Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Scrisesem cateva paragrafe si au disparut in neant. E o problema cu editarea de la o vreme incoace.

 

Oricum, incercand sa reiau, trebuie sa te odihnesti, inclusiv sa nu mai trebuiasca sa faci fata asaltului psihic.

 

Daca as avea 100 de lei pentru fiecare ocazie in care mi s-a spus sa merg la biserica pentru ca au intrat dracii in mine din cauza iritabilitatii provocate de o dereglare a somnului, azi mi-as lua BMW. E foarte usor pentru oameni odihniti si care nu au multe pe cap sa judece starea ta superficial. Daca nu ieseam din situatia de a dormi de 3-4 ori pe saptamana cate 4 ore, cred ca o luam razna.

 

Nu am ce sfat sa iti dau decat o schimbare radicala, daca nu fizica (de mediu) macar de atitudine, in sensul de a nu mai pune la suflet ce auzi, pentru ca te trage in jos.

 

Gandeste-te ca starea ta e temporara, o sa iti revii, asa cum ai facut-o si in alte dati, chiar daca acum pare fara iesire.

  • Like 1
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O am si o simt de cativa ani incoace.

E greu de explicat in cuvinte toate lucrurile pe care le simti si cum te macina si te framanta din interior.

La medic specialist daca te duci te umple de pastile si tot felul de minunatii...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce crezi tu că ai ajuns in această situație, daca îmi permiți să intuiesc - cerc vicios?

Adică, tu conștientizezi că ești depresiv, vrea sa te vindeci, dar aluneci iar și iar în depresie.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Banuiesc ca viata ne face depresivi. Fiecare om are problemele lui si este depresiv intro masura mai mica, altii intro masura mai mare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Viața sau modul în care gestionam viata?

Nu ai văzut vieți asemănătoare, trăite de oameni mai puțin asemănători?..cu rezultate mult diferite?

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Depresia este cauzata de dereglari chimice in creier, ca dovada ca unul reactioneaza in mod diferit la acelasi factor de mediu fata de altul, mediul doar agraveaza sau declanseaza treaba care deja mocnea in fundal si iesea la suprafata pana la urma. Sa nu ne mai ascundem dupa deget. De ex luam trei studenti pentru care facultatea aia are aceiasi importanta in viata lor, unul pica examenul de admitere si se sinucide deci il termina, altul sufera asa si asa, altul zice "nu e nimic, asta este, invat mai bine si iau in toamna sau la anul", diferenta o face chimia din creier. Trebuie tratata si va fi bine, omul se va simti bine de la sine treptat. Psihologii nu au facut medicina dar se baga in asta, iau omul cu prosteli, aia pierd timpul si li se agraveaza treaba, psihologia ajuta doar pentru erorile de gandire, convingeri fixiste eronate, comportament deplasat, dar fara boli psihice, bine ajuta si pei cei putin mai low la minte gen "nu mi-am dat seama ca nu m-am comportat bine", adica te porti urat, sfidezi, ignori, tipi la partener si nu iti dai seama ? E absurd.

Un om sanatos se bucura de viata de la sine, are motivatii, tonus, energie, nu are ganduri negative, nici nu isi va pune problema sa fie asa sau nu, daca ajunge sa i se spune "traieste-ti viata, bucura-te, nu sti sa te bucuri, nu te mai gandi la cutare, fac cutare sa ai preocupari", deja omul ala e bolnav. Am probat eu, cand esti bine si te gandesti la ceva rau, nu prea te mai atinge, cand ai depresie si ai ganduri nasoale, desi te gandesti la ceva bun, nu tine. 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Episodul depresia de intensiitate minima-medie este momentul in care imi incep cautarile propriului eu. Uneori trebuie profitat de astfel de tulburari ontologice. Este mai dificil cand se instaleaza distimia, cand depresia depaseste 2-3 ani, cand incepe sa fie insotita de tet felul de elemente de anxietate, nevroza, psihoza. Atunci se poate intra involuntar in lumea farmaceutica psihiatrica, devii tinta unor diverse diagnostice, unele mai mincinoase decat altele, dar cu un scop clar, de à sustine psihiatrica. Cu cat un diagnostic este mai grav, cu toate ça nu reflecta realitatea, cu atat un medic castiga mai bine, CAS-ul primindu-si partea '' binemeritata. ''

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu credeam ca este conditia cand ne pare rau dupa cineva care a murit sau de care ne-am despartit sa zic prin divort sau mutare in alt Stat, Continent si devenim mai nepasatori la exteriorul din jurul nostru.   Conditie care dispare cu timpul fara doctori sau medicamente doar cu o alta schimbare majora in viata sau la locul de munca sau in politica :resent:       

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Un alt beneficiu uriaș al sparanghelului este conținutul de acid folic. Carența acidului folic duce la tulburări grave, cum ar fi depresia și demența.

De 2 zile l-am avut pe masa dar maine mai cumpar ca-mi plac foarte mult si sint inca in sezon la pret acceptabil.  

images?q=tbn%3AANd9GcRgq6jTfGcC2iQuEVZCwrTLc0eQTA5AYDhpTdNvrt3OQ3vninPvJHQzafbRvrRDDHo&usqp=CAU

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Depresia e posesiva. 

Cu cat faci orice altceva decat sa ii dai atentie, cu atat mai tare pierde din puterea asupra ta. 

Problema apare atunci cand afectivitatea, dragostea, atentia, prezenta celor din jur lipseste. Pentru ca , mereu, amanta cea mai la indemana este depresia.

Nu mai cred demult ca depresia e o boala. Dar, cred, totusi, ca e ca marea. Se incalzeste greu, se raceste greu. ,,Dezamorarea'' nu poate sari etape.

Editat de Stu'
  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×