Jump to content
Forum Roportal
Constantin Marin

Cum transfer date intr-un StringGrid sau intr-un DBGrid ?

Rate this topic

Recommended Posts

Am 2 Form-uri,pe Form1 am mai multe ComboBox si mai multe casut Edit1,Edit2.......Edit10.In Form2 am un StringGrid sau un DBGrid(nu stiucare ete mai bun).

Vreau ca dupa ce utilizatirul completeaza toate datele in Form1 , apasind un buton din acelasi Form1 sa transfere datele din Form1 in StringGrid sau in DBGrid.

Va rog daca se poate sa-mi explicati ca pentru un incepator.

Programul il lucrez in Borland C++ Builder 6.

Va multumesc de ajutor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Am 2 Form-uri,pe Form1 am mai multe ComboBox si mai multe casut Edit1,Edit2.......Edit10.In Form2 am un StringGrid sau un DBGrid(nu stiucare ete mai bun).

Vreau ca dupa ce utilizatirul completeaza toate datele in Form1 , apasind un buton din acelasi Form1 sa transfere datele din Form1 in StringGrid sau in DBGrid.

Va rog daca se poate sa-mi explicati ca pentru un incepator.

Programul il lucrez in Borland C++ Builder 6.

Va multumesc de ajutor.

 

pai stringgrid e una, dbgrid e alta. dbgrid se foloseste pt a afisa ceva dintr-o baza de date sau query. ia-o mai usor si citeste cate ceva inainte sa te avanti asa in programare.

 

toate cele bune

Share this post


Link to post
Share on other sites
pai stringgrid e una, dbgrid e alta. dbgrid se foloseste pt a afisa ceva dintr-o baza de date sau query. ia-o mai usor si citeste cate ceva inainte sa te avanti asa in programare.

 

toate cele bune

 

Atunci te rog frumos ajutama , spune-mi ce trebuie sa folosesc pentru a rezolva problema mea.

Iti multumesc anticipat.

Da recunosc sunt incepator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai nu am cum sa te ajut decat daca iti fac analogia in delphi. eu nu cunosc c++ builderul. intr-un post anterior intrebai ceva intr-un proiect pe care il aveai in delphi 6, deci acuma probabil vrei sa faci trecerea la c++ builder.

 

pai sa o luam babeste:

1) datele tale vrei sa fie salvate undeva sau nu? - ceea ce completezi in form1. daca vrei sa le salvezi intr-o baza de date folosesti un dbgrid, care se populeaza automat printr-un querry legat la baza de date.

daca le salvezi intr-un fisier text sau de tip structurat atunci folosesti un stringgrid.

2) e ok ceea ce vrei tu sa faci, insa invata sa cauti si mai ales sa stii ceea ce vrei.

(nu stiucare ete mai bun)
- asta denota pt mine nici cea mai mica experienta in programare in medii vizuale. trebuie sa iei frumos si sa citesti cateva documentatii inainte sa pui componentele pe form. altfel inveti in valuri si nu o sa ai o baza solida.

3)spune exact ce vrei sa faci si o sa incercam sa te ajutam cat de mult se poate

 

toate cele bune

Edited by radu84

Share this post


Link to post
Share on other sites
pai nu am cum sa te ajut decat daca iti fac analogia in delphi. eu nu cunosc c++ builderul. intr-un post anterior intrebai ceva intr-un proiect pe care il aveai in delphi 6, deci acuma probabil vrei sa faci trecerea la c++ builder.

 

pai sa o luam babeste:

1) datele tale vrei sa fie salvate undeva sau nu? - ceea ce completezi in form1. daca vrei sa le salvezi intr-o baza de date folosesti un dbgrid, care se populeaza automat printr-un querry legat la baza de date.

daca le salvezi intr-un fisier text sau de tip structurat atunci folosesti un stringgrid.

2) e ok ceea ce vrei tu sa faci, insa invata sa cauti si mai ales sa stii ceea ce vrei.

- asta denota pt mine nici cea mai mica experienta in programare in medii vizuale. trebuie sa iei frumos si sa citesti cateva documentatii inainte sa pui componentele pe form. altfel inveti in valuri si nu o sa ai o baza solida.

3)spune exact ce vrei sa faci si o sa incercam sa te ajutam cat de mult se poate

 

toate cele bune

 

imi cer scuze ca nu m-am exprimat corect, dar ti-ai dat seama ce vreau sa fac.Da vreau ca ceea ce completez in Form1 sa salvez intr-o baza de date.te rog daca ma poti ajuta sa-mi explici cum se creaza o baza de date cum leg un query la o baza de date si cum populez un dbstring. Daca nu ai timp sa mi-le explici pe toate o data te rog frumos explicami-le pe rind si cind ai timp. si poti sa-mi faci analogia chiar si i n Delphy . Iti multumesc mult .

Share this post


Link to post
Share on other sites

in primul rand in delphi exista bde, ceea ce cred ca exista si in c++ builder. acolo ai in help toata documentatia de care ai nevoie. iarasi uita-te in exemplele care vin cu borlandul ca acolo sunt multe exemple.

 

daca tot nu ai inteles ia-o asa, alege in primul rand ce tip de baze date alegi(sql,mysql,interbase,etc). dupa aceea trebuie sa citesti despre serverul acelei baze de date, cel care face managementul bazei de date(de exemplu firebird). dupa care trebuie sa cauti componente cu care sa lucrezi pe baza de date.

 

poti incepe de aici http://www.programmersheaven.com/zone3/cat802/index.htm

 

toate cele bune

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×