Sari la conținut
Forum Roportal
oliver

Legea Invatamintului

Postări Recomandate

Legea Invatamintului

 

Nu invata nimic din ce nu-ti place fiindca nu-ti va folosi la nimic.

Nu lasa pe nimeni sa te oblige sa inveti ce nu-ti place.

Definitia inteligentei : sa cunosti cit mai mult invatind cit mai putin.

 

O verisoara de-a mea mai tinara terminind si ea o scoala a fost undeva sa tina niste ore. Iar copiii mai obraznici cum sint copiii au inceput asa s-o ingine in bataie de joc pe cind citea o poezie. Iar domnisoara profesoara s-a scandalizat si i-a intrebat pe copiii : Bine atunci ce altceva va place sa facem la ora ? La care copiii au raspuns Nimic ! Vrem sa iesim afara sa jucam fotbal ! Iata un raspuns cu adevarat placut lui Dumnezeu.

Unii oameni maturi insa sint de parere ca Stai oleaca ! Totusi copilu trebuie sa invete in scoala si altceva decit fotbal. La care Dumnezeu se mira si se intreaba de ce ? Cine v-a spus voua acest “Trebuie !” ? Apostolu Petru nu era analfabet ? Si nu a ajuns el mare nemuritor ? Daca omul o sa aiba nevoie de cunoastere are s-o caute . De ce trebuie sa bagam noi copilului pe git cunoasterea in mod fortat ? Ca ne-am trezit noi mari destepti ca trebuie sa-i facem noi bagajul de cunostiinte cu care sa porneasca in viata! Si ii bagam pe git sub denumirea de mari valori inestimabile toate gunoaiele pe care le-a inventat lumea de doua mii de ani incoace.

Inainte de a da bacu eu insumi am ramas corigent cu media 3 la chimie. Adica nu nota 4 ci chiar 3. Eram distrus. Asta insemna sa nu intru in examenul de bac. Aveam senzatia ca toata viata imi este distrusa. Trebuia sa repet anul parintii erau disperati imi faceau scandal... M-a apucat asa o revolta si asa o descurajare in fata vietii… Am luat o lama si mi-am taiat mina in dreptul venelor. M-am pus in pat cu mina lasat in jos ma uitam cum picura singele si asteptam sa mor. Ciudat este ca n-am murit. Si mai ciudat este insa ca a murit copilul profesoarei care mi-a pus aceasta nota. De cancer.

Odata intr-o sesiune m-a apucat si pe mine rivna si am luat o hotarire eroica gindind Hai sa … invat ! Ma duc eu la biblioteca sa iau carti , aveam 6 examene . Intors acasa am pus toate cartile pe care le aveam de invatat una peste alta si a iesit o stiva de aproape jumatate de metru. 10 kilograme de cunoastere ! E imposibil ca un om normal sa citeasca atita intr-o luna. Ai de citit aproape un kilogram pe zi.

Acuma vine prietenu meu student si mi se plinge : imi cere spaga profu , eu sint sarac si invat ca n-am bani de dat pe spaga, dar degeaba scriu la examen ca tot nu ma trece. A copiat profesorul de pe net citeva texte si-a scos o carte si pe linga spaga ma obliga sa-i cumpar si cartile la preturi astronomice. Nu mai pot ! Abia astept sa termin scoala ca nu mai pot ! Nici macar ciorapi in picioare nu mai am. M-am uitat si eu la dinsul…intr-adevar avea ciorapii rupti . Cunosc. Am dat si eu spaga la examene.

L-am intrebat de ce nu se revolta ? De ce nu se aduna mai multi sa protesteze sa-l dea afara pe acel profesor ? La care mi-a raspuns ca au fost asemenea cazuri. Greve , proteste impotriva unui profesor incit a venit comisie de la Bucuresti. Comisia a hotarit : Noi l-am pus pe acest om aici in functie , nu au dreptul studentii sa-l dea jos. Daca mai protestati sinteti liberi sa parasiti facultatea !

Invatamintul a devenit o adevarata mafie. Cunoastem cu totiii aceasata realitate.

De mic copil a trebuit sa merg la scoala. Am facut 20 ani de scoala. Lucrari de control , teze , trapta 1 , treapta 2 , bacalaureat , admitere la facultate , 50 examene in facultate , emotii , stress , spaime , vai ca nu trec ,vai si vai si vai. Chinu de pe lume ! 20 ani de suferinta ! O copilarie intreaga pierduta pe bancile scolii ! Un sfert de viata consumata in scoala. Mai apoi terminind scoala am devenit somer. Nu gaseam nimic de munca. Obligat pina la urma de foame si de datorii , am lasat deoparte orice mofturi si pretentii de intelectual si m-am angajat ca muncitor necalificat. Direct la lopata. Curatam cosuri de gunoi de prin parcuri. Maturam alei. Praseam la vie ori la trandafiri. Am muncit un an asa. Aveam miinile crapate de munca de la coada sapei.

Va puteti oare da seama cam cum te simti sa bagi mina intr-un cos de gunoi dupa ce ai facut 20 ani de scoala ? Iti vine sa plingi . Fiindca ma gindeam : Pentru ce oare m-am chinuit eu atita ? De ce am facut atita scoala ? Imi aminteam toate emotiile stupide de la examene , Lucrari de control , teze , trapta 1 , treapta 2 , bacalaureat , admitere la facultate , 50 examene in facultate … Cit ma luptasem sa trec de toate. Si trecusem. Scapasem de toate ! Si pentru ce ? Ca sa ajung sa bag mina in cosul de gunoi pe strada ?

Am un prieten , un om cu o cultura vasta o minte stralucita. Al doilea pe tara la olimpiadele de fizica ! Om cu doua facultati terminate cu nota 10 ! Cite stie omu ala ! Are o minte cit un elefant ! Si a ajuns acuma o porcariuta de omulet, un PCB designer. Oarecum inginer dar nu prea. Imi spunea despre munca lui : Ca sa fac munca asta nu-mi trebuiau decit 4 clase. Am facut 25 de ani de scoala complet inutili.

Multi vor zice , da stai ca omu are cultura vasta totusi a cistigat ceva din scoala. Si ce sa faci cu cultura daca muncesti ? 6 zile pe sapatamina , Duminica dormi. Ce mai ai timp sa rasufli ? Pentru ce atita cultura ? Pentru ce atita invatatura inutila ?

Inchipuiti-va un om care pleaca intr-o excursie in munti. Si se gindeste ce sa ia cu dinsul pe munte. Un rucsac , o patura , un cort si … cam atit. Dar vine domnu porfesor universitar de alpinism si-i zice : Nu asa mai baiete ! Ce crezi tu ca pe munte mergi asa cu o patura si-un rucsac ? Uite ia de aicea un tratat de alpinism. Pai daca cazi intr-o prapastie ? Nu-ti trebuie si o fringhie ? Si scripeti , si ciocan , cuie de siguranta. Pe urma daca intilnesti un riu ? Cum il treci ? Iti trebuie o barca. La barca iti trebuie motor . La motorul barcii iti trebuie niste bujii de rezerva . Pai da tu stii sa schimbi bujiile la un motor ? Auzi la el vrea sa plece pe munte dar nu stie sa schimbe bujiile la un motor de barca ! Nu , mai baiete nu asa se merge pe munte. Dca vrei sa fii bine pregatit mergi intii si fa un curs de mecanica sa inveti sa schimbi bujiile. Nu ti-ar stica si un curs de chimie , in cazu in care lanterna ti se stinge sa poti confectiona baterii. Apoi , neaparat si un curs de medicina. In caz de accident ce faci nu trebuie sa stii sa te vindeci ? Si crezi tu ca ai sa ai pastile pe munte ? Nicidecum ! Plante medicinale ! Asa se trateaza turistii. Deci include in pregatirea ta de alpinist si un curs de botanica . Daca nu faci toata aceste cursuri atunci eu in calitate de expert in alpinism, nu-ti dau autorizatia sa pleci la munte .

Ascultind de sfatul intelept al profesorului emeritus honoris causa in alpinism , truristul se apuca sa se pregateasca temeinic pentru excursia in munti. Isi cumpara barca , se inscrie la cursuri de mecanica , invata chimia , biologia , medicina preventiva… Si cind in sfirsit reuseste sa fie temeinic pregatit constata ca… i s-a terminat concediul.

