Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

hqdefault.jpg

 

Rețetă de chec sănătos cu fructe uscate

 

http://www.doctorulzilei.ro/reteta-de-chec-sanatos-cu-fructe-uscate/

 

****************

E asa de simpla reteta asta de facut ca si eu pot sa-l fac :haha:  de asta l-am gasit interesant, precis se poate coace si in masinaria de facut paine ... e una si in posesia mea, nefolosita inca.   In caz ca nu sint fructe uscate, se poate folosi si pe cele din gem sau sau proaspete dar bine uscate si se pun ultima peste coca in forma captusita cu hartie!!! 

O sa-l incerc Marti.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ieri am făcut cel mai bun griș cu lapte de țară, esență de lămâie și dulceață de vișine. A mâncat bărbat-meu doua boluri. Daca nu mă ajuta soacra nu ieșea așa bun, recunosc. Hehe

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am macinat nuci cu gandul la Mucenici dar am facut clatitele mele Gundel, am mancat 2 de marime mijlocie si asta mi-a fost mancarea de azi cu jumatate portocala ca era mare.  Daca nu mi-e foame, nu pot sa mananc.    Si-mi aduc aminte ca mai am compozitie de clatite in cuptor, sper sa nu uit acolo, ca maine le pot folosi.    Asa de interesata sint in evenimente in ultima vreme ...  Poate la anu' voi schimba meniul  :mda:  Sotul e fericit ca i-am preparat o friptura de oaie de-i vine sa manance si cratita, dar se abtine si mai pastreaza si pe maine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cornulete-800x450.png

https://substantial.ro/ai-pofta-de-cornulete-dar-tii-post-iata-cea-mai-delicioasa-reteta-pe-care-o-prepari-imediat/

Cornulețe delicioase cu nuci ... sincer, am si uitat de ele, dar nu ma aventuriez nici acum ca n-am voie pe moment sa mananc din astea bunatati.

Magiun nu se gaseste pe aici, nici la arabul n-am vazut desi el importa multa marfa maghiara, romanii si-au inchis magazinele dar nu tin minte sa fi vazut.  Poate la New York sau Chicago se gasesc mai bine dar se poate fabrica din prune uscate fara samburi, nu-i mare filozofie, doar munca si timp sa-l pazesti cand fierbe.   Trec si peste asta, mai bine dorm :derisive:

   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

oua-ciocolata-300x200.jpg

Care sunt beneficiile consumului de ouă de ciocolată. Expert în sănătate: ”Te pot face chiar să te simți mai fericit”   Cel mai pretios efect secundar "fericirea"  :balloon:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

malna.jpg

Málna The Pastry Shop = Patiseria/Coefetarie Zmeura din Budapesta care a castigat reputatia de a fi cea mai buna, produce aceste dulciuri minunate si sint convinsa ca mai are multe pe lista scurta al dulciurilor franceze renumite dar si maghiare si altele.   Am mai amintit ca in State nu exista multe din aceste localuri/afaceri si deloc din apetisantele specialitati in West-ul Salbatic si nici chiar in High Class California, unde "rulz" ... domneste mancarea mexicana si Popcorne.  

Insa, daca vre-odata mai ajung in Ungaria, eu nu caut aceste localuri exclusiviste din capitala ci pe sosea pe langa Dunare spre oriunde, in sate se anunta pe ceva pe gard vizibil ca in casa s-a terminat de copt sau fiert una alta si asteapta musafirii = calatorii de pe drum.   Acolo se mananca si se bea excelent in livingroom-ul transformat in dining room elegant dar si cu terasa daca vrea sa fumeze cineva.   Am mancat asa de bine, iar copiii si-au gasit prieteni pe copiii patronilor cu care au avut un timp super ca ai mei nu stiau maghiara la nivel de copil maghiar din Ungaria, dar ii aveau pe toti copiii din vecinatate ca educatori care voiau sa auda engleza de la copiii.   Au scos ridichi, ceapa verde si salata din gradina pentru ce au comandat, hamburger, cartofi prajiti, salata, era un eveniment special ca n-au mai fost aproape de teritoriu agrar.   Nu stiu daca mai este si acum ca atunci in 1995 pe vremea asta.      

https://markamonitor.hu/2022/06/11/az-obudai-malna-the-pastry-shop-az-orszag-legjobb-cukraszdaja/ 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hungarian,Dessert,-,Dumplings,With,Plum,Inside,Served,With,Cream

Nici nu stiu unde sa contabilizez Galustele cu Prune, pare a fi un desert mai mult decat mancare.   Deja am cumparat totul ce n-am avut in casa dar acum timp n-am si nici reteta asta nu-i din 3 pasi usori.   Este doar in toamna preparat bunatatea asta de cateva ori.    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aoleu, Olga, tre sa fac și eu tura anuala de gomboti. Asa vo 50 fac și gata. Ne saturam și nu ne mai trebuie. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

coliva1-1024x679.jpg?resize=300%2C300&ssl=1

Mulți dintre noi asociem coliva cu momentele triste din viață și nu bănuim că acesta este considerat un dulce foarte sănătos.

https://retetesivedete.ro/coliva-cel-mai-sanatos-desert-are-efecte-ireale-pentru-organism.html

Eu-l asociez cu mortul si nimic nu as manca din acel loc unde a fost etalat un corp sau sfintit in biserica langa mort, sau in cimitir!!!   

Nu-i mai bine in State, doar in restaurant se mananca dupa ceremonia din cimitir.    Voi citi sa aflu care sint beneficiile, totusi.   

Cred ca din partea mea trece pe lista acelor articole care eu nu gust niciodata!!!

Interesant este ca eu mananc Arpacas in loc de orez cand am chef de preparat, miere zilnic ca si miez de nuci, dar nu fiert impreuna  :surrender: dar nu si vin, doar mierea este pe stomacul gol dimineata inainte de cafea.    Voi inventa o noua reteta pentru mine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×