Sari la conținut
Forum Roportal
Mallorca

Ceapa, acest aliment mirific...

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Imi place mult ceapa, o adaug la salate, la chiftele, la sarmale... la tocanita...si multe altele... Sa o toci nu e cea mai placuta experienta, dar merita (w00t) . Aici se vand (si in magazinele mari) sanwdich-uri cu cascaval si ceapa, sau cu pui si ceapa. Ceapa e foarte raspandita. Mai ales ca merge foarte bine cu carnea de vita (in "steak pie", de exemplu, o "placinta" cu carne de vita, ceapa si gravy - un sos specific UK).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ceapa chiar este somnifer.Cine nu crede sa gugaleasca.

Imi place ceapa,cea verde imi e favorita.Din fericire o gasesc tot timpul anului in supermarket.

Ceapa rosie e delicioasa.

Ce dracu?Toata ceapa e delicioasa!

Imi place fresh.

Prajita,fiarta...nu are gust.

Dar da,stiu sigur ca ceapa proaspata are rol de somnifer.

 

 

incearca coapta e super

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ceapa, acest aliment mirific ... mi-a degerat in debara!!!   Asta e ceva nou ca e pentru prima oara ca se intampla la mine.  In magazine ingheata ca la noapte nu le acopera, dar la mine stau in cutie de carton bine captusita tot cu carton si acoperit noaptea desi pe deasupra este podul casei care-i bine izolat contra caldura si ger, ca si peretii!!! 

 

4 randuri de foi dupa o coaja groasa dubla am aruncat de pe ele, aveam nevoie urgent, gatesc ceva de cina.  Curios ca am si rosii care n-au patit nimic, sa fie ca ceapa are mai mare continut de apa???   Parca n-as crede.   

 

Mereu cumpar cu o mare sacosa cu ceapa ca folosesc mult la gatit.  Zilnic mananc o ceapa langa paine cu unt sau in salata si m-a ferit de raceala grea, pe langa ca manac si lamaie zilnic si varza acra.  Am avut mici episoade cu frisoane dar nimic serios aceasta iarna desi se moare si aici de Flu, eu sint vaccintata din timp.  A trecut repede dupa un coniac  :haha: ca antidotul era deja in corp.   Cepele care nu se puteau curata, le-am plantat deja in gradina langa pomii noi de lamaii si smochine sa am ceapa verde.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

BB17wXTp.img?h=350&w=624&m=6&q=60&u=t&o=t&l=f&f=jpg

Moartea mai vine si de la mancat ceapa mai nou, cel rosu aduce mizeria de salmonella, nu stiu ce-i asta virus sau bacterie or ceva kkt de pe camp de la manura/ ingrasamint natural.

Se retrage ceapa din magazine sau nu, n-am idee insa noi trebuie sa aruncam tot ce am cumparat de la 1 Mai incoace ce niste persoane din Canada s-au imbolnavit de la ceapa americana.  Tot asa au retras si Boia de Ardei Dulce sau iute din Ungaria canadienii ca le era frica de moarte, ca nu era marcat pe ambalaj ca este macinat intr-un loc cu Arahide, cum se face pe produsele americane, ca cei care au alergie sa stie pe ce au pus mana.  Cica provoca moarte Arahidele celori care n-au toleranta la acele alune.    Nu se mai importa acea marfa doar cea spaniola afumata care nu-i bun de nimic si e mai scump.   Prostii nu stiu ca in Ungaria NU se macina Arahide ca nu creste acolo si nu se mananca cu tona ca pe aici.  Indienii si pakistanezii in magazinele lor vand niste boia dulce in "stil" maghiar, nici ei nu stiu ce vand, iar eu import din Elvetia.   Dupa ceapa nu stiu unde sa merg ca nu zboara pan-aici in pungi vaacumate, eu nu arunc nici o ceapa doar din atat ca au fost si salatele infestate nu demult tot cu salmonella si deodata a disparut.   O nespalata l-a mancat din acele pungi cu tocatura de toate alea de salate pentru lenesi care deja lasa si zeama ca mustesc in frigidere cu saptamanile, nimeni nu le cumpara ca-s scumpe.   Dintr-alea se poate si muri ca nu este zeama/sauce de salata ci de putregai.     Si cu asta dispare si "mirific" ca adjectiv, sper sa nu scoata si ceapa din circuit ca-i periculos omenirii!!!  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 Intr-un magazin am cumparat ceapa de marime mica si plat, inca nu l-am gustat dar arata dragalasi! Doar albe erau in magazin dar pe net am gasit si in alta

