Sari la conținut
Forum Roportal
ladi i

nelamuriri hbv

Postări Recomandate

Buna

 

Sunt si eu o ''fericita'' purtatoare de virus HBV si am foarte multe nelamuriri in privinta

acestuia. Sper sa gasesc cat mai multe raspunsuri la intrebarile mele, asta cu ajutorul

dumneavoastra, cei care sunteti mai bine documentati. Facandu-mi analizele necesare pt a

concepe un bebe, am descoperit existenta acestui nenorocit virus hvb. Medicul de familie

mi-a dat trimitere la spitalul Matei Bals unde mi-au fost facute analizele detaliate pt

hepatita (markerii hepatici). Transaminazele sunt mici. Medicul de aici mi-a spus ca as

putea sa-mi fac acea analiza care costa 4 mil. lei (viremia cred) dar nu este neaparata

nevoie de asta. Eu ma intreb si va intreb si pe dumneavoastra daca totusi nu este necesara

aceasta datorita faptului ca noi vrem un bebe, adica daca nu ne ajuta sa stim mai bine cum

stau cu virusii. Ce ma intereseaza pe mine este sa stiu daca nu va afecta copilul. Aceasta

analiza nu ma intereseaza atat pt mine cat pt copil. As vrea sa-mi spuneti daca din aceasta

analiza va reiesi cate sanse sunt sa afecteze copilul. Si ma mai intereseaza daca in cazul

in care totusi copilul se infecteaza cu acest virus (stiu ca sunt 10-15% sanse) se va naste

cu malformatii sau ce se va intampla? Sunt sanse ca el sa traiasca doar cativa ani, adica

vreo 17? (asa mi-a spus o cunostinta)

 

Sotul meu trebuie sa se vaccineze impotriva HBV si am inteles ca sunt 3 doze - ultima se

face peste sase luni. Vreau sa stiu daca abia dupa cele 6 luni isi va face efectul vaccinul

si daca abia atunci tb sa ne apucam de conceperea bebe-ului, si daca nu ii va dauna cumva

copilului acest vaccin sau tb sa asteptam mai mult dupa ce il face?

El si-a facut analizele si i-a iesit antigen negativ, dar daca totusi a luat si el virusul

si inca nu l-au depistat ce se va intampla daca isi va face vaccinul?

Am aflat de hepatita acum vreo 2 luni si de atunci am tot cautat pe net cat mai multe

informatii si de cateva saptamani am gasit acest forum care m-a bucurat enorm deoarece am

gasit foarte multe informatii despre virus si pentru ca am gasit o comunitate unita (din

pacate din pricina acestui nenorocit virus). Nu e corect sa te alegi cu asa ceva din vina

unor incompetenti (probabil stomatologi) si sa o duci in spate intreaga viata.

 

Sper ca nu v-am plictisit cu toate nelamuririle mele si astept si eu un raspuns ( mai ales

de la tine sky ca am vazut ca esti cel mai bine documentat)

Va multumesc pt rabdare si va doresc tuturos sanatate si sa reusim impreuna sa invingem

acest virus nemernic.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hello ladi i. Nu iti urez bine ai venit, pt ca mai bine nu era nevoie sa ne intalnim in acest context. In fine, acum daca tot ai ajuns, sa incercam sa iti raspundem la intrebari. In primul rand mergi la un medic bun hepatolog sau gastroenterolog care iti va recomanda exact analizele de care ai nevoie.

1. Analiza aceea de 4 milioane se numeste viremie. Ea iti arata cat de multi virusi ai in organism, si deci cat de infectioasa esti. Cu cat mai putini cu atat mai bine. Tinand cont ca ai AgHbs pozitiv, cel mai bun lucru ar fi sa ai viremie nedetectabila sau mica. Teoretic, transaminaze mici (ca ale tale) te-ar putea duce la gandul ca ai viremie mica, insa nu e deloc obligatoriu. Dc sotul tau s-a vaccinat de 2 ori probabil ca are destul de multi anticorpi deja. Copilul puteti sa il faceti si fara sa asteptati ultima doza. Nu afecteaza copilul acest vaccin pe care il face sotul tau. Poti sa citesti prospectul aici http://www.farmaline.ro/farmacie.php?cid=1&pid=4690 . Eu nu am auzit niciodata ca vaccinul facut de sot poate avea urmari nefericite pentru copil. Doar daca sotul tau urma tratament cu interferon si lamivudina (in cazul in care el era cel infectat cu virusul B) ar fi fost un pericol si era contraindicata conceptia, dar binenteles ca nu e cazul. Deci din punctul asta de vedere, orice medic (bun) o sa va zica ca va puteti apuca de facut copii. Ce trebuie sa retii este: la nastere copilului tb sa i se administreze in primele 12 ore cel mai bine atat imunoglobulina cat si vaccinul. Si atunci sansele de a ramane neinfectat ajung la 95%.