Suparat se duce la profesor si-i zice Domnu profesor , da uite ca m-am pregatit degeaba . La ce-mi foloseste acuma pregatirea de mecanica , chimie , biologie , daca concediul meu s-a terminat si trebuie sa merg la munca ? La care profesorul te da afara si nici nu vrea sa discute cu tine. El e mare hornoris causa, nu discuta cu turisti retardati.

Unicul concediu din viata , copilaria , mi l-am irosit prosteste invatind lucruri inutile. Imi da cineva viata mea inapoi ? Nu ! Atunci…

Copii , elevi si studenti ! Iata ce va sfatuieste Dumnezeu. Luati o sticla de motorina. Mergeti la scoala ! Turnati-o pe banci ! Cu mare grija aruncati apoi un chibrit aprins. Daca va intreaba cineva de ce faceti asta raspundeti ca asa v-a spus Dumnezeu. (Fericiti cei saraci cu duhul… Nu ? ) Trimiteti autoritatile sa-l aresteze… pe Dumnezeu.

Cindva pe vremuri ardea lumea vreun miel ori vreun bou ca jertfa pentru Dumnezeu fiindca gindeau ca acestuia i-ar place fumul jertfelor lor. In cazul in care devin si eu vreun inger prin ceruri , va spun sincer ca mie mi-ar face o deosebita placere fumul provenit din arderea scolilor si a manualelor scolare … Puteti sarbatori ziua de 8 Martie (a lu Sfintu Oliver) dind … foc la scoala…

Of… ce vis frumos… Visul copiilor din toata lumea.

Acuma revenind la povestea de mai inainte cu profesorul de alpinism. Hai sa ne imaginam ca unul dintre turisti e mai indaratnic si spre deosebire de ceilalti nu urmeaza cursurile de calificare in alpinism ci, isi ia rucsacu si se duce pe munte asa necalificat. Urca Everestul apoi se intoarce inapoi si merge la domnu profesor. Si-i spune domnu profesor eu am urcat Everestul, am urcat pe cel mai inalt munte al lumii sint de acuma expert in alpinism. Dati-mi va rog si mie un post de profesor universitar in alpinism. La care porfesorul incepe sa rida si-I zice : Dar cum mai tu asa crezi ca se obtin posturile de profesor in alpinism ? Auzi la el a urcat Everstul si se crede profesor ! Mai copile mai ! Vino-ti in fire ! Da ai urmat vreo facultate , ai vreo diploma, ai citit tratate de alpinism , stii tu mecanica , chimie , medicina , biologie ? Auzi la el imi vine cu o floare de colt si vrea sa fie profesor de alpinism. E culmea ! La care turistul ii raspunde

- Domnu profesor , da dumneata ai urcat vreodata Everestul ?

- Nu , eu personal n-am urcat niciodata Everestul dar am citit despre asa ceva.

- Da , vreun alt munte ati urcat ?

- Nu ! De ce sa urc un munte cind am atitea publicatii din care ma pot informa ?

- Cum dom’le ? Nici macar un deal n-ai urcat ? Si te mai numesti profesor de alpinism sa inveti pe altii cum se escaladeaza Everestul ?

- Desigur sint un excelent profesor recunoscut peste hotare.

- Si citi dintre elevii dumitale au urcat pe vreun munte ?

- Nici unul ! Alpinismul este o stiinta pur teoretica…

Acuma trebuie spus ca la noi in tara toate fabricile au dat faliment. Intreaga economie a acestei tari este practic demolata. Cine-i vinovat de asta ? Mentalitatea asta teoretica care se invata in scoli. Studentul cind iese dintr-o scoala nu stie sa faca nimic. El stie doar teorie. Prin urmare cum e scoala asa e si industria adica … teoretica.

Eu concret am facut un semafor modern. Puteam sa umplu orasul cu semafoare si sa se vinda si in alte orase. Cu proiectul acela se putea relansa industria electronica din Iasi. Dar directorul era … teoretician. M-a intrebat directorul uluit Vrei salar ? De ce ? Fiind teoretician nu realiza cita munca a fost la proiectul acela. Nu avea cum sa aprecieze ce am facut eu fiindca dinsul nu cunostea meserie. El era doar… director .

Eu stau si ma intreb ce anume da valoare unui om ? Inteligenta am. Realizari deosebite am. De ce nu sint si eu in lumea asta cineva ? Daca ma uit la altii care sint cineva vad ca nu au nici inteligenta mea si nici realizarile mele. Dar detin mari titluri. Pentru ce ? Ce au facut de au asa mari titluri ? Nimic decit …s-au strecurat prin sistem.

