmatoarea: lucrez la o firma si in plus am ore la universitatea din Baia Mare, in regim de plata cu ora (deci nici un fel de contract, nici macar de prestari servicii).

 

Daca raman insarcinata in urmatoarele luni si raman pe concediu de maternitate (si de ingrijire a copilului) de la firma, mai pot sa fac orele de la universitate? Nu as vrea sa pierd legatura, pentru ca apoi va fi prea greu sa intru iarasi "in sistem". Sau eventual s-ar putea sa le fac in continuare si sa refuz banii? Asa ar fi mai legal? Am auzit de undeva ca din moment ce nu am un contract de angajare cu ei, pot merge in continuare. As vrea sa stiu daca pot merge la aceste ore, fara sa pierd indemnizatia de ingrijire a copilului.

 

Si daca apare un post la universitate exact cand eu sunt pe maternitate, si eu as castiga acest concurs, pot sa raman in continuare pe maternitate si abia apoi sa merg la noul post?

 

Si acum cazul colegei mele (caz in care voi fi si eu peste vreo cativa ani, deci iarasi sunt interesata direct): este titulara la universitate, acolo are cartea de munca, iar la firma este angajata part-time (cu contract). Daca ramane in concediu de maternitate, este obligata si firma sa-i pastreze postul ca si cum ar avea aici cartea de munca? Deci poate merge pe maternitate si sa revina peste 2 ani la ambele joburi?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×