Sari la conținut
Forum Roportal
roportal

O noua vulnerabilitate in Internet Explorer

Postări Recomandate

In luna decembrie 2004 a fost semnalata descoperirea unei vulnerabilitati in Internet Explorer prin care un atacator primea acces neautorizat pe sistemul afectat. Cateva zile mai tarziu a fost dezvoltata si o metoda de atac bazata pe exploatarea acestei vulnerabilitati. In baza acestor informatii, GeCAD NET a reusit sa confirme posibilitatea exploatarii acestei vulnerabilitati pe sistemele Windows XP cu Service Pacca 1 sau Service Pacca 2, precum si pe Windows 2000 cu Service Pacca 4, actualizate la zi.

 

...

 

Exista doar doua posibilitati de evitare a exploatarii acestei vulnerabilitati folosind Internet Explorer: utilizarea nivelului de securitate High in Internet Explorer va dezactiva metoda de atac, dar va afecta modul in care vor fi vizualizate anumite situri care necesita tehnologiile blocate prin aceste setari de securitate; in cazul in care prima solutie restrictioneaza sever accesul necesar la anumite situri, este absolut necesar sa nu accesati situri spre care ati fost indrumat din surse care nu prezinta incredere.

 

Sursa: Agora.ro

 

Ar mai fi o posibilitate: nu mai folositi Internet Explorer daca vizitati site-uri in care nu aveti incredere (e recomandat sa nu-la mai folositi deloc). Opera, Firefox, Netscape sunt alternative foarte bune.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Intotdeauna Internet Explorer-ul a general probleme,nefiind un browser prea fericit si prea sigur,desigur ca este folositor pentru. o anumita economie de resurse,desi si el consuma prea mult pe cat poate face..

 

Am preferat Opera cu inima deschisa,gasind in el absolut tot ce-mi doream de la un browser inteligent,rapid,compact si cu suport de scain-uri,sa nu mai vb. de sigur si de faptul ca salveaza toate site-urile pe care le vizitai la restart in caz de pana de curent sau mama care inchide pc-ul de la buton:de.

In ceea ce priveste aceasta bresa,nu ai precizat daca ea putea fi detectata de vre-un firewall...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×