Sari la conținut
Forum Roportal
sorin21us

Java

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Dupa ce am parcurs Html, CSS SI JavaScript am zis sa incerc si Java. Nu credeam ca o sa-mi dea atata bataie de cap sa instalez pachetul. :search:

Am urmarit alte discutii, dar sincer nu am reusit sa deschid renumitul "HelloWorld" dupa ce am instalat j2sdk1.4.2_13. Am schibat si Path(nu stiu daca am pus bine) si tot degeaba. Am acelasi mesaj:" 'javac' is not recognized as an internal or external...".

Fratilor apelez la cine are mai multa experienta decat mine pt ca sincer ma dau batut :o: . Spuneti-mi ce, cum, in ce fel pot sa fac sa instalez si sa rulez j2sdk1.4.2_13.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

comanda javac se apeleaza in mom in care esti in directorul unde ai instalat java in subdirectorul care contine executabilul javac (care cred ca e bin)

 

Ar trebui sa arate cam asa: javac -[parametrii] C:\Directorul_cu_sursa\HelloWorld.java

 

Oricum iti recomand Eclispe. E tot ce iti trebuie sa folosesti java si sa nu mai ai batai de cap cu comenzi. E opensource , il gasesti aici : www.eclipse.org

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

dupa ce ai instalat jdk-ul trebui sa-l configurezi din mediul de programare pe care il folosesti(Eu lucrez cu Jcreator( dar poti folosi si net beans(mai ales daca il folosesti pentru grafica) Mi se pare ca optiunea se gaseste in meniul tools la Jcreator.

Sincer te sfatuiesc sa iei un jdk mai nou 1.5 si ceva

Dar daca vrei sa lucrezi fara mediu de programare scrie codul sursa intrun fisier txt si salveaza-l cu extensia .java apoi poti sa-l compilezi din linia de comanda cu javac

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×