Adevarat va spun voua ca daca n-ar exista Dumnezeu , as face si eu precum nebuna din Taize , as lua toporul si m-as duce la universitate si as omori pe un profesor in fata intregii clase. Este normal sa fac asa ceva ? Veti zice ca nu… Dar ceea ce face dumnealui este normal ? Are salar de 20 milioane iar eu stau si rabd de foame ? De ce ? De ce nu am si eu un loc de munca potrivit cu nivelul meu ? De ce altii se scalda in belsug iar eu n-am nici de-o piine ? Nu-i logic sa iau toporul si sa-mi fac dreptate ?

A…stai ca am loc de munca. Uitasem …Sint Sfint de meserie

- Doamne , unde esti ?

- Pai …cam … eram plecat la plimbare. Ai uitat cu totul de crestinism. Exact asa a cum gindesti tu acuma a gindit Cain. De ce te plingi ca rabzi de foame? Nu ai mincat azi destul ? Nu ai bani destui ? De ce te macina invidia ?

- Pentru ca mi-au furat viata. As fi vrut si eu sa am o viata normala.

- Ce intelegi tu prin viata normala ?

- Sa fi avut si eu o femeie. O masina. Sa-mi cumpar si eu o mobila in casa. Sa-mi iau si eu un pat ca uite dorm pe jos . Sa fiu si eu om ca toti oamenii nu sfint. Nu-mi place meseria de sfint.

- Cam tirziu acuma sa te razgindesti. Ai inceput un lucru pe care nu-l poti lasa asa in aer. Ti-ai cistigat o oarecare autoritate cu aceasta carte. Oamenii te vor crede ca vorbesti de la Mine. Dar trebuie sa termini de spus tot ce ti-am spus. Daca lasi acuma in aer cartea aceasta este foarte periculos. Esti precum un doctor chirurg care face o operatie. Ai reusit sa dechizi pacientul si ai ajuns cu bisturiul pina in inima lui. In nici un caz nu-i acum momentul sa te opresti . Trebuie sa repari ce ai de reparat si sa-l inchizi inapoi. Nu se poate sa lasi cartea asa. Libertatea e buna da trebuie specificat clar ce inseamna libertatea.

- Dar tu nu vezi ce idiot sint Doamne ? Uite si tu ce scriu ca iau toporu si omor universitaru ! Halal scriitor de la Dumnezeu. Nici sa sterg n-am voie. Foarte idioata regula asta de-a scrie o carte. Verba volans scripta manent. Pai trebuie sa sterg rindurile dinainte daca vrei sa ma creada cineva.

- Nu sterge , lasa ca scrii foarte bine.

- Da o sa ma interneze la psiho daca las vorbele alea.

- Si daca ascunzi vorbele crezi ca este mai bine ? De ce nu lasi pe oameni sa vada adevarul ? E foarte bine ce scrii. Lasa sa vada oamenii ce nebun este un om.

- Un nebun cu sufletul otravit de invidie si inecat de ura ? Asta vrei sa vada ?

- De ce nu ? Voi acceptati in aceste zile pe multi legiuitori care la suprafata par oameni cumsecade. Dar stiti voi ce se ascunde inauntrul inimii lor ? Toti acesti guvernatori , presedinti ori senatori pe acestia ii acceptati fara nici un discernamint ca Fii de Dumnezeu, legiuitori peste popoare. Dar cunoasteti voi oare cui va incredintati vietile voastre ? Cunoasteti in miinile cui puneti viitorul copiilor vostri ? Pe dinafara par toti normali. Dar daca omul care vorbeste cu Dumnezeu este asa , atunci oare ceilalti , cum or fi ? Oare conducatorii vostri , cite cuvinte au sters din discursurile lor? Caci este scris Multi vor fi cei care va vor insela ca sint Hristosul. Dar acesta care scrie acum categoric nu este, tocmai pentru ca i se vede sufletul. Se vede cine este. Intelegi acum de ce trebuie sa lasi orice prostie ce o scrii ?

- Atunci ideea de a da foc la scoli este o idee buna ? Dupa capu meu scoala trebuie arsa din temelii si desfiintata complet. Toti profesorii concediati!

- Poate ar fi bine sa mai meditezi putin la subiectul asta.

- Atunci spune-mi tu. Ce legi sa dau peste scoli ?

- O singura lege. Nu judeca. Atit.

- Cum numai atit ? Da nu dam afara profesorii corupti ? Vreau sa fie dati afara toti porcii din comisia aia de doctorat !

- Nu ar trebui oare sa inveti sa-ti iubesti dusmanii ? Vrei sa ajungi in paradis , ori nu ? Fii blind cu ei , nu le dori raul . Cere doar aceasta mica lege sa fie aplicata scolilor. Atit si nimic mai mult.

- Nu judeca ? Adica asta insemnind ce ?

- Daca nu judeci inseamna sa nu pui note in scoli. Odata cu notele dispar examenele. Odata cu examenele dispar diplomele. Daca nu sint diplome de obtinut atuncea elevul va merge la un curs intrarea fiind libera doar asa din simpla dorinta de a invata ceva. Dispare falsul interes de a merge la scoala pentru o diploma si pentru un rang social. Se va merge la scoala asa ca la teatru , pentru cunoastere. Intrarea la curs sa fie libera exact ca in Biserica sau platita cu un bilet modest ca la teatru. Odata cu falsul interes dispar falsii profesori. La falsii profesori oamenii nu vor fi interesati sa vina fie din cauza ca profesorul nu are talent fie materia lui nu prezinta nici un interes. Astfel se va face o selectie naturala. La acei profesori la care nu va mai veni nimeni la curs facultatea va renunta pur si simplu. Profesori vor putea fi atunci doar acei oameni speciali dotati cu talent si cu pasiune. Nu va mai putea exista nepotism. Fiindca daca unui om nu-i plac actorii dintr-o piesa de teatru atunci nu vine. Nu mai poti sa pui ca profesor vreun functionar plictisit care vorbeste ca un patefon stricat. La Biserica mai merge omu uneori , da la Scoala cine se va mai duce daca nu sint oameni extraordinari ca profesori ? Nu va faceti griji ca nu se vor gasi profesori buni. Sint din belsug astfel de oameni. Scoala trebuie sa devina ceva precum in Grecia antica. Ori ca pe vremea Mea. O simpla discutie interesanta despre misterele lumii intre un invatator si niste ucenici. Eu n-am dat la nimeni la nici un apostol diploma ori note . Asa cum eu am invatat pe ucenicii mei , asa sa faceti si voi Scoala. Eu ca profesor n-am judecat pe nimeni ci doar m-am straduit sa-i invat. Ce a prins fiecare a prins. Dar eu nu i-am judecat niciodata. Desigur nu am judecat pe nimeni aici pe pamint , ca in ceruri … acolo se schimba treaba. Acolo dai socoteala de ce ai invatat.

- Bine dar fara diploma cum se vor angaja oamenii ?

- Dupa o proba de lucru. Dupa ce stii sa faci. Inveti ce-ti place . Ce-ai invatat aia stii. La angajare dai socoteala de ce ai invatat. Atit. Un singur examen. Restul sint inutile si redundante. Pierdere de vreme si risipire de viata.

- Si treptele sociale ? Analfabet , 4 clase , 8 clase , liceu , facultate …

- Nu conteaza cite clase ai. Conteaza doar ce stii sa faci. Si cel mai mult conteaza inima omului. Orice om poate face orice daca vrea. Nu trebuie sa se faca nici o diferenta intre un taran si un matematician . Amindoi sa beneficieze de acelasi rang social. Matematicianul poate oricind sa ia sapa ca sa se mai dezmorteasca si sa scoata un ban in plus iar taranul poate oricind sa mearga de curiozitate exact ca la teatru la un curs de matematici fara ca prin asta sa se rastoarne lumea.

- Totusi intelectualul ramine superior.

- Superior ca tine din asta cu ciorapii rupti ? Nu ti-ar stica sa mai pui si tu mina la munca uneori . Mi-e cam greu sa-ti pastrez sanatatea trupului in conditiile in care traiesti acuma. Putina miscare ti-ar prinde bine.

- Deci asta-i Legea Scolii : Nu judeca ? Atit ?

- Atit. Scrie mare, subliniaza si gata. Asta-i tot.

 

 

Legea scolii :

Nu Judeca !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Intr-o oarecare masura ma regasesc si eu in ce scrii tu Oliver. Acum am 27 de ani, am terminat anul asta facultatea de Mecanica (colegiu+continuare), stiu situatia cu mita ceruta de profesori. O mare vina o au si studentii care se preteaza la asa ceva. Eu l-am reclamat pe un asfel de prof si am comentat despre el printre colegii de atunci, bineinteles am devenit oaia neagra pentru ca am preferat sa nu ma scald in "rahat" cum faceau ei. Nu pretind ca sint super dotat am promovat si eu unele examene pe nedrept (discipline strict matematice), dar in toate activitatile de proiectare am excelat (cel putin cu metodele invechite folosite). In sinea mea am regretul ca mi-am irosit partea frumoasa a vietii, dar nu vreau sa consider pe nimeni vinovat de asta.

Editat de EmmaD

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

acum am inteles de ce esti atat de revoltat. dar, sa stii ca si eu am invatat. am 27 de ani, din care 17 i-am petrecut in scoala, fara sa socotesc si gradinita. si mie imi spunea bunicul pe cand eram in clasa a II- a sa ung scoala cu grasime ca sa o manance cainii! dar, nu e bine sa instigi la violenta sau sa dai idei elevilor din ziua de azi. cum adica sa incendieze scoala? de ce? nu mai este obligatorie! cine vrea, face scoala, cine nu, sta acasa.

e nedrept ca ti se cere diploma la locul de angajare? pai, pe diploma mea mea scrie cati ani am invatat ca sa ajung ceea ce sunt. si tot mai invat. asta e sistemul! pana se schimba, suportam. sau, hai sa il schimbam!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
acum am inteles de ce esti atat de revoltat. dar, sa stii ca si eu am invatat. am 27 de ani, din care 17 i-am petrecut in scoala, fara sa socotesc si gradinita. si mie imi spunea bunicul pe cand eram in clasa a II- a sa ung scoala cu grasime ca sa o manance cainii! dar, nu e bine sa instigi la violenta sau sa dai idei elevilor din ziua de azi. cum adica sa incendieze scoala? de ce? nu mai este obligatorie! cine vrea, face scoala, cine nu, sta acasa.

e nedrept ca ti se cere diploma la locul de angajare? pai, pe diploma mea mea scrie cati ani am invatat ca sa ajung ceea ce sunt. si tot mai invat. asta e sistemul! pana se schimba, suportam. sau, hai sa il schimbam!

imi mai cer si eu scuze pentru unele afirmatii , ca uneori mai gresesc si eu ca sint om , alteori mai am si eu simtul umorului poate un pic cam deplasat dar totusi trebuie facut ceva cu scoala asta

Gasiti voi solutii poate mai bune decit a mea .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

eu lucrez in invatamant si mi-e scarba de ceea ce vad. nu ma refer aici la elevi, ci la unii dintre colegii si superiorii mei. daca as putea face ceva, as face! dar, am zis ceva, pe la inceputuri, si a trebuit sa ma transfer in alta scoala pentru ca directorul imi facea zile amare. si cunosc si cadre didactice care nu ar avea ce cauta la catedra, dar au pile si relatii si au posturi mai bune decat am eu. ce sa facem? asteptam sa se schimbe ceva. eu nu am aceasta putere, deocamdata.

Editat de mitt

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oliver, ai dreptate!!

 

dar ca "sa faci ceva cu scoala asta" nu e necesar doar o singura persoana....trebuie sa fii in varf, sa ai o functie importanta si un grup de prieteni care sa te ajute! mai precis trebuie sa fii ministrul invatamantului!

dar problema asta nu e numai pe plan romanesc ci si european! :o:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Oliver, ai dreptate!!

 

dar ca "sa faci ceva cu scoala asta" nu e necesar doar o singura persoana....trebuie sa fii in varf, sa ai o functie importanta si un grup de prieteni care sa te ajute! mai precis trebuie sa fii ministrul invatamantului!

dar problema asta nu e numai pe plan romanesc ci si european! :jester:

eu s-ar putea sa am ceva putere

totul depinde doar de cum voi sti sa-mi joc cartile care le am

am sa lupt singur cu morile de vint fiindca nu vreau sa mai implic si alti oameni

 

dar un oarecare ajutor fara implicare directa din partea oamenilor n-ar strica

adica urmeaza sa fac la primavara un gest putin cam extrem care daca ar fi mediatizat ar avea mai multa putere

Dar chiar si fara mediatizare eu cred ca tot voi reusi sa schimb ceva.

