fnicolici1 0 Raportează post Postat Aprilie 30, 2009 mersi mult fetelor! :blink: :blink: O sa va povestesc cum fac eu o supa de ciuperci si ciorba de burta...mai tarziu. Noapte buna deocamdata. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
fnicolici1 0 Raportează post Postat Mai 4, 2009 O sa va povestesc cum fac eu o supa de ciuperci si ciorba de burta...mai tarziu.Noapte buna deocamdata. Supa de ciuperci: - doua cuburi de unt; - 3 linguri de ulei (de masline eventual); - 3 catei mari de usturoi tocati marunt; - o ceapa rosie tocata; - niste cimbru uscat; - 2-3 linguri de smantana groasa; - o mana de patrunjel; - o lamaie; - piper macinat; - 700 g ciuperci champignions proaspete din piata, (nu din conserve!) - sunt ciupercile albe care se gasesc la 6 - 12 lei/kg in functie de dimensiune. Cumparati din cele mai mici si mai ieftine fiindca oricum le maruntiti. Aveti grija sa nu aiba pete maroni pe ele fiindca sunt cam vechi. - 1 litru de supa facuta din apa si "cuburi de supa" produse de oarecare firma. Sau puteti fierbe un rasol de vaca cu ceapa, radacina de telina, morcovi, cartofi. Zeama o pastrati pentru supa de ciuperci iar din legumele fierte si carnea de pe rasol faceti o salata "beof" ca felul doi. Se spala ciupercile foarte bine sub jet de apa - se scurg de apa intr-o sita si se maruntesc. In functie de preferinte, textura supei o sa fie data de dimensiunile bucatilor de ciuperci care apar in supa. Intr-o oala se pune uleiul si ciupercile taiate...se amesteca la foc potrivit vreo 20 minute. Ciupercile o sa lase apa din ele. Apoi se adauga ceapa, usturoiul, cuburile de unt si se lasa la fiert inca vreo 20 minute in oala acoperita cu capac. Dupa vreo 20-30 minute de fierbere, se pune in oala litrul de supa fierbinte preparat anterior. Se lasa la fiert inca 20 de minute si se adauga smanatana, patrunjelul tocat marunt, coaja rasa de la o lamaie si zeama de la o lamaie, un varf de piper si un varf de sare. Se mai fierbe 5 minute. In genereral, la aceasta reteta, dupa gustul alor mei, eu dublez cantitatea de ciuperci, smantana, usturoi, supa, lamaie...etc... Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
-olivia- 2391 Raportează post Postat Mai 6, 2009 tot supa de ciumperci a la je facut putina ca doar eu sunt amatoare de ciuperci pus la fiert intr-un litru de apa 2 cuburi de concentrat de pui o telina mica si o ceapa marisaora - lasat sa fiarba ... mult :D juma de kil ciumperci tocate marunt si calite in unt pasat legumele fierte, adaugat ciupercile si lasat sa mai fiarba 15 minute adaugat 2 cuburi knor cu smantana si patrunjel inca 5 minute pe foc si inca putin unt si ... pofta mare :P Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
bridget jones 735 Raportează post Postat Mai 6, 2009 tot supa de ciumperci a la je :D facut putina ca doar eu sunt amatoare de ciuperci pus la fiert intr-un litru de apa 2 cuburi de concentrat de pui o telina mica si o ceapa marisaora - lasat sa fiarba ... mult :jester: juma de kil ciumperci tocate marunt si calite in unt pasat legumele fierte, adaugat ciupercile si lasat sa mai fiarba 15 minute adaugat 2 cuburi knor cu smantana si patrunjel inca 5 minute pe foc si inca putin unt si ... pofta mare :P aaa, iese de fapt o supa-crema, nu? vreau si eu, cu niste crutoane, da' maine la pranz! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Two 1995 Raportează post Postat Mai 7, 2009 tot supa de ciumperci a la je facut putina ca doar eu sunt amatoare de ciuperci pus la fiert intr-un litru de apa 2 cuburi de concentrat de pui o telina mica si o ceapa marisaora - lasat sa fiarba ... mult 8) juma de kil ciumperci tocate marunt si calite in unt pasat legumele fierte, adaugat ciupercile si lasat sa mai fiarba 15 minute adaugat 2 cuburi knor cu smantana si patrunjel inca 5 minute pe foc si inca putin unt si ... pofta mare :P :D Aoleooo Jojolino, o sa o patesti la cate cuburi bagi in tine, maica :jester: Numai chimicale. Supa naturala de legume nu ie buna. ?! Nu ie. Smantana la fel, nu ie. Doamneee, ce vremuri traim. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Mai 7, 2009 Supa de broccoli Aveti nevoie de: o capatana broccoli,2 cesti lapte, 3-4 linguri faina, smantana, branza topita, sare, piper. Se fierbe broccoli in apa cam 10 min, nu se arunca apa. Separat se pune intr-o craticioara se incalzeste laptele, se adauga faina si smantana, broccoli cu apa in care a fiert, sarea si piperul. :cry: mor dupa supa crema de broccoli Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
crocobaur 20 Raportează post Postat Mai 7, 2009 Supa de broccoli Aveti nevoie de: o capatana broccoli,2 cesti lapte, 3-4 linguri faina, smantana, branza topita, sare, piper. Se fierbe broccoli in apa cam 10 min, nu se arunca apa. Separat se pune intr-o craticioara se incalzeste laptele, se adauga faina si smantana, broccoli cu apa in care a fiert, sarea si piperul. :cry: intrebare: la ce trebuie lapte si faina? dar branza topita? Broccoli se fierb in supa facuta din cub sau legume. Se adauga si un cartof taiat cubulete. Cand au fiert, se scot si se paseaza. Pireul obtinut se pune inapoi in jumatate din cantitatea de supa in care au fiert legumele. Se adauga smantana si daca mai e nevoie sare si piper. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
samsara 2506 Raportează post Postat Mai 7, 2009 Eu calesc niste ceapa si putin usturoi apoi pun broccoli, apa, cartofi si cubulete, sare, piper si la sfarsit adaug un pic de smantana si cascaval ras. Se serveste decorat cu cascaval ras la mijloc :cry: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
crocobaur 20 Raportează post Postat Mai 7, 2009 Eu calesc niste ceapa si putin usturoi apoi pun broccoli, apa, cartofi si cubulete, sare, piper si la sfarsit adaug un pic de smantana si cascaval ras. Se serveste decorat cu cascaval ras la mijloc :cry: am uitat de usturoi Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Isis_27 6 Raportează post Postat Mai 7, 2009 intrebare: la ce trebuie lapte si faina? dar branza topita? Broccoli se fierb in supa facuta din cub sau legume. Se adauga si un cartof taiat cubulete. Cand au fiert, se scot si se paseaza. Pireul obtinut se pune inapoi in jumatate din cantitatea de supa in care au fiert legumele. Se adauga smantana si daca mai e nevoie sare si piper. Reteta prezentata e doar o varianta...ingredientele nu sunt batute in cuie... :cry: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri