The Unknown 15042 Raportează post Postat Septembrie 30, 2012 (editat) Tortul de ciocolata perfect Ingrediente 240g unt nesarat, taiat in cuburi mici 265g ciocolata amaruie (52% cacao) 95g ciocolata amaruie (70% cacao) 290g zahar brun 4 linguri apa 5 oua mari un varf de sare cacao pentru pudrat Mod de preparare Cu toate ca acest tort de ciocolata pare un tort simplu, sub crusta crocanta se ascunde un interior ciocolatos. Greutatea realizarii acestui tort sta in faptul ca se coace in doua faze, dar poti sa renunti la acest lucru si sa-l pui la cuptor o singura data. Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Unge o tava de tort cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm cu unt si tapeteaz-o cu hartie pentru copt. Pune untul impreuna cu amandoua felurile de ciocolata taiate in bucatele intr-un bol. Pune zaharul brun si apa intr-o oala mica pt sosuri la foc mediu, amesteca sa se dizolve, si adu la punctul de fierbere. Pune siropul de zahar fierbinte peste unt si ciocolata si amesteca bine pana cand s-au topit si ai un sos gros de ciocolata. Adauga cate un galbenus, amestecand bine dupa fiecare, dupa care lasa amestecul deoparte pana ajunge la temperatura camerei. Pune albusurile si putina sare intr-un alt bol si mixeaza pana cand se umfla dar nu sunt foarte tapene. Cu ajutorul unei spatule amesteca albusurile in aluatul cu ciocolata, usor, cate o treime o data. Pune 800 grame, aproximativ o treime din aluat in tava pregatita si niveleaza usor. Pune tortul la cuptor si coace-l pentru 40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet. Cresteaza varful blatului cu un cutit, nu-ti fa griji din cauza crustei. Pune restul de aluat deasupra si niveleaza din nou. Pune-l din nou la cuptor dar de aceasta data pentru 20-25 de minute. Atunci cand testezi cu scobitoarea, ar trebui sa vezi firimituri umede pe ea. Lasa tortul sa se raceasca complet inainte sa-l scoti din tava, dupa care poti sa-l pudrezi cu cacao sau zahar pudra daca doresti. Tortul cu ciocolata rezista acoperit la temperatura camerei pentru 4 zile, Mod de servire - Tortul de ciocolata perfect se serveste rece. culinar.ro Editat Septembrie 30, 2012 de The Unknown Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Octombrie 6, 2012 Mousse de ciocolata Ingrediente: 5 galbenusuri 200 g zahar 2-3 linguri faina continuare Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Octombrie 9, 2012 Biscuiti chibrituri Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 250 g faina 000 125 g unt 125 g zahar pudra continuare Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Octombrie 12, 2012 Budinca de “cafea” Ingrediente: 4 g ness 6 g cafea din cereale Solaris 50 g faina continuare Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat Octombrie 13, 2012 Culinar.ro Guguluf pufos cu lamaie Ingrediente 300g faina 200g faina de malai 100g unt 50g zahar 4 oua 200ml suc de portocale zeama de la 2 lamai 3 linguri lichior de portocale (sau cognac) un varf de cardamon macinat optional sau spart in mojar 1 lingurita praf de copt Pentru sirop: 200g zahar 100g apa 100g apa de portocale Mod de preparare Pune sucul de portocale la foc mediu si adauga faina de malai cand incepe sa fiarba. Amesteca bine si pune deoparte in timp ce incingi cuptorul la 170 de grade. Adauga in amestecul de faina de malai coaja de portocala, lichiorul si cardamonul si amesteca pana la omogenizare. La final adauga faina amestecata cu praful de copt. Toarna amestecul in forma pregatita si da la cuptor pentru 15-20 de minute. Pentru a prepara siropul amesteca ingredientele, adu la punctul de fierbere si lasa pentru 5-6 minute. Toarna siropul cald deasupra prajiturii. Mod de servire Checul pufos cu lamaie se serveste insiropat ... cu lichior pentru adulti si sirop pentru copiii sau crema de vanilie, inghetata, glazura de ciocolata calda ... dulceata ,,, Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat Octombrie 15, 2012 Prajitura cu blat si crema de ciocolata Ingrediente 200 g ciocolata amaruie 8 oua 400 g unt 230 g zahar 2 plicuri de zahar vanilat 20 g migdale macinate 2 lingurite praf de copt 1 plic praf de budinca de cacao 500 ml lapte 200 g smantana, 150 g ciocolata menaj un varf de cutit de sare Mod de preparare Prajitura cu blat si crema de ciocolata se prepara astfel: se rade ciocolata amaruie si se separa ouale. Albusul se bate spuma. Se amesteca 160 g unt cu 160 g zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si un pic de sare. Se pun si galbenusurile, ciocolata ramasa, migdalele si praful de copt. Albusurile trebuie puse cu grija dupa ce s-au mixat si s-au intarit. Aluatul format se imparte in doua si se pune pe rand intr-o forma de tort pregatita cu hartie. Dam tava la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se sscoate se lasa la racit si se pune la copt cealalta jumatate. Din budinca, 50 g zahar si lapte se face o budinca si cand e gata se acopera cu folie transparenta. Ciocolata menaj se topeste pe baie de aburi. Frecam spuma 140 g unt si se adauga treptat budinca racita, dar nu complet, apoi glazura. Fiecare blatul de prajitura se taie in doua si una se unge cu jumate din crema, se pune cealalta foaie de blat, se repeta si se acopera cu restul de crema, apoi se da la rece cca 2 ore. Se razuie ciocolata maruie si se presara din abundenta. Mod de servire Prajitura cu blat si crema de ciocolata se serveste felii. culinar.ro Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Octombrie 22, 2012 Tort TinkerBell Ingrediente: Pentru blat: Reteta este de la tortul cu capsuni si rabarbura continuare 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
fast_motion 412 Raportează post Postat Octombrie 23, 2012 wow, cred ca fetita mea nu s-ar indura sa manance din el. o sa ma interesez pe aici daca e cineva care ar putea sa il faca!! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat Octombrie 23, 2012 wow, cred ca fetita mea nu s-ar indura sa manance din el. o sa ma interesez pe aici daca e cineva care ar putea sa il faca!! Imi permit sa-ti prezint oficial pe forumista Samsara, specialista in torturi la comanda!!! Napolitane cu migdale Am cumparat foile de napolitane de o vreme, am si uitat de ele daca nu m-as fi oprit la acest topic. Dimineata le asamblez, le voi insiropa cu un pic de lichior si le ung cu Nutella intre foi, le presez intre carti de telefoane ca-s mai grele de 2 kg bucata ... "et voil Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Octombrie 24, 2012 wow, cred ca fetita mea nu s-ar indura sa manance din el. o sa ma interesez pe aici daca e cineva care ar putea sa il faca!! vezi daca nu esti din Brasov :) Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri