Sari la conținut
Forum Roportal
smokin

Tehnici in pictura

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

am incercat de curand sa pictez ceva dar nu imi place cum ies culorile..nu am mai pictat niciodata,trebuie sa mentionez innainte sa rada toata lumea de mine..oricum..am incercat cu acril dar nu iese bine..orice as face cand se usuca arata "varuit'.ce pot face?sau ce alta metoda as putea folosi ...?pls ajutati-ma

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

sunt in aceeasi situatie confuza :D ; vreu sa descopar tainele pictatului, sunt profan in aceasta arta, dar cred ca daca sunteti amabili si aveti bunavointa (pt. cunoscatorii acestei meserii) poate o sa-mi impartasiti din cunostintele voastre :lol: imi doresc enorm sa-mi ocup timpul cu un asemenea hobby, asa ca ,,HELP ME"" :spiteful:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

post-79549-1171225496_thumb.jpg

Ar trebui sa precizati ce tehnica si ce teme doriti sa folositi pentru a picta.

Eu,de exemplu, as putea sa va vorbesc despre pictura in ulei.

Deci, mai concret, ce doriti sa aflati?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Chiar tehnica picturii in ulei m-ar interesa mai mult, ai fi dragut sa mi-o impartasesti? Stiu ca va fi f. greu de insusit deoarece sunt un ,,total necunoscator'', dar asta e, imi doresc enorm sa descopar frumusetea acestei arte :spiteful: Am gasit pe internet tot ce ar trebui pt. pictura, seturi incluzand sevalet + culori in ulei sau acrilic, de ex., diluant, pana si panza necesara. Sunt f. scumpe, dar merita efortul atunci cand doresti sa-ti rezlizezi dorintele :lol: Daca ai bunavointa si putin timp de explicat, ce si cum sa incep, te rog sa ma ajuti, sau sa-mi dai ceva notite pe mail ionelmihai21@yahoo.com; Cat despre teme... sa invat sa pictez si dupa aceea o sa am pretentii la a alege temele :D Multumesc,

Editat de marcaze

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca vrei sa lucrezi in ulei, sau in orice alta tehnica, mai intii trebuie sa-ti procuri niste materiale.Un minim necesar pentru inceput. Apoi, considerind ca, cu desenul stai cit de cit bine, trebuie sa alegi o tema.Adica,...ce ai vrea sa pictezi? Vrei sa lucrezi "dupa natura"? sau vrei sa faci reproduceri? etc. Nu cred ca aici exita o regula.Parerea mea este ca trebuie sa incepi cu ceva care iti place foarte mult.Daca ai rabdare si dragoste vei reusi.Deci ai materiale? Daca nu ,atunci, vom face o lista minima, pentyru a putea incepe. Si spune-mi cu ce ai vrea sa incepi. Te voi ajuta cu placere intrucit si eu am fost ajutat la rindul meu. Nimeni nu s-a nascut invatat.

Eu am inceput prin a lucra dupa natura.Acum pictez exclusiv icoane dupa cum ai putut vedea si in raspunsul anterior.

Revin la ideie; Hotaraste de unde vrei sa incepi. Apoi vei rezolva problemele ce apar pe parcurs. Te astept cu intrebari concrete.

Nu este nevoie sa te arunci ala cheltuieli mari de la inceput. post-79549-1171280294_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc, esti foarte dragut ca vrei sa ajuti la randul tau, esti un exemplu de urmat :stars: m-ar interesa pictura in ulei pt. ca mi se pare mai interesanta, ori poate unde sunt eu atoate necunoscator in tainele acestei arte; cu desenul stau destul de bine, iar materiale nu le-am procurat inca dar am de gand cat mai curand posibil, in functie si de obtinerea informatiilor necesare demararii acestui ,,proiect''. De ex., am gasit acest link: http://www.galeriart.ro/eshop/prodList.asp?idCategory=19 unde ofera toate materialele necesare. Mi-ar place sa incep cu natura, dar cred ca, pt. inceput, o sa incerc, pana-mi ,,dau mana'' cu ceva reproduceri; Daca spui ca-mi poti recomanda o lisat de ustensile. accept cu placere, oricum nu am cunostinta de ce ar fi nevoie pt. inceput (culori in ulei, diluant, pensuli, etc.). Te-as ruga, daca se poate, sa-mi explici cum se procedeaza, pas cu pas de la inceput (cu desenul, combinatia de culori, etc.), pt. a putea obtine un ,,rezultat'' in aceast deziderat. Multumesc inca odata pt. sfaturi.

 

Scuza-ma, am uitat sa-ti spun ca ai niste lucrari foarte reusite :D

Editat de marcaze

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Da, oferta de pe site e generoasa, dar si scumpa :jester: Oricum va trebui sa comand cel putin panzele, sau le gasesc si pe acestea pe undeva in alta parte (de ex. la Fondul Plastic de care ai amintit)? Ai dreptate, ar trebui sa-ti urmez sfatul, tinand cont ca sunt la inceput, si sa merg sa fac cumparaturile in oras; sunt din Bucuresti. Ai facut o descriere amanuntita a vopselelor, gasesc aceste tipuri de culori in set, sau le gasesc individual la librarie?

 

Si ar mai fi ceva, nu trebuie sa fac rost si de creioane pt. desen? :crazy:

 

Multumesc pt. recomandare si o sa mai vorbim dupa ce fac cumparaturile, asa cum ai spus :doh:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La magazinele fondului plastic ai sa gasesti tot ce-ţi trebuie. Şi la preturi bune .Daca cumperi culori la set, (daca gaseşti din cele ieftine) mai ia separat un tub de ALB DE ZINC (sau ALB DE TITAN) şi un tub de UMBRĂ NATURALĂ deoarece acestea se consumă cel mai mult. Ar fi de dorit sa gaseşti un set ieftin deoarece unele nuante se folosesc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×