Jump to content
Forum Roportal
Shanti

Cum fac un Barton 2600+ sa mearga la 2,3 GHz?

Recommended Posts

Am un Barton 2600+ si am incercat sa ii fac overclock, marindu-i FSB-ul de la 166 la 200 (ajunge astfel la 2300 MHz). Sistemul boot-eaza in Windows fara nici o problema, insa cand rulez un benchmark (3D Mark 2001), merg primele 2 teste, apoi aplicatia "crashes", si de cele mai multe ori trebuie sa resetez sistemul de la buton. Presupunerea mea este ca problema e la RAM. Am incercat o multime de combinatii ale timing-urilor RAMului, insa rezultatul a fost aproape de fiecare data acelasi. Pe "Default", iata care sunt timig-urile:

 

Memory frequency: AUTO (cu posibilitatea de a o seta "By SPD")

T (RAS): 7

T (RCD): 3

T (RP): 3

CAS Latency: 2.5

DIMM Voltage: 2.65V

VCore: 1,65 (am incercat pana la 1,75)

 

Specificatiile sistemului:

Athlon 2600+ Barton - multiplicator blocat (cooler Titan)

2*256MB Kingmax DDR400 PC3200 [Dual Channel]

Motherboard: EPoX EP-8RDA3i

Placa video: ATI 9200 128MB AGP 8x

Sursa 400W No Name

HDD 80 GB Western Digital 8MB buffer

Windows XP SP2

 

Cam aceste ar fi setarile si configuratia sistemului.

 

As aprecia orice informatie sau ajutor in legatura cu aceasta problema. Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu cred ca e problema de memorii, ci de placa de baza, care nu suporta viteza asta la procesor. Nu pe toate poti face overclock cu succes. Pana la ce viteza ai ajuns si a fost stabila placa? Ai mers in pasi mici cu cresterea frecventei, nu? In fine, macar spune ce placa ai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Placa de baza este EPoX EP-8RDA3i , cu chipset nForce2 400, si din cate am inteles se preteaza bine la overcloking, multi mi-au spus asta, si-n plus, are o multime de setari in directia asta in BIOS.

 

Cineva mi-a sugerat sa setez AGP lock-ul la 66 MHz, iar PCI clock la 33 MHz, ceea ce am si facut. Sistemul pare mai stabil acum, am si jucat, si n-am patit nici un crash in vreun joc pana acum. Totusi, in urma cu vreo jumatate de ora, cand am incercat sa scriu un DVD, s-a resetat din senin (mi-a stricat si discul, apucase sa crie 1,5 MB pe el). In plus, a trebuit sa ii dau un restart adineauri, iar dupa ce a intrat in Windows, mi-a aparut un "The system has recovered from a serious error".

 

Ce alte sugestii mai aveti? Ar fi cumva cazul sa reinstalez OS-ul?

 

Oricum, multumesc pt reply.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:yawn:

 

Sincer... cam incerci sa faci alpinism si in loc de clapari porti schiuri...

 

Pentru un OC stabil ai nevoie in primul rand de componente pe care sa te poti baza in situatii extreme... sursa e prima chestie care poate destabiliza urat un sistem... deci incepi de la sursa.

 

Dupa sursa, ai nevoie de o placa de baza stabila... Epox e destul de ok...

 

Solutia de racire... coolerul ala suna cam dubios, Titan... nu imi place firma asta... mai ales daca ai folosit ca pasta termica pasta aia albastra care vine cu el...

 

Memoriile sunt destul de ok...

 

Placa video... depinde de cine e facuta...

 

Incearca sa faci rost de o sursa cu putere reala, nu ai nevoie de foarte multa putere la sistemul tau dar ai nevoie de stabilitate... Akasa sau Chieftec de 400 - 460 W ar fi suficient.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×