Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
justice

Transmisibilitate la Hepatita B

Recommended Posts

Salutari tuturor celor de pe forum.Am 15 ani si ceva si sunt purtator de hepatita b.Intrebarea mea este foarte simpla...pot avea o viata sexuala activa?Adica:pot saruta o fata fara sa ia si ea,pot avea un contact sexual protejat fara nici o grija?Nu ca as vrea sa incep de maine...dar as vrea sa stiu pentru anii ce vor urma.Mentionez ca nu am nici o rana in gura.

Astept raspunsuri si va multumesc anticipat! :cheer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Draga Justice,mai intai trebuie sa-ti faci analizele complete specifice intr-o astfel de situatie.Trebuie sa stii sigur ce fel de purtator esti!

In cazul in care esti purtator inactiv(ar fi cea mai fericita situatie),virusul se poate transmite prin contact sexual sau prin contact direct daca altcineva vine in contact cu singele tau.Depinde si de imunitatea persoanei posibil receptive.De aceea este obligatoriu sa anunti ca esti purtator de virus B ,in cazul in care mergi la stomatologie sau o sa faci vreodata tratamente injectabile.Nu ai voie sa donezi singe.

Persoanele din familia ta se pot vaccina impotriva hepetitei B ,dupa ce in prealabil si-au testat antigenii hepatici.Poti duce o viata normala si atunci cind vei intilni o fata cu care o sa ai o relatie serioasa daca te iubeste; se va vaccina .Poti folosii cu succes prezervativul ! Chiar daca mi se pare ca esti prea mic ca sa-ti incepi viata sexuala ,iti urez succes si sanatate.

 

P.S.

Ai grija cu igiena personala (periuta de dinti ,lamele de barbierit sau aparatele de ras pe care le folosesti ,sa le arunci )Sa ai o trusa de manechiura personala ,pe care din cind in cind sa o sterilizezi prin firbere (30 de minute dupa ce apa care acopera in intregime instrumentarul ,a inceput sa clocoteasca )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×