Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
sorin21us

Java

Rate this topic

Recommended Posts

Dupa ce am parcurs Html, CSS SI JavaScript am zis sa incerc si Java. Nu credeam ca o sa-mi dea atata bataie de cap sa instalez pachetul. :search:

Am urmarit alte discutii, dar sincer nu am reusit sa deschid renumitul "HelloWorld" dupa ce am instalat j2sdk1.4.2_13. Am schibat si Path(nu stiu daca am pus bine) si tot degeaba. Am acelasi mesaj:" 'javac' is not recognized as an internal or external...".

Fratilor apelez la cine are mai multa experienta decat mine pt ca sincer ma dau batut :o: . Spuneti-mi ce, cum, in ce fel pot sa fac sa instalez si sa rulez j2sdk1.4.2_13.

Share this post


Link to post
Share on other sites

comanda javac se apeleaza in mom in care esti in directorul unde ai instalat java in subdirectorul care contine executabilul javac (care cred ca e bin)

 

Ar trebui sa arate cam asa: javac -[parametrii] C:\Directorul_cu_sursa\HelloWorld.java

 

Oricum iti recomand Eclispe. E tot ce iti trebuie sa folosesti java si sa nu mai ai batai de cap cu comenzi. E opensource , il gasesti aici : www.eclipse.org

Share this post


Link to post
Share on other sites

dupa ce ai instalat jdk-ul trebui sa-l configurezi din mediul de programare pe care il folosesti(Eu lucrez cu Jcreator( dar poti folosi si net beans(mai ales daca il folosesti pentru grafica) Mi se pare ca optiunea se gaseste in meniul tools la Jcreator.

Sincer te sfatuiesc sa iei un jdk mai nou 1.5 si ceva

Dar daca vrei sa lucrezi fara mediu de programare scrie codul sursa intrun fisier txt si salveaza-l cu extensia .java apoi poti sa-l compilezi din linia de comanda cu javac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×