Sari la conținut
Forum Roportal
ioana2482

Copii cu deficiente de vedere ( sau nevazatori ) , cu deficiente de vorbire si hiperkinetici

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Pentru copiii cu diferite deficiente va recomand CENTRUL ESSMI( gradinita si cabinet psihologic). Face inscrieri pentru anul scolar 2006 -2007 . Organizeaza activitati pentru copiii tulburari de vedere , de vorbire sau hiperkinetici, terapii specifice : Braille , logopedie, etc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru parintii cu copii nevazatori din vestul tarii - si nu numai, as vrea sa va impartasesc o poveste de succes. Finul meu s-a nascut prematur si a avut o gramada de probleme de sanatate. Insa ceea ce durea foarte tare a fost constatarea faptului ca e nevazator. Intr-un final s-a pus diagnosticul de cataracta congenitala la o clinica din Timisoara. Prin varii interventii s-a ajuns la Serviciul de Ajutor Maltez din Timisoara care a intermediat consultatie si apoi operatie in Ungaria, la o clinica specializata la Szeged. Atentie, SAMR nu ofera sprijin financiar si solicita rambursarea costurilor (transport cu masina, traduceri, telefoane). Toate sunt insa absolut rezonabile, la costul real al telefoanelor sau benzinei, fara nici un profit pentru asociatie; unde se poate serviciile sunt gratuite - e.g. translatorul cu care se merge la clinica.

 

Revenind la finul meu (un an si 6 luni), a fost programat la o consultatie (60 euro+ transport si traducere acte medicale din Ro) unde au fost condusi de SAMR la usa clinicii din Szeged, acolo au fost preluati imediat de o asistenta medicala vorbitoare de romana care s-a ocupat de ei toata ziua. Comportamentul maghiarilor a fost impecabil, dupa trauma spitalelor romanesti a fost ca o minune...

 

Li s-au dat sperante ca se poate opera, costul estimat intre 1400-2000 euro si s-a facut programarea. Banii i-am strans de la prieteni si cunostinte (in marea majoritate ca si donatie). Operatia a fost o luna mai tarziu (dupa o amanare pe motive de raceala) si a avut succes, copilul VEDE si mai mult, a costat doar 1100 euro. Parintii sunt nebuni de fericire si noi ca nasi la fel.

 

Nu vreau sa insinuez ca se poate doar in Ungaria ci sa impartasesc o poveste de succes. Pentru cei in situatii asemanatoare va scriu datele de contact de la Serviciul de Ajutor Maltez: Str. Ciprian Porumbescu nr.32, Timisoara, Tel:0256-498010, consiliere pentru probleme medicale in fiecare luni orele 12-14.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×