Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
sweet_florentia

Aforisme, maxime si cugetari...

Recommended Posts

Schimbarea

Cand eram tanar si liber.. si imaginatia mea nu avea limite, visam sa schimb lumea. Pe masura ce imbatraneam si deveneam mai intelept, am descoperit ca lumea nu vrea sa se schimbe, asa am hotarat sa privesc mai putin departe... si anume sa-mi schimb doar tara. Dar si ea parea sa fie de neclintit. In amurgul vietii, intr-o ultima incercare disperata, am incercat sa-mi schimb doar familia, pe cei apropiati mie, dar, vai, nici ei nu au vrut asta. Iar acum cand zac pe patul de moarte, imi dau seama ca daca m-as fi schimbat pe mine mai intai, atunci prin acest exemplu mi-as fi schimbat familia.

Incurajat si insufletit de ei, as fi gasit putere sa-mi fac tara mai buna si.. cine stie.. poate chiar as fi schimbat lumea.

 

Aveti o cugetare care v-a incantat imaginatia si v-a induiosat sufletul... ?? Scrieti va rog.. nu ezitati...

:o: ;) ;)

 

Mama catre fiul ei

Ei bine, fiul meu, iti voi spune asa:

Viata pentru mine nu este o scara de scristal.

Are pioneze in ea

Si aschii,

Si scanduri sparte,

Si locuri fara de covor -

Doar spatiu gol

Dar tot timpul eu urc pe scari,

Etaj dupa etaj,

Colt dupa colt,

Si uneori trec prin intuneric

Pe-acolo pe unde n-a fost lumina.

Asa ca, baiete, nu te intoarce indarat

Nu o lua pe scari in jos

Caci va fi cumplit de greu.

Ai grija sa nu cazi -

Pentru ca eu inca merg, puiul meu,

Inca mai urc,

Iar viata pentru mine n-a fost o scara de cristal.

Edited by sweet_florentia

Share this post


Link to post
Share on other sites

"O mare parte din timp ne este rapita,o alta sustrasa,alta se scurge.Dar cea mai urata pierdere este datorata neglijentei.Si cea mai mare parte a vietii noastre o pierdem facand ce nu trebuie,mare parte nefacand nimic,intrega viata facand altceva decat aspiram sa facem.Oricare ar fi durata timpului,stiinta itrebuintarii lui il face lung."(Seneca)

 

 

"Ratiunea repeta:desertaciunea desertaciunilor,si totul e desertaciune!Iar imaginatia riposteaza:plenitudinea plenitudinii,si totul e plenitudine!si astfel traim desertaciunea plenitudinii sau plenitudinea desertaciunii."(M.de Unamuno)

 

 

"Ratiunea se dovedeste intotdeauna meschina in preajma sentimentului;una este in mod firesc marginita,ca tot ceea ce este pozitiv,iar celalalt este infinit.A cugeta atunci cand ar trebui sa simti,este tipic sufletelor fara aripi."(Honore de Balzac)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Omul care asculta de glasul Ratiunii e pierdut.Ratiunea inrobeste toate mintile care nu sunt deajuns de puternice pentru a o stapani."(G.B.Shaw)

 

"Ratiunea trebuie sa se sprijine pe cunostintele inimii si ale instinctului"(B.Pascal)

 

"Inima are ratiunile ei ,pe care ratiunea nu le cunoaste"(B.Pascal)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imbatisarea

Imbratisarea este sanatoasa. Ajuta sistemul imunitar, vindeca depresia, reduce stress-ul si aduce somnul. Iti da putere, te intinereste si nu are efecte secundare neplacute. Imbratisarea nu este altceva decat un medicament miraculos. Imbratisarea este absolut sanatoasa :tease: . Este organica, este dulce, fara ingredienti artificiali, nepoluanta, neostila mediului inconjurator si 100% hranitoare. :P Imbratisarea este cadoul ideal. Minunata in orice ocazie, amuzanta atunci cand o oferi, dar si cand o primesti, arata ca nu esti indiferent si este pe deplin returnabila. Imbratisarea este prectic un lucru perfect. Nu necesita baterii, nu se uzeaza, este ferita de inflatie, nu presupune rate lunare, nu poate fi furata si nu se impoziteaza. Imbratisarea este o resursa prea putin folosita, cu puteri magice. Cand ne deschidem inimile si bratele, ii incurajam si pe altii sa faca la fel.

Gandeste-te la oamenii din viata ta. Exista cuvinte pe care doresti sa le rostesti? Ai imbratisari pe care vrei sa le oferi? Astepti si speri ca altcineva sa faca primul pas? Te rog, nu mai astepta!

Fii Tu Primul!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×