Mai precis despre ce este vorba. Am scris o carte cu vreo citeva idei de schimbare a lumii. In principal este vorba de 4 legi. Ca sa pot eu sa am puterea de a impune aceste legi le-am declarat "de la Dumnezeu" Adica o implementare a legilor prin manipulare religioasa a mentalitatii oamenilor. O sa ma joc putin de-a Sfintul . Am decis sa imi vind apartamentul si sa ma lepad de orice avere cu banii imi public cartea si apoi sa merg sa stau in fata primariei pentru un timp indelungat sa cer aceste legi in lume. Fara greva foameni , ci pur si simplu sa stau acolo in fata primariei sa dorm acolo in strada...

E o chestie sa doarma un scriitor in strada... :jester:

Adica cu alte cuvinte sint dispus sa imi sacrific nu doar averea ci chiar viata pentru legile acestea.

Asta e sint un idealist.

 

Uneori un scriitor talentat si destept poate fi mai puternic decit un ministru.

Am vazut un film bun cu unu pe nume Gandhi , un om simplu obisnuit fara nici o functie nicaieri dar care reuseste pina la urma sa schimbe o lume intreaga. Cel mai important de retinut sint metodele sale de lupta pasnice si simple. Daca un om a reusit cu asemnenea metode simple atunci de ce n-as reusi si eu ?

Editat de oliver

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
eu lucrez in invatamant si mi-e scarba de ceea ce vad. nu ma refer aici la elevi, ci la unii dintre colegii si superiorii mei. daca as putea face ceva, as face! dar, am zis ceva, pe la inceputuri, si a trebuit sa ma transfer in alta scoala pentru ca directorul imi facea zile amare. si cunosc si cadre didactice care nu ar avea ce cauta la catedra, dar au pile si relatii si au posturi mai bune decat am eu. ce sa facem? asteptam sa se schimbe ceva. eu nu am aceasta putere, deocamdata.

am trecut si eu prin zile amare dar se pare ca am reusit sa-mi inving spaimele

am trait o luna fara nici un ban si fara locuinta , turism gen boschetar

si dupa aceasta aventura acum pentru prima data in viata mea ma simt un om foarte bogat

am un venit lunar de 3 milioane si crede-ma ca mai dau si la altii bani asa de multi mi se par

saracia este doar o proiectie mentala ale unor spaime ale noastre , daca iti invingi frica de ziua de miine atunci devii deodata foarte bogat

 

un om care vorbeste oamenilor are o foarte mare putere daca stie s-o foloseasca

singura problema a omului este ca se crede mic si prin asta isi autolimiteaza gindirea

eu daca as ajunge intr-o scoala as invata elevii sa se revolte (desigur pasnic) si sa refuze profesorii incompetenti. Eu cred ca numai elevii pot reforma scoala si nicidecum pilele relatiile sau ministrii

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

dar ai uitat ceva!!

scoala este un loc in care copii sunt educati...nu conteaza in ce masura

daca un copil ar avea libertatea de a se duce doar la cursurile care-i plac pai atunci ar putea foarte bine sa nu se duca deloc pentru ca ar zice ca nu are nevoie de educatie, ca deja stie.

el nu este destul de constient si nici nu are initiativa de a invata...trebuie impins de la spate...si de asta este invatamantul obligatoriu!

daca nu ar fi atata rautate pe lume s-ar fi putut aplica teoria ta ..... dar in conditiile actuale chiar nu se poate :aranjare:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
el nu este destul de constient si nici nu are initiativa de a invata...trebuie impins de la spate...si de asta este invatamantul obligatoriu!

 

tocmai ca un copil cand este mic stie ce vrea sa devina si ce sa faca, de-abia cand intra parintii in mintile lor si incep sa le bage in cap tot felul de tampenii care mai de care se strica si ajung sa ascunda cunoasterea si de ei insisi...nu trebuie impins de la spate dar felul in care sunt crescuti isi lasa amprenta ireversibil asupra lor....cei care au probabilitatea cea mai mare sa scape din aceasta capcana sunt cei care au libertate foarte mare, dar de obicei aleg a 2-a cale

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×