Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
maest

Transmiterea fisierelor pe Internet

Rate this topic

Recommended Posts

Se poate transmite un fisier pe Internet cu ajutorul unui program scris in C++? Vreau sa evit toataa treaba cu protocoale si cod masina si placa de retea, e prea complicat. Ideea este sa folosesc Windows-ul pentru a transmite fisierul respectiv. Sincer nu am nici o idee cum s-ar putea face asta.

 

Exista vreo librarie care se ocupa cu astfel de operatii? Sau exista ceva in windows.h?

 

 

As fi recunoscator daca ati putea sa ma ajutati.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uau, va miscati repede.

 

Da, ala pare sa fie exact ce cautam, mersi mult.

 

M-am mai interesat, si am gasit asta.

 

Poate parea o intrebare prosteasca, dar cum faci legatura cu librariile alea doua din articol (mpr.lib si wsock32.lib) in c++ normal? Se folosesc ca headere sau trebuie deschis un proiect?

 

De asemenea, cele doua librarii vin cu Windowsul sau cu C++-ul pentru windows? Eu am Windows XP, deci ar trebui sa am ultimul WinSocket instalat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu exista un "c++ ala normal". C++ e un limbaj si exista compilatoare care iti trasforma codul in fisiere obiect.

Fisierele obiect sunt apoi linkate (legate) intre ele pentru a forma un executabil.

In cazul de fata tu trebuie sa legi codul tau de libraria winsock.

-----------------------------------------------------------------------------------

Iti recomand sa folosesti in acest scop un IDE (integrated development environment) precum codeblocks .

Dupa ce ai facut asta , ai forumurile la dispozitie: aici

 

In cazul de fata librariile vin in IDE (alege varianta care include si compilatorul mingw , altfel e degeaba).

Si da , trebuie sa creezi un proiect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil ca nu m-am exprimat eu bine, scuze. Vroiam sa intreb daca librariile winsock si cealalta mpr apar si in ANSI C, dar le-am gasit, np.

 

Cat despre IDE, eu il am pe cel de la Borland, cu compilatorul ver. 5.0. Si mai am si VC++ Express edition; l-am luat cand era inca gratuit, dar nu il folosesc pentru majoritatea lucrurilor pe care le scriu, pentru ca sunt prea simple.

 

Singura problema e ca pana acum, chiar si la programele mai maricele, am ocolit sau n-am avut nevoie de optiunea de "proiect". Dar niciodata nu-i prea tarziu sa incepi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×