Arcadia@ 4 Raportează post Postat Octombrie 30, 2006 Spuneti-mi, cum pastreaza cei de la tara malaiul in saci ,fara sa faca viermi? Sau il cern inainte de folosire? Malaiul din punga mi-a facut viermi. Mai e mancabil? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
OacOac 11 Raportează post Postat Octombrie 30, 2006 La tara ai mei bunici tin malaiul in cazi mari din lemn si nu face viermi. Cada mare cu malai se tine la racoare, ferit de umezeala. Inainte de a se prepara mamaliga se cerne. Malaiul tau din punga a stat prin bucatarie poate, la umezeala. Arunc-o...sa nu mananci !!! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Marissa 1 Raportează post Postat Octombrie 30, 2006 apropode malai, ca sa nu mai deschid alt topic, stie cineva cum se face prajitura aia cu malai? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Arcadia@ 4 Raportează post Postat Octombrie 31, 2006 apropode malai, ca sa nu mai deschid alt topic, stie cineva cum se face prajitura aia cu malai? Prajitura de malai 1 kg de malai, 2 pahare faina gr Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15042 Raportează post Postat Noiembrie 1, 2006 (editat) Spuneti-mi, cum pastreaza cei de la tara malaiul in saci ,fara sa faca viermi? Sau il cern inainte de folosire?Malaiul din punga mi-a facut viermi. Mai e mancabil? Daca malaiul ti-a facut vermisori, verifica toate alimentele: zahar, orez, gris, paste fainoase, etc ca si eu am patit dar la noi din cauza caldurii se intimpla !!! Mi-au ros si pliculetele de ceai !!! chiar si staniol mai tare, chibrit din trusa de urgenta !!! si luminarile .... si totul pe ce au pus piciorusele gingase !!! Pana si ardeiul iute uscat pentru paste italiene era plin de ei. N-au moarte si nici de implanti dentari n-au nevoie !!! De atunci cumpar foarte putine alimente uscate doar cat folosesc rapid si-l tin in borcane bine insurubate in frigider, zaharul vaniliat si praful de copt in cutie de plastic care se inchide foarte bine, in congelator !!! In cafea Nes n-au intrat !?!? si cubuletele de bors romanesc l-au ros. Pe vremuri bunica in Maramures avea o camara de alimente mare si rece, nu existau inca frigidere in Ardeal dar nici nu s-a stricat nimic ca era tinut acolo in ambalaj special experimentat de oameni. Faina si noi tineam in ladite frumoase din lemn facut de timplar, aveau si capac. Unu era pentru faina alba pentru prajituri, alta pentru paine si malai. Porumbul se tinea la fel in loc foarte aerisit, ridicat de pe pamint sa nu se mucegaiasca. Acolo tineam si untura de porc si nici ca se topea sau se schimba in ceva. Americanii fac un Corn Bread nemaipomenit folosit in loc de paine dar francezii au o reteta si mai buna dar ca o prajitura langa o cafea, insa eu cumpar din alimentara ca o bucata mare de tot este cu ceva mai mult decat 1 dolar. Acum pentru Thanksgiving o sa fie cu gramada ca se maninca langa curcan umplut. Si bunica ne facea "malai" sau "m Editat Noiembrie 1, 2006 de Olga Khan Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Arcadia@ 4 Raportează post Postat Noiembrie 1, 2006 Daca malaiul ti-a facut vermisori, verifica toate alimentele: zahar, orez, gris, paste fainoase, etc ca si eu am patit dar la noi din cauza caldurii se intimpla !!! Mi-au ros si pliculetele de ceai !!! chiar si staniol mai tare, chibrit din trusa de urgenta !!! si luminarile .... si totul pe ce au pus piciorusele gingase !!! Pana si ardeiul iute uscat pentru paste italiene era plin de ei. N-au moarte si nici de implanti dentari n-au nevoie !!! De atunci cumpar foarte putine alimente uscate doar cat folosesc rapid si-l tin in borcane bine insurubate in frigider, zaharul vaniliat si praful de copt in cutie de plastic care se inchide foarte bine, in congelator !!! In cafea Nes n-au intrat !?!? si cubuletele de bors romanesc l-au ros. Pe vremuri bunica in Maramures avea o camara de alimente mare si rece, nu existau inca frigidere in Ardeal dar nici nu s-a stricat nimic ca era tinut acolo in ambalaj special experimentat de oameni. Faina si noi tineam in ladite frumoase din lemn facut de timplar, aveau si capac. Unu era pentru faina alba pentru prajituri, alta pentru paine si malai. Porumbul se tinea la fel in loc foarte aerisit, ridicat de pe pamint sa nu se mucegaiasca. Acolo tineam si untura de porc si nici ca se topea sau se schimba in ceva. Americanii fac un Corn Bread nemaipomenit folosit in loc de paine dar francezii au o reteta si mai buna dar ca o prajitura langa o cafea, insa eu cumpar din alimentara ca o bucata mare de tot este cu ceva mai mult decat 1 dolar. Acum pentru Thanksgiving o sa fie cu gramada ca se maninca langa curcan umplut. Si bunica ne facea "malai" sau "m Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
Marissa 1 Raportează post Postat Noiembrie 1, 2006 Prajitura de malai 1 kg de malai, 2 pahare faina gr Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri