Sari la conținut
Forum Roportal
Socrate

Urticaria colinergica

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna tuturor,

 

Stau si ma minunez cata lume sufera de aceasta boala sfasietoare si enervanta.Am fost si eu diagnosticata cu aceasta boala urticarie colinergica sufar de mai mult de 1 an de zile,din fericire cazul meu nu e asa de grav asa cum am vazut ca este la unii dintre voi.Sincer eu nu prea suport dr mai ales indiferenta cu care te trateaza am patit de multe ori nu le dai nu primesti urat ft urat si atunci de ce mai muncim si platim asigurare?corect ca sa-i imbogatim pe altii.La mine a inceput cu mancarime in palmi,apoi dupa un solar miraculos a inceput sa ma manance toata pielea,initial am crezut ca e dermatita de contact la clin...desi si acuma cand sterg cu el imi apar pete pe maini.Se manifesta destul de nasol incep sa ma incalzesc fara sa fac vreun efort anume si atunci dau fuga repede sa iau un xyzal nu pot sa zic ca vreo 2 zile nu am nimic si nici nu mai iau am zis ca sa iau la nevoie in ultimul timp ca tratamentele cu aerius nu au avut niciun efect.Am fost si la alergolog si dermatolog si nimic viabil acelasi tratament cu aerius si xyzal..Insa eu m-am saturat sincer sa tot dau iama la farmacie ca oare ce mi se intampla daca nu iau pastiluta miraculoasa,e destul de nasol ca pana acuma nimeni nu a gasit vreun remediu acestei boli aparent banale dar cu urmari destul de grave.Eu din fericire pot sa muncesc si a fac cat de cat miscare chiar daca ajung sa ma incalzesc si sa fug repede la pastiluta.Imi apar in special pe maini si pe cap si gat dar daac nu le scarpin nu se prea vad insa corpul mi-e mereu fierbinte.Incercati si voi ceaiul de trei frati patati pe mine m-a ajutat se zice ca e ft bun in curatarea sangelui.Chiar in acest moment nu am xyzal si trebuie sa dau o fuga la farmacie deoarece mancarimea incepe sa fie insuportabila.Din cate am citit eu te poate tine cativa ani si apoi trece de la sine,cat de aiurea...Multa sanatate va doresc si sa ne auzim cu bine!Si cea mai buna terapie radeti mult nu va stresati,faceti sport atat cat se poate avem aceasta boala din cauza stresului si a lipsurilor la care suntem supusi zilnic.Numai bine!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

salutare, unde ati disparut? blum.gif ceva noutati? cum va mai merge?

Alle23 ai scapat de problema? intr-adevar, aerius nu e bun de nimic, xyzalul si chiar telfast mi s-au parut cele mai bune, dar pt ameliorare.

Acum sunt pe punctul de a face rost de niste preparate ayurvedice din India, de care amintea o anume "Roxana" parca, pe alte forumuri si cu ajutorul carora s-a vindecat. In fapt, citind despre ele am vazut ca se ocupa in primul rand cu dezintoxicarea organismului si a purificarii sangelui (unul dintre preparate) iar cel de-al doilea este antihistaminic.

Om trai si om vedea smile.png

 

"

Roxana (cu 4 luni in urma)

 

Eu am avut urticarie cronica timp de 2 ani si jumatate, fara nicio cauza descoperita (a aparut din senin si am facut investigatii peste investigatii, dar nu a reusit niciun medic sa-i dea de capat). Am putut sa o tin sub control doar cu picaturi zyrtec sau xyzal luate seara si dimineata, dar asta doar pt a le estompa si a elimina partial mancarimea. am incercat regim alimentar, tratamente alopate, naturiste, homeopate, dar fara niciun rezultat. Intr-un final mi-a trecut cu 2 medicamente ayurvedice pe baza de plante, aduse din India: patolakaturohinyadi kwatham si haridrakhandam. Le-am luat aprox. 1 luna si efectul a fost imediat. acum am mai bine de jumatate de an de cand nu mai iau nimic. Multa sanatate tuturor! "

