Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
t_mann

Drepturile angajatilor unei societati pe actiuni

Recommended Posts

Se da o societate de stat pe actiuni(o fabrica[,] care se duce la vale, daca pot sa ma exprim asa), care a fost cumparata in urma cu vreo 5 ani de o firma/persoana, aceasta din urma dorind sa foloseasca terenul pe care se afla fabrica pentru construirea unui complex de locuinte. Conform legii, noul proprietar al fabricii trebuie sa-i mentina profilul minim 5 ani(asa stiu eu) de la achizitionare (in orice caz, mai is vreo 5 luni pana cand expira termenul). Asta implica concedierea angajatilor fabricii (Care oricum nu mai sunt in numar mare).

As dori sa stiu ce se va intampla cu acei angajati, ce drepturi au (somaj, ordonanta, etc) si in cazul in care aceste drepturi nu le sunt respectate, unde se pot adresa/depune o plangere (datul in judecata nu ar fi o solutie, avand in vedere ca majoritatea angajatilor ramasi sunt muncitori si au salariul minim pe economie).

As dori daca se poate si un link catre legea/legile care apara drepturile acestor angajati; am cautat si eu, dar avand in vedere ca nu sunt familiarizat cu terminologia folosita in acest domeniu, nu am gasit mare lucru.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×