Sari la conținut
Forum Roportal
spider

Terapii naturiste

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Beneficiile berii pentru sănătate
 
media-143402442309485600.jpg
Te simti vinovat pentru ca bei o bere sau doua? N-ar trebui. Contrar a ceea ce ai putea crede, consumul moderat de bere este, de fapt, bun pentru tine.  Iata 5 beneficii ale berii care ti-ar putea schimba perceptia despre alcool. Tu le stiai?

Poate reduce riscul bolilor de inima

Potrivit unui studiu realizat de Italy’s Fondazion di Ricerca e Cura pe 200.000 de subiecti, persoanele care beau o halba de bere zilnic isi reduc cu pana la 31% riscul confruntarii cu o boala de inima. Acest lucru se datoreaza antioxidantilor naturali puternici – fenoli – care se gasesc in aceasta bautura. Atentie, acelasi studiu a arata ca riscul de a suferi un atac de cord creste la persoanele care consuma cantitati mari de bere.

 

Te poate proteja impotriva afectiunii Alzheimer

Cercetatorii de la Loyola University Chicago Stritch School of Medicine au analizat mai multe studii si au ajuns la concluzia ca bautorii moderati de bere erau cu 23% mai putin predispusi la dezvoltarea unor forme de dementa si afectiuni cognitive, inclusiv Alzheimer.

Poate reduce riscul de diabet

Acesta este un alt beneficiu remarcabil al consumului moderat de bere. Potrivit unei cercetari la care au participat 38.000 de barbati de varsta mijlocie, realizate in 2011 de catre Universitatea Harvard, persoanele care consumau in fiecare zi 1-2 beri prezentau o reducere cu 25% a riscului de dezvoltare a diabetului de gradul 2. Alcoolul continut de aceasta bautura creste sensibilitatea la insulina, care ajuta la prevenirea diabetului. In plus, berea este o sursa buna de fibre solubile care joaca un rol important in dieta sanatoasa a bolnavilor de diabet.

 

Ajuta la prevenirea formarii pietrelor la rinichi

Un studiu realizat in Finlanda a stabilit ca un consum zilnic moderat de bere poate reduce riscul formarii pietrelor la rinichi cu pana la 40%. Acest lucru se daroeaza continutul ridicat de apa (aproximativ 90%) al berii care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si a functionarii corespunzatoare a rinichilor. De asemenea, hameiul utilizat in aceasta bautura incetineste eliminarea calciului din oase, ceea ce previne formarea acestui calciu in pietre la rinichi.

 

Poate ajuta la minimizarea riscului de cancer

 

Berea contine un important antioxidant, cunoscut sub numele de xanthohumol – cunoscut pentru proprietatile sale anticancerigene. Mai exact, consumul moderat de bere ajuta la prevenirea in organism a unor reactii chimice care duc la cancerul de prostata la barbati. De asemenea, s-a demonstrat ca berea reduce riscurile de cancer la san in cazul femeilor.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Reamintesc subiectul topicului.

 

V-ati gandit sa le incercati? Cunoasteti cazuri fericite? Asteptam sa le impartasiti si altora. smile.gifInsa va rugam sa o faceti cu simtul raspunderii pentru ca sunt multi cei care cauta cu disperare un "leac" si vor lua de bun ceea ce scrieti voi aici, asteptand sa se vindece daca beau "zeama de coada de matura". Multumim!

 

Olga, te rog sa dai dovada de responsabilitate, NU mai copia aici "minunile" care vindeca toate bolile. 

 

E un avertisment! 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O idee mai mult sau mai putin pe langa subiect, doar.

Cele mai bune plante pentru organismul uman sunt cele care rodesc în pământul de unde ne tragem.

 

on:

-Ceaiul de sunatoare este excelent pentru crizele de colecist. Se adaugă puţină mentă pentru gust şi improspătare.

-Tinctura de propolis opreşte în faşă răspândirea virusului în organism, în cele mai multe cazuri. Faceţi gargara cu puţină apă în care adăugaţi minim 20 de picături de tinctură (preferabil făcută de casă cu propolis luat din sursă sigură, unde albinele nu sunt tratate în exces cu antibiotice, şi alcool de bună calitate - dar merge ;i propolisul glicolic din comerţ, deşi nu are acelaşi efect puternic) şi apoi înghiţiţi. În felul acesta, virusii care, in general, pe perioada de incubatie de 1-2 zile se ascund în amigdale, în gât, sunt eliminaţi precoce. După gargară nu beţi şi nu mâncaţi nimic minim jumătate de oră, preferabil o oră.

Tinctura de propolis este extrem de util pentru creşterea imunităţii. Se urmează cure de căte 2 luni cu pauză de 1 săptămână, minim jumătate de an, preferabil un an. Apoi, câte o cură de 2-3 luni cu 1-2 pauze înainte de sezonul rece şi cel de primăvară.

-Pentru dureri de gât, scobiţi o ridiche neagră şi adăugaţi miere în ea, miezul punându-l separat. După minim câteva ore, preferabil 12 ore, sorbiţi mierea din ridiche şi mâncaţi miezul imediat după.

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://evz.ro/fructul-tineretii-vesnice-costa-doar-2-lei-dar-este-un-miracol-pentru-sanatate-explicatia-specialistilor.html

Ultima extravaganta la acest capitol care m-a facut sa rad, si nu pot crede un cuvant din recomandarile cercetatorilor ca o banana ar prelungi nu stiu cu cat viata bipedului.  Vazand sotul zi cu zi , observ ca se distruge desi mananca pe zi dar fiecare zi: -2 avocado, cel putin 4 banane dar sint zile cand mananca si 6-8, cate gaseste pe masa, cereale in lapte de Almond, 2 oua fierte moale si aici ma scutura frigurile fara sa ma prefac, peste prajit daca din gresala se termina Salmon-ul afumat Norvegian, peste toate alea pune praf original de Turmeric din India, eu si de la acel produs fug cam departe ca nu sufar acea aroma, care transpirat, atrage si tantarii sa vezi ghinion pe el.   

Noi/el nu mananca altceva din lista recomandata dar devine flamand repede si face urat cand ii e foame.  De aceea inainte sa iesim din casa, prepar mancare pe drum, ieri imi arata punga de plastic goala ca nici nu mai are macar acea aroma de la ce a fost acolo ... era sa mor ca nici nepotul n-ar fi spus asa ceva decat ca are nevoie de food.  Da' el mananca, doarme dar slabeste, merge si pe jos cam 3-4 miles pe zi, mai trece si pe la sala ca avem abonament pe viata!!!  

Eu privesc problema din acest punct de vedere, ce vad acasa si nu vreau sa ma contrazic cu nimeni dar ceva nu-i in regula.  A fost ieri la doctor si l-a trimis la Nourologistul lui dar desi era afisat orarul ca lucreaza pan-la 4:00 PM la 2 deja era foarte rece locul, si are de asteptat pana Marti, dar si atunci vom vedea cand poate primi si pe el ca a mai reclamat niste simptome de speriat, ca sa fie in prioritate.   Nu sint urgente de mers in spital, si acolo este triaj.   Daca am socoti cate banane a mancat decand e la pensie, ar trebui sa mai traiasca 100 de ani, cu atat si-a extins viata :lol2:     

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Persoanele care nu ar trebui să folosească niciodată nămolul de la Techirghiol. Cui este contraindicat

Nămolul din Lacul Techirghiol  este numit mai nou "aurul negru" :surrender: pe vremuri titeiul avea acest nume stralucitor dar treaca si asta ca nu este pentru toata lumea.

 „Comoara” nebănuită dezvăluită de secetă în România.   Poate ar ajuta durerea din piciorul meu sa dispara, n-am fost in acea zona inca ... doar pe litoral.

Cu cât nivelul apei este mai redus, cu atât salinitatea este mai ridicată. Acest aspect este unul pozitiv pentru pacienții care se deplasează în regiune pentru a efectua diverse tratamente.   

Articolul asta ma face sa impachetez, am nevoie de costume de baie noi, parca erau la pret redus, pot sa duc si de vanzare sa scot cheltuiala :lol2:  dar duc si altele daca merg. 

Am de mers in magazin si asa, cumparatul este cel mai repede de facut, restul, de luat decizii este mai greu, ca mereu este legat de cate ceva timpul, iar o calatorie din asta nu este pentru 2 saptamani.   Ma interesez pentru inceput daca ma primesc ca nu inteleg bine una-alta, sa aud ce-mi raspund si pe ce ton, precis ca la Spitalul "Bagdasar-Arseni" unde a fost sora mea la Bucuresti cand imi cereau numele cladirii, al sectiei, etajului si camera plus pat si din astea ca altfel ei n-au timp sa caute pacienti pentru oameni ca mine, parte din ospitalitatea locala!!!

https://playtech.ro/stiri/comoara-nebanuita-care-a-aparut-in-romania-dupa-seceta-din-vara-ce-s-a-descoperit-cu-aurul-negru-586141?utm_source=EVZ+LINK+TEXT&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Bilete de tratament pentru pensionari.  Lista stațiunilor incluse în program: - Amara, Bala, Bizusa, Buziaș, Covasna, Geoagiu, Lacul Sărat și stațiunile Moneasa, Nicolina, Olănești, Pucioasa, Monteoru și 1 Mai. 

Prețul biletului de tratament balnear include tariful pentru 12 zile de tratament!!!"

*Cat costa 1 bilet de tratament???*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×