Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
simplu

alegeri anticipate?

Recommended Posts

Nu cred ca se va merge asa de departe.

PSD are numai de pierdut daca se fac noi alegeri.

 

Am gasit un comentariu interesant in Gardianul:

"Este posibil ca, la prima strigare, Cabinetul Calin Popescu-Tariceanu sa nu treaca de votul actualei Opozitii, formate din PSD, PRM si eventual alte forte. Dar cred ca, la cea de-a doua infatisare, sansele vor fi foarte mari de a izbandi. Si asta nu pentru ca se gandeste cineva la binele tarii sau la cheltuielile enorme legate de organizarea anticipatelor, ci, pur si simplu, dintr-un calcul meschin, legat de cata spaga au dat parlamentarii pentru a intra pe liste."

 

Articolul complet: http://www.gardianul.ro/index.php?a=primap...a2004121601.xml

Share this post


Link to post
Share on other sites

... ce sa facem? .... alti parlamentari nu avem ... defilam cu spagarii nostri ... multora chiar le e frica de acest aspect ...

 

 

... revenind la subiect as spune ... suntem romani, iar la noi totul e posibil ... atita timp cit e un drept constitutional ... dar nu mi-as dori acest lucru ... atunci UE ... chiar se va indeparta de noi ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este clar ce sansa a pierdut PUR. Acum cand Nastase este deja pe linie moarta (negociator este omul lui Iliescu acum, Hrebe), cand UDMR a plecat deja si NU se va mai intoarce (pun ramasag cu oricine) , PUR practic nu va mai fi bagat in seama. Luni puteau negocia serios, avand sansa sa primeasca multe chestii, astazi este nevoit sa accepte ce i se ofera (dupa mine mai nimic). Tariceanu va veni cu un guvern in parlament, si va avea votul DA, UDMR si minoritati. UDMR se va multumi cu niste prefecti in judetele lor, si cam atat. Daca PUR va indrazni sa se opuna, votand impotriva guvernului alaturi de PSD si PRM (care nici macar nu-i sigur ca va vota impotriva), vom avea anticipate. Va fi ultima greseala a unui PUR parlamentar pana in 2008 cel putin. Iliescu nu va mai face prostia lui Nastase (care din dorinta lui obsesiva de a controla toata media sa-a speriat de trustul lui Voiculescu) si nu se va mai alia cu PUR (vezi ce-a zis Hrebe..."poate si PSD vrea anticipate").

 

Sunteti in urma cu stirile. Victoria lui Basescu a schimbat totul. Jurnalele TVR si discutiile electorale ("Vorbe despre fapte") nu mai sunt pro-PSD (este induiosator sa auzi la TVR spunandu-se ca marii corupti sunt in jurul PSD). Basescu isi transmite astazi mesajul din Bucuresti pana in cel mai mic sat din Moldova. Romania urbana si-a pus un presedinte in care crede, este optimista si sunt convins ca se va prezenta la vot mult mai motivata daca vom avea din nou alegeri. O parte a votantilor PRM vor merge pe mana lui Basescu daca acesta va continua ferm discursul anti-coruptie (aia care-la vad justitiar pe Vadim au acum unul sus - Basescu - cu acelasi mesaj). Mai ales daca UDMR va mai face fite (ceea ce chiar si propriul electorat ar putea sanctiona). Daca vom avea anticipate, alianta DA cred ca va trece de 50% dupa redistribuire. De aceea abia astept sa faca PUR inca un pas gresit. Vom pierde o luna-doua, insa vom castiga un guvern, parlament si presedentie stabile pentru 4 ani. Din februarie incolo. Problema lui Basescu este cum sa forteze anticipatele fara ca Alianta DA sa para scandalagioaica. Anticipate in care baronii locali vor fi mult mai rezervati cu "micile derapaje".

 

Si daca nu ma credeti ca PUR a luat-o-n barba, priviti Jurnalul National. A devenit docil... peste tot este numai Basescu. Pana si Iliescu nu indrazneste sa caraie in fata lui Basescu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ce ziceti vom avea parte de alegeri parlamentare anticipate? :)

 

Nu cred ca se va merge atat de departe...PUR ar risca sa nu mai intre in Parlament,UDMR-aceeasi situatie...Alegerile anticipate nu le sunt pe plac si vor face tot posibilul sa nu se ajunga la asta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

... dupa cum gratierile a cel putin cinci persoane ... decorarea altora ... a constituit o surpriza ... cred ca tot ceea ce va urma in anul urmator va fi o mare surpriza ...

 

 

... sa speram ca nu ... si chiar va exista o solutie magica ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×