Sari la conținut
Forum Roportal
Mallorca

Ceapa, acest aliment mirific...

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Mâncați ceapă! Este un alimentul miraculos. 10 beneficii uluitoare ale consumului de ceapă – Evenimentul Zilei (evz.ro)

10 beneficii magice le consumului ceapă crudă

1) Ceapa crudă este cunoscută pentru a reduce producția de LDL (colesterol rău) și pentru că vă menține inima sănătoasă.

2) Vitamina C (care rămâne intactă în timp ce sunt în formă brută), împreună cu fitochimicalele prezente în ceapă ajută la construirea imunității.

3) Quercetina, un compus puternic găsit în ceapă,  joacă un rol în prevenirea cancerului, în special a cancerului de stomac și colorectal.

4) Cromul, prezent și în această legume rădăcină, reglează zahărul din sânge.

5) Se spune că un amestec de suc de ceapă și miere (care îl ajută să fie mai puțin înțepător) este eficient ca remediu pentru febră, răceală obișnuită, alergii etc.

6) Păstrați o bucată mică de ceapă sub nări și inhalați, pentru a opri sau a încetini sângerarea nasului.

7) Folatul (Vitamina B9) din ceapă ajută la reducerea depresiei și ajută la somn și pofta de mâncare.

8) Vitamina C ajută la formarea colagenului care este responsabil pentru sănătatea pielii și a părului.

9) Proprietățile antibacteriane și anti-inflamatorii ale cepei au fost dovedite din cele mai vechi timpuri. Un studiu a sugerat, de asemenea, că ceapa crudă proaspăt tocată are aceste proprietăți anti-bacteriene, nu ceapa tocată care a fost lăsată să stea o zi sau două. Ele ajută la eliminarea bacteriilor care pot duce la apariția cariilor dentare și a problemelor gingivale.

Ce conține ceapa

O cana de ceapă tocată conține aproximativ 64 de calorii, 15 grame de carbohidrați, 0 grame de grăsimi, 0 grame de colesterol, 3 grame de fibre, 7 grame de zahăr, 2 grame de proteine si 10% din cantitatea zilnică necesara de vitamina C, vitamina B-6 și mangan. Ceapa conține și cantități mici de calciu, fier, acid folic, magneziu, fosfor si potasiu, precum si antioxidanții quercetina si sulf.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

fokhagyma, medvehagyma

Ceapa Ursului s-ar traduce din maghiara, Medve Hagyma, dar inca n-am intalnit aceasta forma de ceapa pe pietele umblate in viata mea.   In ziarul maghiar se recomanda de acum plantarea, sau de pus semintele in pamant.   Usturoi salbatic este numit in cautarea dupa poza.   Sa fie Leurda???   Este Allium Ursinum dar nu se cultiva peste tot, de aceea ramane o curiozitate pentru populatia generala.   Fac rost de seminte sa ne mai apere si de tantari!!!  daca gasesc undeva seminte, vad mai tarziu ca planta merge si in loc floare .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Scrie in ziar ca in America e problema cu ceapa ca s-au imbolnavit oameni.    Nu este de luat in considerare informatia ca este vorba de restaurant mexican sau de alta nationalitate, nu din cele cumparate in magazin.    Vor sa ne distruga viata doar sa aruncam ceapa ca ei ne vor oferi la pret de aur clocit de democRATS!!!    In localuri precis ati vazut baruri de salate, acolo sint toate bolile ca nu schimba zilnic marfa ci unu peste altu se umple cutiile si de sute de ori s-a auzit despre contaminarea asta.  Nu inteleg de ce ne alarmeaza cu falsitati ca eu chiar acum merg sa cumpar vreo 50 kg sa am pentru o vreme ca se da ieftin intr-un magazin.   Aici habar n-au majoritatea cum se pastreaza alimentele, asta-i problema!!!  Dar dau vina pe producatori, care nu este drept, poate nu mai vor sa importe din Mexico, dar n-au incotro ca aici e iarna, acolo vara, asa a fost mereu comertul intre aceste state.   Mai apare in alimentari in pungile cu salata gata de mancat care salate deja s-au putrezit iar lumea cu acea zeama il mananca!!!   Oameni se vor imbolnavi de la alimente zilnic, cred unii ca frigiderul este ceva de unde poti manca orice dupa indiferent cat timp a stat acolo.   Si iar apare localul de unde provine ce a gasit Departamentul Sanatatii acasa.   Lumea aici cumpara si ceapa tocata cubulete mai ales de Thanksgiving ca sa nu le puta mainile!!!  O cutiuta cu 1 ceapa costa 4 dolari anul trecut, sa vedem la cat se va ridica acest an, iar tot ce ramane a 2-a zi se vinde cu 25 de cents sa nu se fermenteze si merge la gunoi, dar oricum magazinul castiga!!!   Lenea are pretul bine meritat!!!            

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce fac cu ceapa incoltita

https://www.capital.ro/unde-trebuie-pastrata-ceapa-toata-lumea-a-gresit-pana-acum-asa-este-corect.html

"Conform Asociației Naționale a Cepei din SUA, cel mai potrivit loc pentru depozitare este unul rece, uscat și întunecat. Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului că temperatura ideală de păstrare a cepei este între 4 – 10 °C. Cel mai bine este să o așezi într-o lădiță de lemn sau carton pentru a-i asigura o ventilație corectă."

Noi nu avem pivnite aici si este o mare problema de pastrat orice dar eu am o debara la Nord de casa si sta bine orice vreme mai lunga.    Impachetat special sta si in frigider dar ocupa loc mult.   Mai nou cine are loc, isi consturieste o bucatarie unde instaleaza un frider cat o camera, se poate plimba in incapere, sa stea totul la rece.   Are si congelator, sint foarte practice dar costa singur casuta zeci de mii de dolari si neaparat trebuie sa fie loc de instalat ca instalatorii nu demoleaza sa incapa.   

Sotul are 2 rude in Los Angeles si ei au cumparat cate o casa imensa ca stau cu parintii si cei 2 copiii cu sotii si cate 2 copiii, care cresc, si cu timpul si pretentiile le spatiu cresc.   Tin si vasele acolo ca nu sint muste sau praf eventual.   Doar bicarbonat de sodiu se pune in cateva locuri sa nu fie mirosuri diverse in casuta de jucarie.    

Azi cand am luat ceapa pentru salata de cartofi, erau cativa incoltiti, 20 cm desi este frig si uscat si intunecos locul, ca si cartofii, si orice imediat face radacini.   Nu stiu cat de des se vede in Romania un morcovi cu radacini lungi, firicele albe la vedere.   La mine este frecvent scena chiar si in frigider.  Jumatetea de varza s-a intregit singur in frigider, miracol natural. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://evz.ro/gata-cu-plansul-s-a-inventa-ceapa-fara-lacrimi-cum-arata-si-de-unde-o-puteti-cumpara.html   

"Este de trei ori mai scumpă decât cea mai ieftină ceapă din supermarket" ... in Marea Britanie, dar se poate cultiva si langa casa langa altele.

Vidalia sau Sweet Onion se numesc in State si se gasesc de cand sint aici.   De 35 de ani le vad la gramada langa alte soiuri de cepe, cred ca si mai inainte existau, sint si mai ieftine cateodata ca aici totul trebuie oferit la pret redus la un moment dat.   Imi place forma asta turtita ca e greu de confundat plus este dulce si se poate manca ca un fruct.

th?id=OP.VrBP8PXHuuOpwg474C474&o=5&pid=21.1&bw=0&bc=FFFFFF&w=174&h=174   Georgie Sweet Vidalia Onion se numeste, pretul este peste 1 dolar libra, pana ce din ceapa obisnuita se ofera si 5 libre la 1 dolar, cateodata.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ceapa Rossa Lunga di Firenze (300.000 seminte), seminte ceapa lunga rosie, capatana alungita ...th?id=OIP.vXoTQpiOGpUzbJ6e9IC_eQHaId&pid=Api&P=0&w=142&h=162                   Ceapa Rossa Lunga di Firenze ...

Din aceste soiuri de cepe am gasit azi intr-un magazin, sint asa de dulci ... ca este o placere de a manca ceapa.   Voi cauta Vinete ca in salata este perfect si n-are multa zeama acest fel de ceapa.    In multe magazine Vinetele sint udate sa arete bine, eu le caut in alte magazine unde sosesc in saci de pe camp, au si noroi pe ele, dar eu le voi spala acasa!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://substantial.ro/orice-buna-gospodina-trebuie-sa-stie-asta-ce-se-intampla-daca-bagi-o-ceapa-in-masina-de-spalat.

Ceapa scoate mirosul urât!
Poate că pare ciudat, dar ceapa este soluția. Este o soluție perfectă pentru cei care nu doresc să folosească anumite produse toxice, scumpe sau chiar și corozive.

Aveți nevoie de patru cepe și 2 perechi șosete. Astfel va exista câte un ciorap pentru fiecare legumă. Ceapa trebuie curățată și, mai apoi, prinsă în ciorap. Ea trebuie fixată bine, astfel încât să nu se miște în interiorul șosetei. Apoi, introduceți șosetele în mașina de spălat și rulați un ciclu complet, la temperatură înaltă. Prin acest mod, tamburul mașinii de spălat va fi curățat și nu va fi zgâriat.

*****

N-am auzit de asa o metoda si nici n-o sa incerc.  Hainele de obicei au un miros greu cand sint uscati pa sarma dar n-au fost bine stoarse si afara nu este destul de cald sau vant sa usuce rapid hainele de bumbac si canepa, sau in.  Prosoapele, sosete groase, lenjerie de pat miroase foarte urat in acele cazuri nefericite.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 Alimentul nebănuit care are mari beneficii dacă îl consumi des. Foarte puțini oameni o fac

https://playtech.ro/stiri/alimentul-nebanuit-care-are-mari-beneficii-daca-il-consumi-des-foarte-putini-oameni-o-fac-497675

Daca s-ar reclama si s-ar gasi, s-ar vinde si in State, dar din lipsa Marketingului, marfa sufera si ramane in anonimat.  

Allium Ursinum sau Usturoiul Salbatic nu prea este popular in State, nu se vinde nicunde, semintele sau mafra de sadit vine din Turcia, Grecia, Bosnia-Herzegonina, Olanda, Ukraina, Canada, Germania, U.K., Bulgaria dar si din Statele Unite, precis se cultiva pentru medicamente. 

Eu inca n-am vazut o planta in viata mea si deloc n-am gustat asa ceva, doar daca era folosit la Stufat de Miel si pe vremuri l-am gustat odata la sora mea, doar zeama de usturoi verde.

Costa destul de scump dar transportul  omoara buna afacere.   Eu si noi in general mancam foarte multa ceapa si usturoi in oricare sezon.   In magazinul chinezului am vazut doar Usturoi verde dar de la planta normala pe care o recunosc si eu, iar acum vinde marfa asta cu ocaua mare, ca romanii si restul de ortodoxi cumpara un portbagaj de frunze, am vazut.   

Tot la chinezi se gaseste si Praz verde planta tanara, tanar pe langa ceapa verde si multe frunze verzi si alte minuni de admirat.  Sint departe de mine aceste magazine ca nu locuiesc in zona mea chinezi sau asiatici in general.   

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ceapa de Buzau, in pericol de disparitie din cauza insectelor

Ceapa de Buzău este pe cale de disparitie!!! 

Am impresia ca este intentionatfacut  contaminarea acestei plante, iar folosirea chimicalelor va ucide populatia daca va fi folosit in exces.  Trebuie pastrat cat mai multa seminte ca ne va scapa de moartea de foame.   

https://www.impact.ro/un-aliment-celebru-in-romania-e-in-pericol-culturile-sunt-devastate-e-foarte-agresiv-386558.html?utm_source=EVZ+Link+Text&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×