Sari la conținut
Forum Roportal
Mallorca

Metallica - despre monştrii sacri

Postări Recomandate

Mi s-a părut ciudat că trupe mult mai puţin cunoscute au un subiect dedicat lor, iar Metallica nu. Au fost, totuşi, mentori, lideri şi formatori de generaţie. Să mai menţionez că orice kinder dacă-l

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa fim sinceri, adevarul e ca Metallica are destule piese de umplutura. Pe de alta parte, repertoriul lor e atat de bogat incat era cu neputinta sa nu iasa si niste piese de o calitate formidabila. Nu pot sa spun c-ar avea Hetfield vreo voce aparte sau ca Hammet e chitaristul numero uno, dar pasiunea si entuziasmul lor au reusit sa le suplineze cu brio un talent mai cu scartz. Ma rog, orice formatie care are onoarea de a fi considerata inventator a unui stil merita totusi respectul nostru. Metallica e un nume important, poate cea mai cunoscuta trupa din istorie. Pacat ca sunt pe duca. Ce e bun nu tine mult.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca pe scena rockului sunt intr-adevar cea mai cunoscuta trupa din istorie. Si pe buna dreptate, pentru ca au fost cei care au dat muzica metal maselor. E o realizare, avand in vedere ca acest gen e unul complicat si cam greu de digerat.

Si acum vine partea bine cunoscuta :flowers: : mi-a placut tot ce au scos pana la The Black Album inclusiv, dupa care au inceput sa se duca in jos, fiind mistuiti de propria lor glorie (deh, banii astia). Nu zic ca Load/Reload si ce au mai scos dupa sunt rele, (chiar sunt piese care imi plac de pe acestea) dar cu siguranta nu se ridica la nivelul primelor albume. Si ar mai fi Hetfield, a carui voce pare ca l-a cam lasat cu timpul.

Ar fi fost bine daca s-ar fi retras odata cu inceperea decaderii, fara sa ajunga pana la St. Anger.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

St. Anger nu este nici pe departe cel mai slab album al lor, ba din contra, cred ca e o dovada solida ca inca mai pot. Ma gandesc insa ca era cat p-aci sa nu mai apara deloc, fiindca Hetfield o daduse rau pe berici si disparuse o vreme fara sa anunte nimic si in plus le-a mai plecat inca o data basistul si trupa dadea probe pentru unul nou ( cred ca e nr.5 sau 6, nici ei nu mai stiu bine). Neintelegeri dintr-astea si lipsa unui spirit de echipa solid or sa duca peste nu mult timp la destramarea formatiei.

 

Iar despre Load si eu zic ca e un album bun si cam subapreciat. Ce tot zic? Load e chiar unul din albumele mele preferate, alaturi de Ride The Lightning (Fade To Black, For Whom The Bell Tolls - super piese, adrenalina, nebunie curata :jester: ) si Metallica '91 (Cine nu stie Enter Sandman si Nothing Else Matters ?). Poate o sa ma injurati, dar mie nu prea mi-a placut Master Of Puppets, ma refer doar la piesa, ca restul albumului nu l-am ascultat.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

trujilio este basistul cu numărul patru. au mai fost ron mcgoverney, dar ăsta se certa prea des cu mustaine aşa că i-a dat afară din casa lui. cliff burton a murit pe undeva prin suedia sau danemarca

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda, am cautat si eu despre moartea lui Burton si intr-adevar s-a stins in timpul unui turneu prin Danemarca, cand autobuzul lor s-a dat peste cap si saracu' a fost proiectat pe fereastra, fiind literalmente starcit sub roti. Cumplita moarte as spune.

 

Apropo, Trujilio este defapt al cincilea basist care ii ia locul lui Bob Rock (cel cu care trupa pornise inregistrarile pt. St.Anger, dand bir cu fugitii dupa o vreme), care ii luase locul lui Newsted, care ii luase locul lui... .

 

Despre albume, da, am ascultat azi Kill 'em all si Ride The Lightning atent si se vede clar ca la inceput erau orientati mai spre speed metal.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vouă vă plac? Haideţi să-i disecăm :friends:

 

Sa-i disecam?

Eu zic sa-i ascultam! Nu-mi place chiar tot, dar intr-o proportie covarsitoare da, asa ca...ii ascultam! :jester:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Istorie nu stiu prea multe, in afara de anumite documentare in diverse ipostaze si timpuri ale trupei, insa spun cert ca de la Reload, am inceput sa simt gustul. Prima piesa ascultata, One (impreuna cu niste amici mult mai batrani care erau mancatori de rock pe vremea aceea). De aici am invatat cum si ce anume sa ascult. Intradevar, multe piese sunt de umplutura, sau poate sunt simple incercari de revenire la origini. Cum spunea si Om Bun, pasiunea creeaza efectul pe care cu toti azi putem sa il simtim. Vor ramane binenteles nemuritori.

Editat de Acamandur

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×