Sari la conținut
Forum Roportal
jet li

Bancile si sitemul bancar

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

In acest thread as dori sa vorbim despre bani, nu despre bancile noastre ca sunt bune sau mai putin bune ca altele.

Cand eram mic am auzit "statul roman are o datorie de x miliarde $", si m-am gandit "ce prosti sunt astia, doar ei tiparesc banii, de ce nu tiparesc cati bani vor si platesc datoria".

Pe atunci nu stiam multe lucruri despre bani si nici acum nu stiu. Stiu ca nu mai sunt bazati pe aur, si atunci ma intreb cine ii detine, cine ii tipareste si de unde stie cati sa tipareasca ? Pe ce ii bazeaza ? Cine tipareste banii are o foarte mare putere,si raspundere la noi este Banca Nationala. Tipareste prea multi : inflatie, valoarea lor scade, tipareste prea putini nu prea stiu ce se intampla. Mai exista si banii in format electronic. Ce sunt ei, sunt bazati pe ceva fizic ? Sau creearea lor e doar o simpla apasare pe buton ? Responsabilitatea celor care detin controlul asupra lor e foarte mare. Daca mai pun intrebari in legatura cu pe ce se bazeaza ratele de schimb intru total in ceata

De ce am devenit curios in legatura cu aceste probleme : am vazut un documentar, eram curios dinainte ,lucru care m-a facut sa caut documentarul. Acum dupa ce am vazut prima parte a lui pot sa va spun cateva lucruri pe care le stiu sigur despre bani si America

Banca "Federal Reserve Bank", nu e detinuta de statul american, e detinuta de particulari. De prin 1800 pana azi a fost o lupta continua intre stat si particulari pentru controlul acestei banci - azi este controlata de particulari si reprezinta un sistem de banci particulare numite "Federal Reserve". Aceasta banca are puterea de a tipari bancnote si de a imprumuta statul american, care returneaza imprumuturile cu dobanda acestei banci - detinuta de particulari si condusa dupa interese particulare - responsabilitatea lor e foarte mare. Nu stiu exact cine detine Banca Nationala a noastra

Am auzit de Banca Mondiala, si m-am intrebat "cine sunt astia ?" "oare fiecare tara are un om acolo , au pus toti bani ?" Nu, nu e o institutie a statelor si a conlucrarii dintre ele ,totul e mult mai complex

Dau mai jos linkul catre documentar, este format din doua parti, trateaza problema existentei banilor , apoi a bancilor, de la origini inaintea erei noastre pana in prezent. Daca cineva stie mai multe si vrea sa faca lumina e binevenit.

 

http://video.google.com/videoplay?docid=-8...4816686947&

http://video.google.com/videoplay?docid=-2...3877500927&

Editat de jet li

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Niciodata nu o sa auziti o banca : "am dat toti banii cu imprumut la altii, vino inapoi cand incep oamenii sa mi-i aduca"

Cand un om se imprumuta la o banca nu ia cash de obicei. Banca poate sa ii puna pe cardul de credit cati bani vrea, si aia face, ii pune pe card ii creeaza din nimic. Nu ii scoate din nici un seif. Foarte legal se numeste "fractional reserve banking". Asa au facut bacherii de mii de ani si azi practica e total legala.

Iti pornesti propria banca cu 1000$ , si ai voie legal sa imprumuti de 10 ori cat ai, nu e nevoie sa ii dai cash. Imprumuti deci 10000 $ la cativa cetateni care apoi o sa munceasca sa ti-i aduca inapoi cu dobanda. Hotie pe fata

In antichitate cei care imprumutau bani si cereau inapoi cu dobanda era considerata o ocupatie nedemna. Nu numai ca dai si ceri cu dobanda sa zicem ca asta merge, dar dai si ce nu ai. Asa e cum zic eu. Vedeti filmul de mai jos :

 

http://video.google.com/videoplay?docid=-9...279&q=money

 

 

The process by which banks create money is so simple that the mind is repelled.