Daca, Doamne-Fereste copilul totusi se infecteaza la nastere, NU EXISTA RISCUL DE MALFORMATII. Iar de trait doar Dumnezeu poate stii cat va trai. Fratele medicului meu de familie, e infectat la nastere cu hep B si acum are 35 de ani si nu are nici ciroza si nici nu va muri in scurt timp. In plus exista tot felul de tratamente si e posibil ca in scurt timp sa exista un tratament atat de bun incat sa distruga definitiv virusul. Insa crede-ma ca nu ai de unde sa stii cat de mult va trai copilul tau. Daca te ajuta cu ceva, oricare dintre noi cei care avem hepatita B e posibil sa fim infectati de la nastere. Dc iti faci griji de hepatita, poti sa intrebi medicii, dar nu am auzit pana acum de cazuri in care cei infectati la nastere sa decedeze din cauza hepatitei mai devreme de 30 de ani. Dar asta pt ca nu au urmat nici un tratament si pentru ca au aflat tarziu. Dar asa, in 30 de ani exista zic eu sanse de cel putin 90 % sa scape de virus ca urmare a unui tratament. Gandeste-te cate medicamente au aparut in ultimii 10 ani pt tratamentul hepatitei. Ce sa mai zic de acum incolo... Oricum ti-am spus, sansele ca bebelusul sa se infecteze la nastere sunt de 95% daca respecti indicatia medicului de a-ti vaccina copilul la nastere.

Dc sotul tau si-a facut vaccinul dar totusi intre timp a luat virusul, nu se stie ce se poate intampla, adica: 1. va face forma acuta si va scapa de virus. 2. vaccinul, posibil, va impiedica virusul. 3. va lua virusul si vaccinul nu isi va face efectul si nici organismul lui nu va scapa de virus. (desi e cam prapastioasa varianta si cam de SF). Oricum, indiferent dc el se infecteaza sau nu, pt copil nu face nici o diferenta. Eu zic insa ca daca nu a luat in atata timp de cand e cu tine, nu il ia acum, mai ales ca e si vaccinat, deci nu iti mai fa griji inutile. Deci dc el a luat virusul, vaccinul il face degeaba, ca nu are nici un efect, nici pozitiv si nici negativ. Dar ai zis ca are antigenul negativ, asa ca e clar ca nu a luat virusul.

Sanatate si sper ca nu a fost prea alambicat raspunsul meu.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna

Iti multumesc Sky pentru raspunsul tau care m-a linistit. Am fost la un medic de la spitalul Matei Bals care mi-a explicat acelasi lucru. Mi-a spus ca am virusul dar este inactiv, totusi viremia nu este necesara pentru ca am transaminaze mici si Anti HBE - poz. si Ag HBE - neg. Sotul meu s-a vaccinat impotriva hepatitei B cu prima doza, numai ca acum va trebui sa asteptam sa treaca cele 6 luni pana va termina toate cele trei doze si apoi sa incercam sa avem un copil. Ideea este ca in aceste 6 luni sa nu imi creasca mie transaminazele si sa mai asteptam eventuala scadere a transaminazelor (ma rog sa nu se intample acest lucru). Dr. ne-a spus ca putem incerca sa avem un copil si dupa efectuarea celei de-a doua doze, dar ca sa fim siguri mai bine asteptam 6 luni (destul de mult - dar e mai sigur asa).

 

Mai am niste intrebari referitoare la hepatita fratelui meu. El a avut hepatita activa in copilarie si a ramas cu virusul sau chiar cu hepatita cronica. Eu pana acum cand am aflat de existenta virusului (acestui dusman care ma insoteste permanent) in corpul meu, nu i-am dat prea mare importanta pentru ca nu aveam prea multe informatii despre el si poate si din cauza faptului ca fratele meu isi facea periodic transaminazele ( din proprie initiativa) dar nu i le citea nici un medic si nu i-a spus nimeni cat de grav este.

Acum am aflat ca el a tot avut o perioada destul de lunga transaminazele destul de mari (70) si a tot tinut regim dar acestea nu s-au retras, pana acum cateva saptamani cand si-a refacut analizele si i-au iesit 39 - destul de mari, dar mai mici decat pana acum.

A aflat si el de curand de existenta acestui interferon si la insistentele mele a decis sa mearga la un specialist, care vazand analizele i-a facut o programare pentru efectuarea unei punctii.

Eu as vrea sa stiu daca inainte de efectuarea acestei punctii nu e necesara si viremia sau este suficienta numai punctia?

El nu este deocamdata hotarat sa mearga sa-si faca punctia pentru ca nu stie nimic despre aceasta si nici eu nu stiu sa-i spun mai multe. As vrea sa-mi spuneti daca aceasta are si ceva contraindicatii sau daca are efecte adverse.

Si despre reactiile interferonului (despre care am auzit ca are foarte multe reactii adverse) as vrea sa imi spuneti cate ceva. El conduce foarte mult masina si vreau sa stiu daca afecteaza cu ceva condusul.

 

Iti multumesc inca o data Sky pentru raspuns si poate ma lamuresti si cu aceasta problema.

 

Va doresc tuturor sanatate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Punctia (biopsia) facuta de un medic specialist nu prezinta niciun risc. Si eu am facut punctie si iti pot spune ca am plecat la mai putin de o ora din spital pe picioarele mele. Mai mult de atat, punctia are o importanta deosebita in stabilirea gradului de afectare a ficatului si a tratamentului ce urmeaza sa fie facut. Viremia se poate face dupa sau inainte de punctie si la randul ei are o importanta mare. Dupa parerea mea, acesti pasi trebuie facuti de toti bolnavii cronici de hepatatia macar atunci cand descopera boala, si de ce nu sa fie repetate la intervale de timp regulate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×