Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
mediatec

NOUL SPAM GIF sau JPEG

Recommended Posts

In ultima vreme primesc din ce in ce mai multe mailuri care apar cu continut zero, dar au inserat (nu atasat!) un .gif. Pana nu demult erau texte absurde, fara inteles anume, care - chiar daca deranjau cantitativ - nu aveau implicatii... in fond un delete rezolva problema.

 

Mai nou insa textele incep sa aiba sens si contin sfaturi de investit pe bursa! Sigur, pe cea americana, dar asta nu face mai putin alarmant fenomenul.

 

Si pentru ca unele filtre au fost "educate" intre timp sa refuze mailuri goale, zilele astea am primit si "replica": spam cu .gif inserat si cu text in subsol!

 

Un asemenea .gif (covertit cu Abby Fine Reader in word) arata asa:

 

"WEXE LOSES?

OR SO IT APPEARS! DON'T BE FOOLED!

RADAR WEXE TGMGRRGW, ON WEDNESDAY NOV 15th!

 

Company: WEST EXCELSIQR ENT fdlher QTC:WEXE.PIO

Symbol: WEXE

Price: $1.00

3-day Target: $4

Ratlng: Strong Buy

Current Market: Bulhsh

*** West Excelslor Enterprises Inc. Announces Flnanclng

WEXE GETS SHORTED ON TUESDAY!

A MILLION SHARES MUST BE BOUGHT BACK!

SO IT WILL SOAR ON WEDNESDAY NOV 15TH!

Disdaimer: Information withm this email contams "forward looking statements" withm the meanmg of Section 27a of the Secunties act of 1933 and Section 21B of the Secunties exchange act of 1934. The Publisher of this report was compensated by an unrelated third party twenty five thousand dollars for distribution of this report."

 

 

OK, hai ca va mai dau amanunte, sa vedem daca mai adunam cativa cu aiureala asta de spam in mailuri.

 

:)

 

Iuliu

 

 

PS - am atasat GIF-ul impricinat

Edited by EmmaD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am Bulk-ul plin de porcarii de-astea... cateva sute cand deschid mail-ul.... nu stiu cum naiba m-au gasit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si totusi nu exista o modalitate de a scapa de mail-urile astea care ne mananca nervii? pe mine m-au exasperat :jester: si as dori sa stiu cum as putea sa nu mai primesc asemenea SPAM-uri. mentionez ca lucrez cu outlook si le trimit in junk mail dar tot degeaba. imi intra cel putin 10-20/zi.

multumesc pentru consideratia voastra. :friends:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da' pe tine cine te-a pus sa deschizi un asa mail???

 

Multumim, noi n-avem nevoie! :cry:

 

Prietene... :friends:

Mailul initial nu are atasamente, are un titlu neutru gen "jeff katie moonves mover" de exemplu, si imi imaginez ca tie, ca utilizator privat al functiei de mail, ti-e usor sa identifici un asemenea mesaj ca fiind neinteresant, dar da-mi voie sa subliniez o diferenta intre noi doi:

Sunt managerul unei firme de import si distributie de consumabile de imprimante, am zilnic zeci de mailuri de pe extern si trebuie sa le deschid, chiar daca nu au expeditor care sa-mi fie cunoscut. Spre diferenta de tine, care probabil folosesti mailul pentru ca esti inscris la mailinglist-ul de counter sau warcraft. :yes:

 

In alta ordine de idei (si revenind la lucruri serioase), mailurile de acest gen nu fac in sine nimic rau, doar ca sunt enervante prin simpla lor existenta si mai ales frecventa.

 

Si ca o remarca, personala din nou: daca nepretuitul tau ajutor consta in fraza "Da' pe tine cine te-a pus sa deschizi un asa mail???", ma intreb ce te determina sa iti aduci o asemenea pretioasa si inestimabila contributie la lamurirea unei probleme ridicate aici? In concluzie, o vorba de-a unui prieten de-al meu:

"Daca nu ai nimic util sau macar placut de zis, mai bine nu spune nimic."

 

Sigur, exceptie fac replicile date celor care nu respecta aceasta regula. :P

 

Have a nice life!

 

:jester:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Si totusi nu exista o modalitate de a scapa de mail-urile astea care ne mananca nervii? pe mine m-au exasperat :friends: si as dori sa stiu cum as putea sa nu mai primesc asemenea SPAM-uri. mentionez ca lucrez cu outlook si le trimit in junk mail dar tot degeaba. imi intra cel putin 10-20/zi.

E foarte dificil de găsit o soluţie eficientă. Ai putea face o listă (address book) şi să accepţi mesaje doar de la cei din listă, restul urm

Share this post


Link to post
Share on other sites

E foarte dificil de găsit o soluţie eficientă. Ai putea face o listă (address book) şi să accepţi mesaje doar de la cei din listă, restul urm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×