Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
FrostFire

Putem invinge gravitatia??

Recommended Posts

Nu stiu ce sa spun,daca intradevar este adevarat ce zici tu acolo inseamna ca in curand vom avea nave tip hover ca in toate filmele sf care se respecta.

In ceea ce priveste invingerea gravitatiei de catre oameni,tot ceea ce stiu este legat de zvonurile privind calugarii tibetani,care prin concentrare si abstinenta de la mancare reusesc sa se desprinda la propriu de la sol,plutind pur si simplu..incredibil..

Share this post


Link to post
Share on other sites

putem invinge gravitatia prin concentrare maxima,dar numai pentru cateva momente sau ore.tot ceea ce e in aer fie pasare, avion,etc, automat se vor reintoarce pe pamant.e imposibil sa plutesti in aer o perioada indelungata de timp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Depinde de sursa de energie. Stiu ca o grupa de studenti de la o universitate americana au reusit sa construiasca un avion ultra usor, de fapt o aripa zburatoare, dotata cu 8 sau 10 motorase supersofisticate ce folosesc materiale numite pamanturi rare. Aripa este de fapt un panou solar care genereaza energie electrica pentru propulsie. masinaria este firava, dar zboara destul de mult, prin mijloace autonome, si cred ca reprezinta un punct de plecare important pentru proiectanti si cercetatorii din aeronautica, pentru realizarea unor aeronave extrem de eficiente, in ceea ce priveste consumul de energie si reducerea poluarii. O alta initiativa este ccea a companiei Zeppelin, care constuieste cele mai mari hangare din lume, pentru uriasul proiect de dirijabil ce va putea transporta sarcini imense, atat ca volum cat si ca masa. Se studiaza problema folosirii pentru propulsie a motoarelor electrice alimentate de uriase panouri plasate pe imensul Zeppelin.

In ceea ce priveste levitatia, suntem inca foarte departe de filmele SF, iar imagini filmate sau fotografii netrucate cu budisti levitand, nu a vazut nimeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nucleul produce o energie care este vizibila , mai bine zis periculos de vizibila

un alb intens iar "cred"ca temperatura este de vreo 2000grade

energia poate fi avansata inainte si atunci devine contrarie ac.grav.

sau inapoi si este atras , forta este egala cu raportul maselor

mai produce si ceva curent de mica tensiune si curent aproape la infinit

(depinde de rezistenta tuburilor)

toata structura este bine prinsa de nucleu(sfera) si asa se poate beneficia de

prop.

consuma foarte putin curent

cine este interesat sa judece cu creerul sau acest material , sa zica

 

pe.sa e foarte costisitor , nu a fost inca facut(asa cred) nu se cunoaste

ce mai face in plus sau in minus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.uforc.as.ro/Formulele%20de%20ba...20reactive.html

Daca vom intelege cauza "adunarii" corpurilor ponderale, (atomice in speta), vom cunoaste si cum putem controla gravitatia. Am scris "adunarii" si nu atractiei, deoarece atractie nu poate exista, nu poate exista actiune de atractie la nici o distanta (nici magnetii, nici sarcinile electrice nu se atrag)..Poate ca se influenteaza corpurile aflate la distanta prin niste radiatii emise, iar in urma acestor energii primite incep sa se deplaseze unele spre altele.

Cauza miscarii nu poate fi decat o forta profunda, difuza, datorata unui mediu subcuantic foarte agitat termo-dinamic, care ciocneste perpetuu fiecare cuanta "deformabila-modelabila si dinamica la randul ei"..

Vedeti si teoriile moderne. Daca vom descoperii mai multe lucruri despre materie, atunci vom controla totul si vom supravietui.

Dar asa cum este interesul romanilor in ziua de azi pentru stiinta, slabe sperante..Tot asteptam sa gandeasca altii pentru noi, si sa ne si spuna gratuit.

Stiati ca si electronii se aduna, in ciuda afirmatiilor fizicienilor? Cu totii am vazut scantei si fulgere, dar n-am facut legatura. Principalul este sa fie in miscare, nu statici. Deci mai au multe de aflat domnii profesori, daca vor privi si natura, si vor gandi, bineinteles.

Si inca ceva, legat de gravitatie. Este total gresit ce se scrie in multe carti, ca atunci cand ridicam un corp, ii dam energie potentiala Ep=mgh. Chiar daca tinem nemiscat in mana un corp greu, cheltuim energie degeaba, facem un lucru mecanic fara folos. Energia potentiala se modifica foarte putin numai daca se modifica si acceleratia gravitationala, acel g=9,8m/sa^2.

Prin ridicarea unui corp cel mult ii dam energie cinetica Ec=1/2.mv^2., si asta numai cat se misca cu viteza v.

Iar pentru cine are timp si este curios http://www.rexresearch.com/

Edited by mafalda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Despre faza cu avionul: nimic nou, niste motorase facute pentru voltaj mic si panouri solare. Cu totii am vazut sepci cu ventilatoare atasate si alimentate de la niste mici panouri solare. Avionul respectiv (mai degraba planor) zboara doar ziua, pe lumina, noaptea aterizeaza, iar dimineata o ia din locul in care a ramas. Nu e nimic special, energia din celule e inca prea mica pentru o aplicatie serioasa.

Apropo de planoare, am vazut pe Discovery un reportaj - o bicicleta planor de 15cag actionata doar de forta omului. Bineinteles, avea o anvergura de vreo 10 metri. Tipul a traversat Canalul Manecii in circa 4 ore, timp in care a pedalat fara oprire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ideea este ca daca reusim chiar si cu doi la suta sa scadem gravitatea atunci vom putea reduce cantitatea de energie necesara transportului aerian. Nu este vorba de descoperirea unor noi surse de energie sau despre folosirea unor materiale mai usoare in constructia avioanelor ci despre scaderea atractiei gravitationale. In loc sa duci o tona de dulciuri :roll: cu avionul vei putea duce cu aproximativ 20 de cailograme mai mult :o . Scad costurile de transport :cat:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Presupunand ca metoda nu costa nimic. Dupa cum arata insa, costa cam cat un avion mai mic :roll:

Daca totusi costa putin imi si inchipui cum va ajunge pe rafturile consumatorilor: "slabiti INSTANT cu 2% fara efort!" :cat:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×