John Kenneth Galbraith

 

Intelegeti citatul ? John Kenneth Galbraith nu e oricine, vorbea aiureli ? Pot sa va dau cateva zeci de citate de la bancheri si alti asemenea, care spun acelas lucru. Au innebunit toti ?

Exista vreo 700 miliarde de dolari in forma de bancnote in lume. Restul sunt electronici, sau scrisi pe cecuri sau in alte forme. Ce inseamna asta ? Vedeti filmul din postul de mai sus si aflati cum influenteaza bancile comerciale economia. Nu e mare problema ca se imbogatesc ei si nu eu, dar arata ce inseamna toate astea.

 

Alte filme aici :

http://video.google.com/videosearch?q=money

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa si..? ce trebuie sa vedem..? :-

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

o my god... Laurent cu tot respectul...chiar nu e nimic de vazut pentru tine in primul documentar ?

 

Literalamente in 50~100 de ani bankerii vor detine globul pamantesc datorita datoriilor - fara nici o exagerare. Restul ce se dezbate pe cest forum, detalii, efecte - totul decurge din filmul de mai sus.

Editat de Schimbarea2012

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu e vorba ca vor detine tot, cand o sa observe asta oamenii nu o sa ii lase, nu o sa revenim la evul mediu.

Problema e cu sistemul asta economic, pentru a continua asa cum e acum si oamenii sa traiasca bine si sa aiba toti slujbe e nevoie de o crestere exponentiala. In fiecare an 3% de exemplu dar nu e 3% liniar pentru ca e calculat fata anul precedent nu dintr-un numar fix.

Pentru aceasta crestere resursele naturale vor fi exploatate exponential, la fel si distrugerea mediului va fi exponentiala, vedeti filmul explica mai bine.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Exemplu asupra a cea ce se intampla :

Sa zicem ca tot terenul si casele dintr-o tara au proprietar. Niste tineri vor si ei o casa sau un teren. Imprumuta bani la banca , banca i-a creat din nimic si acei doi tineri vor munci 25 de ani sa plateasca imprumutul, sau terenul revine bancii. In felul asta bancile detin totul. Pentru orice crestere economica banii sunt creati de catre banci din nimic. Bancile nu ne dau bani, nu cumparam casa noua. Banul nu mai este o unealta folositoare omului ci stapanul omului care acum ii e sclav.

 

Vedeti la tv aia de la BCR cum dau 10000 euro si unui copil, fara griji. Normal ca ii dau, nu ii dau din seif, cand ii dau ii creeaza din nimic apoi copilul munceste sa ii inapoieze.

Editat de jet li

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Pentru orice crestere economica banii sunt creati de catre banci din nimic. Bancile nu ne dau bani, nu cumparam casa noua. Banul nu mai este o unealta folositoare omului ci stapanul omului care acum ii e sclav.

 

Vedeti la tv aia de la BCR cum dau 10000 euro si unui copil, fara griji. Normal ca ii dau, nu ii dau din seif, cand ii dau ii creeaza din nimic apoi copilul munceste sa ii inapoieze.

 

Banii nu sunt creati din nimic, sunt creati din hartie, metal si 0110101. Pana la urma nu conteaza din ce sunt creati, ci pentru ce. :airkiss:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
tu daca te prefaci, o faci perfect ; da ca nu, sincer mi-e mila de tine

 

Mie imi e mila de cei ce nu inteleg ca banii nu sunt creati din nimic si pot fi creati din orice, atata vreme cat sunt acceptati ca mijloc de inmagazinare a valorii si de schimb.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si un mafiot e mai cinstit decat o banca. Cand te imprumuti la el iti da cash, din seiful lui. Banca iti da o suma pe o carte de credit, atunci creata din nimic pe loc. Bancile au voie legal sa dea cu imprumut de 10 ori mai multi bani decat au. Nu ii scoate din nici un seif. Scrie repede o suma si ti-o da, a creat bani, valoare lor e din garantia ca vei plati sau iti vei pierde vreo ipoteca. Nu stiu de ce sunt singurul care mi se pare ca nu e in regula sa dau inapoi - muncind cea ce banca a creat cu un click. Vedeti filmul de mai sus

Editat de jet li

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×