Sari la conținut
Forum Roportal
simplu

Actele necesare pt obtinerea deducerii la impozit

Postări Recomandate

In sfarsit o deducere de impozit.. modesta ce-i drept, dar.. :dee

 

 

Ministerul Finantelor va aproba, in curand, procedura pe care trebuie sa o urmeze contribuabilii pentru a beneficia de deducerile in limita sumei de 200 de euro pe an (cumulat pentru angajat si angajator) din impozitul pe venit.

Potrivit Codului Fiscal, deducerile se acorda pentru:

a) sumele platite pentru asigurarea locuintelor,

b)asigurari private de sanatate si fonduri private de pensii.

 

a) asigurari pentru locuinta de domiciliu contribuabilii trebuie sa anexeze la declaratia de venit global copii ale contractului de asigurare, documentului de atestare a platii primei de asigurare, actului de proprietate si actelor de stare civila. Daca locuinta a fost dobandita in timpul casatoriei, documentele de plata a primei de asigurare pot fi emise si numai pe numele unuia dintre soti. Deducerea primei de asigurare este acordata proprietarului locuintei, iar, daca locuinta este detinuta in comun, fiecare coproprietar contribuabil va beneficia de deducere.

b) Actele necesare obtinerii deducerii pentru contributia la schemele facultative de pensii ocupationale si prima de asigurare pentru asigurarile private de sanatate sunt copiile documentelor care atesta plata acestora.

 

In cazul in care aceste documente nu sunt prezentate de persoanele fizice pana la termenul stabilit pentru depunerea declaratiei de venit global, contribuabilii vor pierde dreptul de a beneficia de deducerile mentionate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×