Sari la conținut
Forum Roportal
Socrate

Urticaria colinergica

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

urticaria colinergica, nu se mai trateaza...puteti doar sa i diminuati efectu...eu luam Xyzal si nu imi dispareau bubitele, se faceau cu 30% mai putzine, in schimb scapam de mancarimi...vb unui domn/baiat de pe la pagina 2-3...faceti sport. Inainte sa merg la sala trebuia sa iau Xyzal in fiecare dimineata, mai ales vara...acum nu mai iau deloc. NU mi'a trecut urticaria, da' poate mi se intampla odata pe zi ( poate nici la 2 zile, depinde ) sa mi se manifeste asa tare, cu mancarimi insuportabile si starea aia de insuport, care ma facea sa ma enervez mai tare si sa ma agit, bineintzeles dandui apa la moara urticariei; si nu are rost sa dau banii pe medicamente pt 10-15 min. A fost 1 saptamana in care am mers la sala si luam medicamente, apoi m'am lasat de medicamente...uneori e ciudat cum la sala nu se manifesta urticaria iar daca urc pana la etaju 4 ( acuma iarna ) vine pe mine o stare de insuport de trebe sa arunc toate hainele de pe mine, sa ma scarpin de 2 ori si sa ashtept. Inca odata : pana a nu face sport, nu traiam fara Xyzal... FACETI SPORT ! ... ( antrenament zi de zi, nu ca ma pun azi sa fug si maine trag chiulu, etc... + ca nr orelor de antrenamente sa fie in jur de 2-3 ore... ) . Bafta multa si sa auzim numa de bine. peace

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

buna !

vad ca pe aceasta tema nu a mai scris nimeni din 2005-2008. ma intereseaza cat mai multe despre urticaria cronica. daca e cineva cu care sa discut, sa-mi dea mai multe sfaturi, raspundeti-mi va rog.

eu am o uricarie cronica din septembrie 2008. am facut numerase tratamente dar mi-a recidivat dupa fieacre tratament. tin regim alimentar de atunci. sunt disperat nu mai stiu ca sa fac. mie imi apr bube ca si cand as fi urzicata pe tot corpul. apar noaptea iar ziu se desumfla si raman pete. am si pe fata si pe gat. acum fac un tratament cu un telfast dimineta, 2 pastile si1/2 de medrol pana in ora 12 si seara un xyzal. tot imi apar dar mult mai putine. sunt cu nervii la pamant. scrieti-mi va rog.

Editat de m72

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua.Am citit despre problema dvs.Am fost si eu sap trecuta la dr.Ioan Nedelcu si eu am dermatita alergica.Mi-a dat un tratament identic cu al dvs.(primul pe care l-ati oprit dupa 28 de zile) si regim si tot. As vrea sa stiu pana la urma ati scapat de acea urticarie ? deci eu am dermatita alergica...multumesc !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Va ca nu sa mai scris nimic de ceva timp ......shi eu am aceiashi urticarie de vreo 5 ani de zile,analizele care le-am facut pana acum pana acum mi-ai ieshit destul de bune(nu am facut ceva foarte aprofundat), chiar nu`mi pot da seama cauza declansarii acestei urticarii ca nu am fost niciodata alergic la nimic.

Nu am luat cine stie ce tratament pana acum doar niste antihistaminice in perioada apropiata declansarii alergiei dar fara nici un efect shi am renuntat la ele,de 5 ani incerc sa ma feresc de factorii care declanseaza aceasta alergie in public(soare,efort,stres),in rest nu ma ascund ,de curand joc fotbal de 2 ori pe saptamana in aer liber dar numai la ore f tarzii 22:00-23:00 shi undeva la ieshire din orash unde unde este un aer cat de cat curat shi racoros(ziua pe timp de vara daca ash juca fotbal in 30sec-1min mash fi umplut dar seara pot juca 15-20min fara probleme abea dupa aceea incep sa ma urtic),ce am observat la efort intes ma irit mai pe tot corpul shi urticaria ajunge in forma maxima iar daca continui sa fac efort incet incet dau inapoi acele umflaturi shi raman doar niste peste roshii,cat despre mancarime m-am cam obishnuit cu ea....incerc sa nu ma scarpin,sa stau intr`un mediu racoros shi scade in intensitate.Chiar o sa incerc cateva din tratamentele de mai sus pe rand poate reactineaza organismul shi sa tin sub control urticaria....caci despre doctorii dermatologi shi alergologi m-am convins.....suntem ca niste cobai..tratamente experimentale pe banii nostrii shi pe sanatatea noastra,dupa ce am citit acest forum sunt 100% singur ca e vrb despte Urticarie colinergica dar nici unul din doctorii la care am fost nu a pus acest diagnostic.

 

 

Am atashat shi niste poze cu urticaria in forma medie (una pe bratz,una pe piept)asta dupa o plimbare de 5 minute la pas grabit intro zi de vara.

post-234237-1246028045_thumb.jpg

post-234237-1246028016_thumb.jpg

Editat de Albert_bdc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mda..nasol de tine..dar asta e..eu nu sunt medic dar sunt sigur ca e U. colinergica..in fine..ultimul medic la care am fost a fost Claudia Teodorescu,medic specialist dermatologie la colentina. raspunsul ei...Sti ca nu se vindeca nu? :o:))

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu am scapat de tot de urticaria colinergica, dar imi este mult mai bine.

Ce m-a ajutat:

- o viata mai sanatoasa: mancare sanatoasa, program de somn fix, sport (cu multa transpiratie :doh: ), stres moderat (cat mai putin posibil) dar cu multa activitate

- ca medicatie, pe mine m-a ajutat Telfast (cel de 180mg, mai puternic); in combinatie cu Ranitidina sau alt inhibitor al receptorilor H2 a fost chiar ok; au fost utile si suplimentele alimentare (B-uri, magneziu, calciu). Nu mai iau nici un antihistamic de aproape un an de zile, decat foarte rar, cel mult 1 data pe luna, si numai daca simt ca sunt conditii de manifestare a urticariei.

- daca simt ca urmeaza sa se manifeste urticaria (cu 3-5 minute inainte simt niste furnicaturi in crestetul capului), ma opresc din activitate si ma relaxez (incerc sa ma gandesc la o activitate sau un mediu care ma relaxeaza, respir mai rar tragand cat mai mult aer in piept); uneori imi mai dau si cu apa rece pe gat si urechi pentru a-mi cobora temperatura (si oamenii pierd foarte multa caldura prin urechi :doh:) ). Daca a aparut deja pruritul nu recomand sa dati cu apa rece pe zonele unde a aparut deoarece am observat ca dureaza mai mult pana dispare daca fac asta.

- foarte multa incredere si gandire pozitiva (chiar este adevarat ca factorul motivational este foarte important in vindecarea sau ameliorarea unei boli, mai ales cand nu exista un tratament conventional); am avut o perioada in care inainte sa adorm sau cand ma pregateam sa ma trezesc (acele 5 minute din momentul in care a sunat ceasul pana cand ma trezeam efectiv) imi repetam ca o sa-mi treaca (in aceste momente creierul este foarte receptiv la programari motivationale).

Sper sa va fie de ajutor cele de mai sus. Multa bafta.

 

Buna ziua.Am citit despre problema dvs.Am fost si eu sap trecuta la dr.Ioan Nedelcu si eu am dermatita alergica.Mi-a dat un tratament identic cu al dvs.(primul pe care l-ati oprit dupa 28 de zile) si regim si tot. As vrea sa stiu pana la urma ati scapat de acea urticarie ? deci eu am dermatita alergica...multumesc !
Editat de Socrate

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit un site despre urticaria cronica destul de ok: urticaria.thunderworksinc.com.

Daca linkul nu mai functioneaza datii un search in google dupa urticaria society.

Informatiile mi se par ok.

Ei zic ca in cele mai multe cazuri urticaria apare pentru prima data in momente in care sistemul nostru imunitar este suprasolicitat, si apare la persoanele care au un sistem imunitar foarte bun (in principal majoritatea alergiilor si urticariilor au la baza anomalii ale sistemului imunitar, acesta reactionand excesiv, inclusiv la corpuri sau substante care nu sunt periculoase pentru organism).

In cazul meu prima manifestare a urticariei a fost in timpul unei recidive a unei otite mai vechi (cu o zi inainte avusesem febra destul de mare).

Dar desi am avut otita, eu aveam un sistem imunitar foarte bun, raceam foarte rar, gripele erau rare si ma vindecam destul de repede.

Daca tot a venit vorba de conditile primei manifestari ale urticariei la mine a fost cam asa:

- era luna august, vara foarte calduroasa (anul 2000), chiar si peste 40 de grade in Bucuresti;

- invatam pentru admiterea la facultate foarte mult (12 ore pe zi), am inceput imediat dupa bac, fara nici o vacanta; de fapt de la inceputul anului aveam un program de studiu intensiv

- luam Encephabol (200mg/zi) de prin luna aprilie, care stimuleaza memoria, contine piritinol (un derivat al vit. B6) care mareste cantitatea de acetilcolina din creier

- am renuntat brusc la sport la sfarsitul lunii iunie (in perioada liceului faceam foarte mult sport, avem si antrenamente la karate cam de 2-3 ori pe saptamana, antrenamente intense unde efortul era foarte mare)

- stam numai in casa, invatam, nu mai faceam deloc miscare si eram foarte stresat legat de examenul de admitere la facultate, ma culcam tarziu si ma trezeam dupa-amiaza

- in acea perioada a recidivat si o otita care imi aparuse inainte cu 1 an si jumatate, avusesem febra cu o zi inainte, si luam Augmentin pentru otita

- nu mai iesisem din casa de cateva zile, cand am iesit afara m-am simtit ca intr-un cuptor la propriu, simteam un aer foarte fierbinte si uscat; la 10-15 min dupa ce am iesit din casa am simtit pentru prima data mancarimea cauzata de urticarie, lumea se uita ciudat la mine pe strada (manifestarea la nivelul fetei era destul de accentuata), si cand am trecut pe langa un geam de la o banca am vazut si eu ce mi se intamplase.

