Sari la conținut
Forum Roportal
Florian_L

Monitoare monocrom

Postări Recomandate

Ceea ce ma intereseaza pe mine este un aparat alcatuit dintr-un LCD monocrom de 19inch sau mai mare, si dispozitiv care sa comunice wireless cu un computer dintr-o retea. Dispozitivul trebuie doar sa afiseze pe ecranul monocrom desene tehnice, preluate din computer. Aceste aparate doresc a le utiliza intr-o fabrica, la firma unde lucrez pentru a afisa desene tehnice, din reteaua de calculatoare a firmei, la fiecare masina din productie. Am hotarat ca monitorul sa fie monocrom pentru un cost mai mic.

Daca cineva cunoaste de unde as putea accesa informatii (inclusiv pret) referitoare la monitoare monocrom cu diagonala mare, sau daca exista un aparat exact ca cel mentionat mai sus, raman recunoscator pentru raspuns. Multumesc anticipat!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Dispozitivul trebuie doar sa afiseze pe ecranul monocrom desene tehnice, preluate din computer. ....

Dispozitivul tău trebuie să fie un computer, de fapt. :cheer: Nu merită să

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Dispozitivul meu este un computer intr-adevar, dar trebuie sa fie un computer ieftin pentru ca trebuie doar afiseze imagini(JPEG) pe monitor. Dispozitivul va avea doar o tastatura simpla cu cateva butoane necesara introducerii imaginii din baza de date. Presupun ca pentru aceasta nu este obligatorie o mare putere de calcul.

Daca instalrea de cabluri de date, la fiecare masina din fabrica, este mai ieftina decat transmisia wireless, atunci este OK.

Fabrica nostra are productie de unicate motiv pentru care se schimba documentatia la fiecare piesa. In cazul in care pretul este prea mare pentru a fi rentabila inlocuirea hartiei, se mai poate astepta pana la ieftinirea hartiei electronice si a microcipurilor.

1. Pachetele TCP/IP se pot transmite şi wireless, dar o comunicaţie wireless

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc mult pentru informatii!

In privinta microcipurilor mi-ar fi fost defapt de ajutor un site cu preturi de cipuri noi, care se fabrica in zilele noastre, dar la cost redus si performanta redusa. Deasemenea un site cu monitoare LCD monocrom, petru a vedea ce pret au si a face un calcul tehnico-economic. Ar fi incomod si inestetic sa asez langa masini computere vechi reconditionate. Mai degraba m-as interesa daca exista computere noi, dar mici de dimensiuni, cu performanta si cost redus (cum ar fi spre exemplu celebru laptop de 100$).

Inca o data, multumesc pentru informatii si o zi placuta!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Ar fi incomod si inestetic sa asez langa masini computere vechi reconditionate.

Poţi folosi carcase noi, mult mai mici dec

Editat de harald

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru sisteme ti-as recomanda produsele Via ( http://www.via.com.tw/en/products/mainboards/ ).

Sunt sisteme noi , au garantie , putere de calcul suficienta , consum mic de energie si marime mica.

Costa +220$ * si din pacate nu o sa le gasesti foarte usor in Romania.

Mai poti merge pe ideea unui singuri sistem la fiecare 6 puncte de lucru daca ele sunt destul de apropiate. Instalezi un sistem *nix cu x11 bine configurat si cateva placi video (pe agb si pci , daca mai gasesti).Dezavantajul e ca daca-ti pica un sistem nu mai lucrezi la toate 6 ...

 

*pretul este pt sistemul barebone , mai ai de achitat carcasa si memoria. Poti sa le pornesti pe toate din retea eliminand necesitatea unui hdd .Video mi se pare ca au integrat (unele).

Editat de Looop

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

=)) Da , adevar graiesti!

Daca el chiar "vrea" sa faca chestia asta , nu-l opreste nimeni , exista stackuri tcp deja implementate pe diverse picuri , mai ramane sa gaseasca el un lcd monocrom atat de mare si cu o interfata paralela adecvata (phai de multiplexarea ce-o sa-i iasa la "microcipurile" alea ca dupa atata munca de design si montaj sa-si dea seama ca n-are suficienta putere de calcul sa invarta jpeguri ... Ooops!!!

---------------------------------------------

Linia finala vrea sa spuna un cuvant: Vezi sugestiile de mai sus pana nu-ti sopteste cineva din decor cat te costa chestiile alea "simple" pe care le ceri de grad industrial.

 

 

... si mai exista o posibilitate , revin imediat cu detalii

 

Mai incolo:

http://gumstix.com/store/catalog/product_i...products_id=167

Sa te vad cum iti constuiesti un adaptor CFII - > VGA :spiteful:

 

Mai multe aici:

http://www.linuxdevices.com/articles/AT8498487406.html

Agajeaza-ti un electronist care stie ce e aia Embedded Computing.

Editat de Looop

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×