culoare! Prima oara ca le gasesc in pungi de 2 kg. Nu voi gati cu ele doar crud le voi manca sa-mi prelungesc viata cu cel putin 100 de ani amestecat cu varza acra!!!

Image result for flat small white onions    image.jpeg.029fdc45f553f2183e45969522d84aeb.jpeg

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Jumări și untură? DA! Specialist: Tot organismul are nevoie de grăsime

Jumări și Ceapa este cea mai potrivita combinatie gastronomica, cu paine proaspata!!!  

Organismul uman are nevoie de grăsime de calitate si putine sint caile spre acest mirific aliment, ca este cam greu de nimerit si materialul potrivit dar si momentul cand se procedeaza.  De asta depinde succesul, asta este cauza cand NU reusesc, "vremea moale" = timpul cand in plina iarna deodata se mai incalzeste peste zi vremea, nu foarte mult, dar dispare ger-ul de peste zi, apare doar noaptea.  Bunicul, macelar de meserie de la cumparat animalul din Obor, pana la prefacut in Salam si a-l vinde, avea experienta vietii ca si tatal lui era tot macelar.    Pe timp cu ger reusesc cei mai buni!!! ca si Piftia, acum v-am dat in mostenire secretele stramosesti din Ardeal unde iernile rau foarte geroase pe vremuri.

Se foloseste o cratita mare din Fonta, care este greu dar retine caldura uniform, noi am avut doar una cratitade 8 litri in copilarie in care am gatit totul pentru 6 persoane.   Se taie materialul in bucati mai mici, deloc nu se lasa cat pumnul cum le-am vazut in Maramures la tarani, erau cruzi aproape!!!  Pe foc mic se topesc, fara graba ca sa devina crocante.  Cand se scot, se pun in strecuratoate sa se mai scurga de grasime dar sa fie mai sus de vasul respectiv sa circule aerul, sa nu se inmoaie de la aburii fierbinti!!!   Asta-i mandator!!! 

Nu se pune un strat gros la scoatere din untura, putin si in strecuratoarea mica si rotunda, dar de preferinta se cumpara una ovala si mare. Strecuratoare inox pentru chiuveta bucatarie granit compozit Spatio CELESTA am gasit la cautare ca nu se folosesc vase sau absolut NIMIC din plastic in aceasta procesare, doar lingura de lemn cu coada mai lunga si vase din metalegrele sau din lemn netratat cu chimicale si nelacuite, cioplit de specialisti!!!    In zona Lacu Rosu se vand multe din astea din lemn local din paduri milenare.

Nu se pune sare pe ele doar cand se mananca este a 2-a regula ca sa ramana crocante.   Cand s-au racit 100% se pun intr-un borcan de sticla super dezinfectat si se leaga cu celofan.     

Stiu ca toata lumea este ocupat, obosit, grabit, fara timp de gatit cu asemenea consumare de vreme pretioasa, dar merita mai ales acum cand stau acasa oricum!!!   

 

Jumări și untură? DA! Specialist: Tot organismul are nevoie de grăsime | Info Actual

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

It3MQTJGCIWe8MhTSowYgNUFnAA18Yyk98LPMo0S.jpeg?fit=crop&s=36098d4ab19b3c37bc39b52671b5907f

Pe asta cred ca aud prima oara in viata mea, Ceapa Murata, din ziarul maghiar in caz ca cineva ramane fara muraturi dar pofteste la ceva acru-dulce ca ungurii au acest fel de a manca.

Reteta e simpla .... se curata ceapa rosie si se taie felii, se inghesuie intr-un borcanel.   Se ia cantitate egala de apa si otet de care ai si se pun pentru fiert cu sare cat se cuprinde intre 3 degete, se poate si un pic de zahar cine doreste.   Cand a fiert lichidul, se toarna peste cepa in borcan si se inchide.  Se mai poate adauga cine ce vrea Chimion sau ardei iute proaspat patrunjel verde sau telina si cred cand s-a racit deja e bun de mancat., sau cand zeama s-a colorat, dar se gusta sa nu stea nici prea mult in frigider.  N-am vazut in magazine etnice ceapa murata doar rosii intregi, nu gogonele, la rusi.    Au si in Europa si America cepe marunte cu castraveciori la fel din cei mai mici si stiuleti de porumb de jucarie la delicatese, scumpe.

Le cumpar doar cand am musafiri mai selecti si fac Fondue cu Carne sa fie si muraturile elegante.   Asta nu ma impiedica sa-l incerc dimineata ca am deja curatat ceapa rosie, am si borcane din asta, un munte de sare grunjoasa ca si otet.  Sub orice forma-mi place ceapa, daca nu va iesi buna, o sa-l folosesc la marinat carnea de vita pentru ziua lui St. Patrick,cu morcovi, telina, usturoi, dafin, piper boabe, etc. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A legjobb természetes gyógyír

Renumitul elvetian Paracelsus a spus ca intr-o ceapa se gaseste o farmacie inreaga si are dreptate ca l-au aprobat si alti doctori specialisti in zilele noastre si mai ales in aceste zile cand incepem sa esuam cu medicamentele fabricate si ne intoarcem iar la zeama de varza, hrean, ceapa si usturoi, miere, ginger si turmeric, menta, patrunjel, etc.   Efectele sint nenumarate de la cancer la caderea parului si o lista lunga de conditii chiar grave.   Cele de culoare mov si rosu sint mai efective dar indiferent care avem la indemana, crud se merita mancat langa tot ce se poate ca ne scapa de multe necazuri.    Pe canicula vara se poate face o salata de Ceapa care ne ajuta sa trecem peste temperatura ridicata cu un corp racoros.  Se taie fasii/Julian ceapa se amesteca cu sare, ulei de care ne place, otet sau lamaie si piper dupa gust sau ardei iute/dulce proaspat.  Daca sint reci ingrdientele este mai placut si se poate manca mai mult langa multe feluri de mancare dar cu/langa supa de fasole merge de minune, mamaliga cu branza, pilafuri, etc.   Reamintesc sa nu considerati mirosul gurii ca se poate ajusta cu ceva imediat, dar sanatatea primeaza care-i mai greu de refacut odata a cazut Sistemul Imunitar.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

ceapa1-640x331.jpg

www.doctorulzilei.ro/ceapa-beneficii-nebanuite-pentru-sanatate-lidia-fecioru-are-o-substanta-foarte-puternica-e-foarte-buna/

"Dacă vrei să trezești pe unul din beție foarte repede, toci puțină ceapă și i-o pui lângă nas, să respire când doarme și se trezește imediat din beție".  :drunk:

*Se reclama suc de ceapa si alte decocturi, e mult mai bun o supa de pui/gaina cu multa ceapa, eu acopar toata suprafata oalei cu vreo 7-8 cepe curatate dar intregi peste care pun rutabaga, gulie, rosii, ardei, usturoi o capatina, dafin, piper boabe, sare, Șofran, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, cartofi rosii ca nu se fierb repede si devine un medicament complex*.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×