Sari la conținut
Forum Roportal
Davi_

Centuriile sau viitorul asa cum va fi

Postări Recomandate

"Avind in vedere numarul profetiilor lui Nostradamus care s-au implinit, precum si intervalul extrem de mare pe care se intind acestea, este imposibil sa nu te intrebi cum a reusit o astfel de performanta. In incercarea de a intelege, va trebui sa tinem cont ca Nostradamus a fost atit astrolog, cit si alchimist. Astrologia a reprezentat in miinile sale un instrument specific de explorare a viitorului, iar alchimia i-a permis sa inteleaga legaturi tainice dintre substante si dintre evenimente, deschizindu-i si mai mult spiritul catre latura oculta a lumii. Insa nu este suficient. La acestea va trebui sa adaugam inteligenta sa deosebita si scinteia de vizionar ce o avea cu siguranta. Calatoriile efectuate pe la minastiri tradeaza si o cautare spirituala. Ochiul interior a lui Nostradamus nu era unul orb. Mai mult ca sigur, el a avut grija sa si-l deschida si a incercat sa ii dezvolte capacitatile.

In fine, multa lume s-a intrebat de ce nu si-a scris Nostradamus profetiile in clar si a preferat sa le consemneze in versuri sub forma a grupe de cite o suta de catrene criptice, de unde si denumirea de centurii. Ei bine, celebrul astrolog nici nu avea cum sa procedeze altfel, deoarece nu ii permitea profilul sau intelectual. Se uita prea usor ca a fost si alchimist, ori traditia alchimica considera obligatorie criptarea cunoasterii ezoterice, pe considerentul ca astfel va intelege numai cine trebuie sa inteleaga.

 

Profetii care s-au implinit Exceptind episodul in care a fost nevoit sa dea explicatii Inchizitiei si invidia manifestata de astrologii din epoca, Nostradamus s-a bucurat de recunoasterea talentului sau inca din timpul vietii. Asadar, previziunile sale pe termen scurt au fost, in marea lor majoritate, corecte. In treacat fie spus, si-a prezis cu exactitate inclusiv propriei sale morti. Pe noi, insa, ne intereseaza acum in mod special cele pe termen lung.

 

Pina in prezent au fost identificate mai multe evenimente care ar fi fost prevazute de Nostradamus in centuriile sale. O lista a acestora ne este oferita de Arthur Crockett, in "Profetiile inedite ale lui Nostradamus" (Bucuresti, Rom Direct Impex, 1995). Descoperim aici ca a fost prevazuta dominatia maritima a Marii Britanii vreme de aproape trei secole. De asemenea a fost anticipata campania bisericii impotriva astronomilor si a astrologilor, careia i-a cazut victima Giordano Bruno. Venind mai aproape, el ar mai fi prezis si producerea unor evenimente politice precum revolta anti-comiunista din Ungaria, moartea lui J. F. Kennedy, caderea zidului Berlinului si razboiul din fosta Iugoslavie.

 

Profetii in asteptare Cea mai discutata profetie a momentului este aceea in care Nostradamus anunta ca "In anul 1999 si 7 luni/ Din cer va cobori un mare Rege al Terorii:/ Ce-l va reinvia pe marele Rege Mongol,/ Marte guvernind dupa bunu-i plac si dupa aceea." Cel putin aceasta poate fi traducerea standard catrenului 10-LXXII:

"L'an mil neuf cens nonante neuf sept mois,

Du ciel viendra vn grand Roy d'effrayeur:

Resusciter le grand Roy d'Angolmois,

Auant apres Mars regner par bon-heur."

In general, s-a admis ca in evenimentul care ar fi trebuit sa se petreaca in iulie 1999 este precedat si urmat de razboaie. Conflictul din fosta Iugoslavie a fost vazut drept cel care l-a precedat. Marele Rege al Terorii inca nu a fost identificat, partizanii lui Nostradamus afirmind din 10 - LXXII nu reiese ca acesta va recunoscut chiar la aparitia sa. Ei inca asteapta al doilea razboi si iesirea la scena deschisa a celui care in va readuce la viata pe "Regele Mongol", vazut ca un lider asiatic. In favoarea acestei interpretari se mai invoca si planurile strategice pe termen lung ale NATO care nu exclud varianta in care China se va dovedi un adversar redutabil.

 

O eroare foarte raspindita Nu este foarte limpede de unde provine convingerea ca Nostradamus ar fi prezis sfirsitul lumii si inca fix pentru anul 2000. Este o idee atit de raspindita, incit nici nu se mai stie precis cine a pus-o in circulatie. Daca vreti, este exemplul tipic de raspindire a unei informatii false, pe care putini se grabesc sa o verifice. Cautind printre centuriile lui Nostradamus vom gasi cel putin una edificatoare in ceea ce priveste sfirsitul lumii"

 

Ce credeti despre Nostradamus? Profet TRIMIS sau simplu astrolog? Cata astrologie si cata alchimie?

 

sursa http://misterium.tripod.com/news/2000_06/2k06_nostra.htm

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
"Avind in vedere numarul profetiilor lui Nostradamus...

 

Scuze ca trebuie sa te ...amarasc, dar toate profetiile lui Nostradamus s-au implinit ...dupa ce s-au intamplat !

Dupa eveniment se descopera de fiecare data ca...era prevestit in opera lui ...!@

A fost si pe DISCOVERY o emisiune care chiar venea cu argumente puternice ca Nostradamus, n-a prezis nimic, noi suntem cei care alergam dupa senzational !

Exista conform unui cercetator rus, o data ....importanta, ce se repeta spune el din 30 000 in 30 000 de ani, si in 2014-2016 ar cam fi sorocul ,....spune el !

Editat de EmmaD

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Scuze ca trebuie sa te ...amarasc, dar toate profetiile lui Nostradamus sa-au implinit ...dupa ce sa-au intamplat !

Dupa eveniment se descopera de fiecare data ca...era prevestit in opera lui ...!@

A fost si pe DISCOVERY o emisiune care chiar venea cu argumente puternice ca Nostradamus, n-a prezis nimic, noi suntem cei care alergam dupa senzational !

Exista conform unui cercetator rus, o data ....importanta, ce se repeta spune el din 30 000 in 30 000 de ani, si in 2014-2016 ar cam fi sorocul ,....spune el !

 

Iti dau dreptate nici eu nu i-am citit profetiile inainte de a se intampla...mereu vedem la tv sa-a mai implinit o profetie dar de ce nu o supun si pe urmatoarea pentru a stii si noi?...nu pot sa spun ca sunt impotriva lui si nu cred in el dar nu am nimic concret sa ma bazez

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sunt foarte curios daca cineva ar putea sa ma lamureasca intr-o problema : daca profetii din decursul timpului au fost chiar atit de "dotati", de ce nu au putut sa prevada si formele de guvernare care vor exista in momentul in care are loc evenimentul pe care il proorocesc. Vorbesc la modul general, tirani , regi , etc. Nimic nu se potriveste cu formele actuale de guvernare! Cred ca acest lucru era cel mai simplu de prezis.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dupa parerea mea, Nostradamus a fost unul din cele mai marcante personalitati ale Evului Mediu. Am citit foarte multe despre el si profetiile sala. Unele din ele chiar s-au indeplinit; el nu a dat nume, date( ani) sau alte detalii despre ceea ce se va intampla. A supus doar ca evenimentul va avea loc, iar de aceea nu foarte multi i-au dat atentie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

mda... au o placere perversa profetii astia sau clarvazatori....cum le-o zice, de a face ca totul sa fie atat de neclar si interpretabil. :)

nostradamus cel putin a facut ceva poezie din asta... restul :)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu as crede si n-as crede. In nici un caz nu cred ca a fost un profet.

Dar o persoana cu puteri paranormale, da, putea fi.

Insa paralelele care se fac intre scrierile lui si evenimentele actuale.. inclin sa cred ca sunt speculatii.. a mai zis cineva, e goana dupa senzational si se accepta chiar si cu unele "mici" scranteli ca fiind veritabile revelatii... Cine stie?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
mda... au o placere perversa profetii astia sau clarvazatori....cum le-o zice, de a face ca totul sa fie atat de neclar si interpretabil. :friends:

nostradamus cel putin a facut ceva poezie din asta... restul :yahoo:

 

 

 

nush dak placerea era chiar perversa dar...nostradamus a facut un fel de poezie ...cum zici u :crazy:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×