Trebuie sa mai zic si ca timp de un an a fost foarte nasol, si cred ca la majoritatea vi s-a intamplat acelasi lucru, nimeni nu stia sa-mi zica ce am, medicul de familie ma credea probabil ipohondru, m-a trimis la o nesimtita de la o policlinica din Bucuresti, o baba care invatase dermatologie la coada vacii, careia i-am explicat foarte bine simptomele si conditiile in care imi apar, si in schimb ea mi-a zis, folosind un ton pe care face femeia de serviciu glume ca o sa-mi treaca cand o sa ma insor si ma pus sa tin un jurnal cu tot ceea ce mananc. La cateva luni dupa asta medicul de familie m-a trimis la o policlinica particulara, la d-na Martinescu Anca, care mi-a pus diagnosticul corect dupa ce i-am zis doar cateva simptome.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Am gasit un site despre urticaria cronica destul de ok: urticaria.thunderworksinc.com.

Daca linkul nu mai functioneaza datii un search in google dupa urticaria society.

Informatiile mi se par ok.

Ei zic ca in cele mai multe cazuri urticaria apare pentru prima data in momente in care sistemul nostru imunitar este suprasolicitat, si apare la persoanele care au un sistem imunitar foarte bun (in principal majoritatea alergiilor si urticariilor au la baza anomalii ale sistemului imunitar, acesta reactionand excesiv, inclusiv la corpuri sau substante care nu sunt periculoase pentru organism).

In cazul meu prima manifestare a urticariei a fost in timpul unei recidive a unei otite mai vechi (cu o zi inainte avusesem febra destul de mare).

Dar desi am avut otita, eu aveam un sistem imunitar foarte bun, raceam foarte rar, gripele erau rare si ma vindecam destul de repede.

Daca tot a venit vorba de conditile primei manifestari ale urticariei la mine a fost cam asa:

- era luna august, vara foarte calduroasa (anul 2000), chiar si peste 40 de grade in Bucuresti;

- invatam pentru admiterea la facultate foarte mult (12 ore pe zi), am inceput imediat dupa bac, fara nici o vacanta; de fapt de la inceputul anului aveam un program de studiu intensiv

- luam Encephabol (200mg/zi) de prin luna aprilie, care stimuleaza memoria, contine piritinol (un derivat al vit. B6) care mareste cantitatea de acetilcolina din creier

- am renuntat brusc la sport la sfarsitul lunii iunie (in perioada liceului faceam foarte mult sport, avem si antrenamente la karate cam de 2-3 ori pe saptamana, antrenamente intense unde efortul era foarte mare)

- stam numai in casa, invatam, nu mai faceam deloc miscare si eram foarte stresat legat de examenul de admitere la facultate, ma culcam tarziu si ma trezeam dupa-amiaza

- in acea perioada a recidivat si o otita care imi aparuse inainte cu 1 an si jumatate, avusesem febra cu o zi inainte, si luam Augmentin pentru otita

- nu mai iesisem din casa de cateva zile, cand am iesit afara m-am simtit ca intr-un cuptor la propriu, simteam un aer foarte fierbinte si uscat; la 10-15 min dupa ce am iesit din casa am simtit pentru prima data mancarimea cauzata de urticarie, lumea se uita ciudat la mine pe strada (manifestarea la nivelul fetei era destul de accentuata), si cand am trecut pe langa un geam de la o banca am vazut si eu ce mi se intamplase.

Trebuie sa mai zic si ca timp de un an a fost foarte nasol, si cred ca la majoritatea vi s-a intamplat acelasi lucru, nimeni nu stia sa-mi zica ce am, medicul de familie ma credea probabil ipohondru, m-a trimis la o nesimtita de la o policlinica din Bucuresti, o baba care invatase dermatologie la coada vacii, careia i-am explicat foarte bine simptomele si conditiile in care imi apar, si in schimb ea mi-a zis, folosind un ton pe care face femeia de serviciu glume ca o sa-mi treaca cand o sa ma insor si ma pus sa tin un jurnal cu tot ceea ce mananc. La cateva luni dupa asta medicul de familie m-a trimis la o policlinica particulara, la d-na Martinescu Anca, care mi-a pus diagnosticul corect dupa ce i-am zis doar cateva simptome.

 

Salut!

 

Cum te mai simti? Ceva modificari in bine?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×