Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Tortul de ciocolata perfect

 

Ingrediente

 

240g unt nesarat, taiat in cuburi mici

265g ciocolata amaruie (52% cacao)

95g ciocolata amaruie (70% cacao)

290g zahar brun

4 linguri apa

5 oua mari

un varf de sare

cacao pentru pudrat

 

Mod de preparare

 

Cu toate ca acest tort de ciocolata pare un tort simplu, sub crusta crocanta se ascunde un interior ciocolatos. Greutatea realizarii acestui tort sta in faptul ca se coace in doua faze, dar poti sa renunti la acest lucru si sa-l pui la cuptor o singura data.

 

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Unge o tava de tort cu fund detasabil cu diametrul de 20 cm cu unt si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.

 

Pune untul impreuna cu amandoua felurile de ciocolata taiate in bucatele intr-un bol.

 

Pune zaharul brun si apa intr-o oala mica pt sosuri la foc mediu, amesteca sa se dizolve, si adu la punctul de fierbere. Pune siropul de zahar fierbinte peste unt si ciocolata si amesteca bine pana cand s-au topit si ai un sos gros de ciocolata. Adauga cate un galbenus, amestecand bine dupa fiecare, dupa care lasa amestecul deoparte pana ajunge la temperatura camerei.

 

Pune albusurile si putina sare intr-un alt bol si mixeaza pana cand se umfla dar nu sunt foarte tapene. Cu ajutorul unei spatule amesteca albusurile in aluatul cu ciocolata, usor, cate o treime o data.

 

Pune 800 grame, aproximativ o treime din aluat in tava pregatita si niveleaza usor. Pune tortul la cuptor si coace-l pentru 40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet.

 

Cresteaza varful blatului cu un cutit, nu-ti fa griji din cauza crustei. Pune restul de aluat deasupra si niveleaza din nou. Pune-l din nou la cuptor dar de aceasta data pentru 20-25 de minute. Atunci cand testezi cu scobitoarea, ar trebui sa vezi firimituri umede pe ea. Lasa tortul sa se raceasca complet inainte sa-l scoti din tava, dupa care poti sa-l pudrezi cu cacao sau zahar pudra daca doresti.

 

Tortul cu ciocolata rezista acoperit la temperatura camerei pentru 4 zile,

 

Mod de servire - Tortul de ciocolata perfect se serveste rece.

 

 

culinar.ro

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Biscuiti chibrituri

 

Ingrediente:

 

Pentru aluatul fraged:

 

250 g faina 000

125 g unt

125 g zahar pudra

 

continuare

post-78818-0-86214900-1349792637_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Culinar.ro

 

Guguluf pufos cu lamaie

 

 

Ingrediente

 

300g faina

200g faina de malai

100g unt

50g zahar

4 oua

200ml suc de portocale

zeama de la 2 lamai

3 linguri lichior de portocale (sau cognac)

un varf de cardamon macinat optional sau spart in mojar

1 lingurita praf de copt

 

Pentru sirop:

 

200g zahar

100g apa

100g apa de portocale

 

 

Mod de preparare

 

Pune sucul de portocale la foc mediu si adauga faina de malai cand incepe sa fiarba. Amesteca bine si pune deoparte in timp ce incingi cuptorul la 170 de grade. Adauga in amestecul de faina de malai coaja de portocala, lichiorul si cardamonul si amesteca pana la omogenizare. La final adauga faina amestecata cu praful de copt.

 

Toarna amestecul in forma pregatita si da la cuptor pentru 15-20 de minute.

 

Pentru a prepara siropul amesteca ingredientele, adu la punctul de fierbere si lasa pentru 5-6 minute. Toarna siropul cald deasupra prajiturii.

 

Mod de servire

 

Checul pufos cu lamaie se serveste insiropat ... cu lichior pentru adulti si sirop pentru copiii sau crema de vanilie, inghetata, glazura de ciocolata calda ... dulceata ,,,

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Prajitura cu blat si crema de ciocolata

 

Ingrediente

 

200 g ciocolata amaruie

8 oua

400 g unt

230 g zahar

2 plicuri de zahar vanilat

20 g migdale macinate

2 lingurite praf de copt

1 plic praf de budinca de cacao

500 ml lapte

200 g smantana,

150 g ciocolata menaj

un varf de cutit de sare

 

Mod de preparare

 

Prajitura cu blat si crema de ciocolata se prepara astfel:

 

se rade ciocolata amaruie si se separa ouale. Albusul se bate spuma. Se amesteca 160 g unt cu 160 g zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si un pic de sare. Se pun si galbenusurile, ciocolata ramasa, migdalele si praful de copt. Albusurile trebuie puse cu grija dupa ce s-au mixat si s-au intarit.

 

Aluatul format se imparte in doua si se pune pe rand intr-o forma de tort pregatita cu hartie. Dam tava la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se sscoate se lasa la racit si se pune la copt cealalta jumatate.

 

Din budinca, 50 g zahar si lapte se face o budinca si cand e gata se acopera cu folie transparenta. Ciocolata menaj se topeste pe baie de aburi. Frecam spuma 140 g unt si se adauga treptat budinca racita, dar nu complet, apoi glazura.

 

Fiecare blatul de prajitura se taie in doua si una se unge cu jumate din crema, se pune cealalta foaie de blat, se repeta si se acopera cu restul de crema, apoi se da la rece cca 2 ore. Se razuie ciocolata maruie si se presara din abundenta.

 

Mod de servire

 

Prajitura cu blat si crema de ciocolata se serveste felii.

 

 

culinar.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tort TinkerBell

 

Ingrediente:

 

Pentru blat:

 

 

Reteta este de la tortul cu capsuni si rabarbura

 

 

continuare

post-78818-0-09583800-1350917833_thumb.jpg

post-78818-0-02501400-1350917849_thumb.jpg

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

wow, cred ca fetita mea nu s-ar indura sa manance din el. o sa ma interesez pe aici daca e cineva care ar putea sa il faca!!

 

Imi permit sa-ti prezint oficial pe forumista Samsara, specialista in torturi la comanda!!!

 

Napolitane cu migdale

 

Am cumparat foile de napolitane de o vreme, am si uitat de ele daca nu m-as fi oprit la acest topic. Dimineata le asamblez, le voi insiropa cu un pic de lichior si le ung cu Nutella intre foi, le presez intre carti de telefoane ca-s mai grele de 2 kg bucata ...

"et voil

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

wow, cred ca fetita mea nu s-ar indura sa manance din el. o sa ma interesez pe aici daca e cineva care ar putea sa il faca!!

vezi daca nu esti din Brasov :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×