 

 

sau :

 

 

"

roxana (cu 4 luni in urma)

 

 

 

la mine a fost o intamplare faptul ca am ajuns sa iau acest tratament: imi pierdusem orice speranta in tratamente naturiste (asta dupa ce am incercat la noi toate posibilitatile). Actualul meu sot (indian de origine) a trecut atunci pe la un cabinet ayurvedic in Bangalore intreband de un posibil remediu. Medicul de acolo nu i-a cerut nici un fel de analize sau explicatii, pur si simplu i-a recomandat medicamentele repective, spunandu-i ca functioneaza in majoritatea cazurilor. Le-a cumparat si a functionat. Din ce am cercetat eu pe internet, patolakaturohinydi kwatham e folosit pentru dezintoxicare (antitoxic si antimicrobian), iar haridrakhandam este antihistaminic. Intre timp sotul meu s-a stabilit in Romania si nu mai are nici el vreo posibilitate directa de procurare a medicamentelor. Las o adresa de email, va pot ajuta eventual cu contactele catorva curieri cu care am mai lucrat si noi pt diverse achizitii (medicamentele nu sunt scumpe, tratamentul pentru 2 luni a costat undeva pe la 15 eur, la asta se mai adauga transportul despre care n-am idee cat ar costa - probabil in functie de greutate, noi am transportat colete mari, deci nu e prea relevant). Adresa mea de email: roxyandro@yahoo.co.in.
Sanatate multa! "

 

 

am incercat sa-i scriu dar am impresia ca mail-ul nu mai e valabil asa ca nu va deranjati smile.png

 

Nu fac nici reclama pt. ca oricum astea nu se gasesc pe la noi, iar din India am inteles ca e f greu sa le obtii prin intermediul internetului, deci tot cineva care ar avea legaturi pe acolo, sau ma gandesc chiar la magazine sau restaurante cu specific indian de la noi din tara, daca ati intreba...

 

oricum astept si eu vesti de la voi.

Va doresc sanatate maxima!

 

Cristi

Editat de Cristi2011

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dacă nu iei medicamentele pe care ți le-a prescris dr. Sau nu ți dieta Ce se întâmpla ?

hmm, daca nu tii dieta eu cred (din practica) ca nu se intampla nimic, nici daca tii, nici daca nu tii, dar medicamentele, cele eficiente zic ca mai calmeaza, macar atat deocamdata

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara...am atasat si poze..de un an de zile ma confrunt cu aceasta alergie..am fost la 3 doctori in romania..3 in germania..am facut teste peste teste pe piele..sange..nimic.Cum mi se declanseaza?atunci cand ies afara..chiar daca e frig sau cald..imi apare...dupa ce intru in casa si stau linistita dupa 30 min trec..apoi imi apare si de exemplu daca fac efort fizic..simt mici intepaturi maine spate gat..picioare..burta..in afara de fatza..deja stiu ca imi va aparea aceasta alergie...imi apare si atunci cand incep sa fac curat...pentru ca transpir automat se declanseaza..aveti vreun remediu??va rog...nu mai suport aceasta alergie sau urticarie...specific ca am luat toate pastilele pentru alergia...claritine..aerius..tavegyl..loratidina...cortizon...trei frati patati si multe altele...va rog sa ma ajutati..momentan locuiesc in germania..va rog daca cineva are o solutie sa ma contacteze pe adresa de email:Francesca180788@gmail.com

20171125_035335.jpg

20171125_035318.jpg

20180228_163440.jpg

20180228_163752.jpg

20180329_124319.jpg

20180329_124328.jpg

20180412_190658.jpg

20180412_190707.jpg

20180414_115039.jpg

20180414_114755.jpg

20180417_170717.jpg

20180417_170630.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Se pare că ai o alergie atipica, unde stresul și nesiguranța scad mult imunitatea și crizele câștigă teren. Acum, probabil că histaminele tale sunt sus de tot, in permanență și - înainte de toate trebuie sa îți stimulezi puternic imunitatea cu multivitamine + vitamina A și să tii regim ( caută pe net tot ce este agent alergen, inițial cura e mai drastica, apoi le poți readuce în meniu, treptat, doar când simți că ți-au coborât suficient histaminele ( ți se reduc crizele ca număr și ca intensitate ). Chiar daca tu nu ești alergica la toți alergenii - când ai histaminele langa pragul de sus, ajunge sa mai bage alergenul încă un mic procent și cantitatea lor o ia razna. Alergeni f cunoscuți ( caută și tu pe net, eu mai scriu acum din memorie): ciocolata, cacao, roșii, citrice, fructe de pădure, fructe cu sâmburi mici - gen căpșuni, kiwi - oua, miere, polen, creme, samponuri  sau produse cosmetice bazate pe fel și fel de flori..etc. Chiar după ce incepi sa le reintroduci in meniu, fa-o cu mare grijă și ai grija sa nu exagerezi cu ele ( gen, daca azi am mâncat putina ciocolata, nu adaug și roșii sau citrice). 

In primele minim 2 luni, ia zilnic un antihistaminic sa te ajute - mie mi-a funcționat Aerius, dar daca le-ai luat mult timp, e bine sa introduci altul, nou și nu atât de slăbuț precum e claritine. Daca în 2 luni observi progrese, încearcă întâi să reduci antihistaminicul ( o data la 2 zile, o vreme, apoi la 3 zile - revenind la 2 zile sau zilnic, daca te sperii că o iei de la capat și apoi încercând iar sa reduci, după câteva zile - in care te calmezi. Ideea este sa ajungi sa le reduci la zero.

Mențiuni importante: 

- pe langa produsele cosmetice, este f important sa nu folosești detergent lichid sau balsam. Îți recomand Ariel, este singurul din Ro - dintre cele comune- care e mai sigur. Nu uita că atunci când transpiri ( și pielea intra in contact cu chimicalele din textilul umed), lucrurile se agravează. Recomand extraclatire la fiecare spălare! Fără haine strâmte și sintetice, cat mai naturale și moi. Evita sa transpiri.

- NU uita sa te odihnești cat de mult, când poți, dormi puțin și la amiaz ( psihic, trebuie sa ajungi să eviți stresul, să îl ții sub control - nu citi știri nasoale, evita sa te necăjești, nu te uita la filme cu impact negativ, citește chestii lejere și fă mai mult din ceea ce te relaxează

- când apare urticarea, folosește și antihistaminice locale, preferabil pe formula de apa, laptoase - gen advantan.

- evita cât poți, extremele de temperatura o vreme - ești mai sensibila atât la cald, cât și la frig - pielea e deja supraexcitata de nivelul crescut de histamine. Așa că fără dusuri prea călduțe și exclus bai in apa calda. 

 

 

Sa știi că , deși pare imposibil, alergia atipica ( și în special pe baza de stres, in caz că nu găsești un anumit alergen) - poate fi învinsă. Trebuie doar sa vrei, să îți învingi temerile, să îți întărești psihicul și imunitatea și să fii sigură că vei reuși.

Toate astea le-am învățat din experiența, dar inițierea mi-a făcut-o fix un medic care avusese in trecut această problema și nimeni nu reușea să o ajute. 1-2 ani a fost mai greu la mine, deși crizele au scăzut în intensitate în câteva luni, dar simțeam că pericolul îmi dă iar târcoale și la primele semne mai luam cateva săptămâni antihistaminicul și reduceam alimentele cu alergeni, dar mai ales stresul. De ani de zile nu mai am probleme, dar știu că dacă nu am grija de mine, sensibilitatea mea ( mult mult redusă) își va spune cuvântul. Nici în zi de azi nu prea schimb cosmeticele, folosesc Ariel și extraclatire la spălare, nu stau f mult la soare și acționez prompt la primele semne de sensibilitate crescuta ( iau 2-3 zile Aerius, dorm mai mult, evit stresul- o data, de doua ori pe an simt că revine riscul). Și așa îi dau in ,,cap'' din start, înainte de a incepe o criza, zic eu. Mie îmi place să spun că îmi aduce aminte să ,,încetinesc ritmul''. Și așa și fac!

 

Poluarea, chimicalele din mâncare și produse, stresul - ne sensibilizează organismul. Uneori, el decide să tragă semnalul de alarmă printr-o alergie atipica. Asculta-ti corpul și învață să revi singura la echilibru, când apar primele semne. Inițierea reprezintă exact acest proces- cunoașterea și stăpânirea propriului stil de viață, potrivit resurselor psihicului și corpului tau.

 

Poți sa mai scrii aici, daca te ajuta.

 

Eu îți recomand, sincer, sa urmezi acest regim - care categoric nu risca efecte secundare!

Tu ai noroc, app, nu ai ajuns la urgente. Inițial, eu am avut nevoie de o săptămână de doza mare de antihistaminice injectabile. Chiar și o doza unică poate ajuta la începutul procesului. Mult. Vezi ce părere are și medicul tau de familie. Poate îți face una.

Curaj, va fi bine.

 

 

Editat de Stu'

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc frumos..acum pe 2 ianuarie am programare din nou pentru acesta probleme..mentionez inca o data am luat si aerius..citirezen..cortizon..tavegyl...si multe altele..si acum au spus daca nu functioneaza cu loratidina..ceea ce mi'au dat ultima data..vor face niste injectii speciale..nu prea am inteles foarte multe..doar ca traiesc de un an de zile cu problema aceasta..si mi s'a luat de ea..nu mai stiu ce sa fac...la.orice efort fizic imi apare...afara la fel

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult...si de la doza injectabila se vor vedea rezultate?sper ca pe 2 ianuarie atunci cand ma voi duce din nou...imi va face tinand cont ca asa a spus..daca nu va functiona cu pastile..va recurge la injectii

Editat de Davi_
Scos Citat

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Inițial, câteva doze , pot aduce brusc nivelul histaminelor din organism ( sunt f concentrate)- dar sa faci asta obligatoriu la înțelegerea cu medicul - și asta te va ajuta sa incepi un stil nou de viață, pentru că întotdeauna îmbunătățirile cresc tonusul psihic. 

Poți să îi povestești tot ce ți-am propus eu și eu cred sincer că va fi de acord sa încercați acest stil de tratament, pentru că - repet - nu are efecte adverse. Sfatul meu este ca zilele acestea să citești mai multe despre alergii și să îți notezi întrebări, să îți formezi o impresie generala asupra problemei și să simți că iei frâiele in propriile mâini - dar sa întărești aceasta acțiune cu suportul medicului. Fiind specialist , îți oferă un plus de siguranță și ajută mult.

Poți începe de azi sa urmezi din sfaturi, cu privire la îmbrăcăminte, temperatura, detergent și extraclatire + evitarea unor alimente care conțin alergeni. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc..am fost azi la doctor..in Germania..inca nu mi-a facut doza..a spus ca peste 2 sapatamani..am urmatoare programare pe data de 16 ianuarie si suta la suta imi va face..azi mi'a dat Urrimed care contine rupatadin...nu isi va face efectul pentru ca am mai luat..dar moment doctora m-a intrebat daca am mai luat rupatadin...nu stiam ca este urtimed..ceea ce am mai luat..si am avut si din romania tamalis care continea rupatadin..initial pe data de 16 ianuarie imi va face 2 doze...asa mi-a explicat..ca va trebui 2 doze..e destul de costisitor..1000 de euro...4 doze 2200 euro iar 10 doze 4300..cam asa.dar..a spus ca este ultima solutie

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×