Sari la conținut
Forum Roportal
spider

Salate de toate felurile

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Patrunjel verde, marar si alte frunze verzi imi plac mie pe salata de cartofi cu ceapa. Ioi, am uitat de peste afumat, da, e buna. Si cu castraveti murati prin ea e super. Doar sa fie usoara ca daca pui si oua e deja prea satioasa pentru gustul meu.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salată cu spanac şi halloumi

Ingrediente

200 de grame de brânză halloumi
250 de grame de frunze de spanac tânăr (poate fi şi baby spinach)
2 portocale medii
câteva boabe de rodie
câteva frunze de mentă proaspătă
2 linguri de ulei de măsline
zeama de la jumătate de portocală

 

Preparare

Taie brânza halloumi în felii egale si pune-o pe grill pentru 3-4 minute, până se rumeneşte pe ambele părţi. Pune frunzele de spanac într-un bol, adaugă portocalele tăiate felii, menta şi boabele de rodie. Aşază brânza rumenită deasupra şi stropeşte cu zeama de portocală şi uleiul de măsline şi maestecă uşor, fără ca brânza să se sfărâme. Asta este tot, in doar câteva minute te poţi bucura de o cină uşoară şi delicioasă.

Merita incercata!

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 10 ore, Dmz123 a spus:

Salată cu spanac şi halloumi ... brânză halloumi

N-am auzit de branza asta dar m-am educat pe net.   Se vinde intr-un magazin de delicatese, dar si la Walmart care deja e contradictoriu ca de acolo doar mancare de pisici cumparam. 

O sa merg sa ma conving insa nu-mi place gustul de branza de capra desi este un deliciu.   Nu cunosc deloc mancaruri grecesti, doar ce am vazut la TV in programe de gatit traditional.

Nu cred ca este prea popular in State ca n-am auzit de acest nume de branza in reclame.   Am intrebat copiii mei care mereu sint undeva dar nici ei n-au auzit .  Am mai invatat ceva azi.

Ii vine randul intr-o zi ca se anunta temperaturi extreme rau de tot, ma aprovizionez din timp sa nu frig in aer :biggrin:      

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"The Price of Halloumi Is Too Damn High In the UK, Britons regularly snack on the Cypriot cheese known as Halloumi, which is widely available for relatively cheap.

In the US, however, it's considered something of a far-flung delicacy with a price tag to match." 

Am gasit On-Line magazine care-l vand dar nu sint calea mea si de obicei nu merg departe pentru alimente, ca am mai cumparat Brânză de burduf si curgea cand am taiat ambalajul de plastic in care a fost din fabrica impachetat.  In acele magazine mici nu se ia inapoi marfa si nu se ramburseaza, le evit, dar o sa ma lovesc cand nu ma astept de un nou magazin ca mereu apar si noi afaceristi, iar pretul este de aproximativ $20,00/kg ca se aplica si taxe care este un dezavantaj de multe ori.  Fiind afara de limita orasului in localitati subordonate, si pentru ca nu este ceva aliment obisnuit, platim si taxe desi alimentele de larg consum nu sint taxabile.   In Costco sint branzeturi din Europa mult mai scumpe  si le cumparam mereu, macar acolo pot sa duc inapoi si daca din vina mea s-a stricat si dupa 2 ani.   O branza din Finlanda costa atat dar numai la jumatate din greutate si nu e o problema.

Cu atit stim mai mult de azi despre ingredientele delicioase in salate!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Marele secret al celei mai bune salate de vinete

Citesc in ziar ca una a mancat cea mai buna Salata de Vinete din viata ei si era amestecat doar vinetele scurse, sare ulei si ceapa, precis a uitat piperul.

Practic din atit se compune reteta originala, insa precis nu era nascuta cand a devenit bunatatea asta la moda in Romania si nelipsit de pe mesele festive cand erau si vinete in magazine.

Cand prima oara am vazut aceste legume vinete, eram destul de mica, aveam 4 ani si jumatate si cascam gura departe de jar unde tata si bunicul le invarteau pe gratarul peste jar iar mama toca ceapa de zor, eram prea mica sa iau parte in operatiunea atit de straina de locul respectiv, in secuime unde aproape nimic nu crestea inafara de cartofi in comuna noastra. 

Gustul era cu totul aparte de ce am gustat pan-atunci dar se putea manca iar adultii aveau o placere sadica deosebita pentru ca era ceva diferit si pentru ei.  

Nu stiu cand a aparut suplimentarea cu gris, dovlecei, orez, cartofi, maioneza, usturoi, smantana, iaurt, etc., dar mie nu-mi place altfel decat original.

Am in frigider la scurs 6 vinete mari, pe caldura asta doar noaptea pot gati cand este mai usor de suportat si caldura extra de la foc dar si de aerisit casa!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Azi am avut chef de salata de fructe dar am avut o mica problema cu ingredientele ca mango era acra si atoasa, ananansul prea dulce, zmeura avea doar seminte multe, pepenele galben ca dovleacul, portocalele ca buretele dar aveau aroma, afinele boabe foarte mari dar altfel nu se pot categorisi decat ca apartin in magazinul alimentar in raionul intre legume si fructe, pe lista inainte de Jack Fruit, strugurii Muscat scumpi cu coaja tare si seminte care nu le pot manca din cauza de conditie medicala.  Am crezut ca le voi aduce la numitor comun cu frisca si eventual cu Grand Marnier dar nici cu banana nu s-a intamplat sau cu lamaie.  Am decis ca le pun la macerat peste noapte in putin coniac si zeama de lamaie dar cand am gustat boabele de struguri ma deranjau si leam scos pe toate bob cu bob si le-am scos coaja incet si greu plus semintele ... toate fructele le-am taiat mai marunt si afinele in doua.  Intre timp sotul isi facuse o salata de fasole boabe dintr-o conserva cu nu mai stiu ce pe langa Artichoc sau Cynar dar s-a molipsit de fructele mele ca a luat castronul meu si pe jumatate l-a turnat in salata de fasole ca nici ala nu avea gust deloc.  A mai adaugat Otet de Smochine si ulei de masline si l-a mancat intr-o veselie.  Imi oferea sa-l gust dar nu pot.   Cred ca maine bunatatea de salata de fructe le voi manca cu varza acra!!!    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iar salata de fructe ca sa nu le tin in containere separate si sa aibe gust unu de la celalalt.   Ananas, pepene galben, afine, ciresi si piersici.  Un rand din fiecare intr-un castron de sticla si acoperit cu folie de celofan ca intra in frigider.   Imi place sa la mananc cat stau la TV seara ca ma racoresc!!!  Atunci mai adaug un lichior, banane si mai vad de ce ma lovesc in bucatarie pan-atunci, niste napolitane cu ciocolata, sau inimioare dulci din magazinul mexican, in caz ca tot acre sint fructele.   Vai de capu' nostru  ca nu avem parte de fructe coapte, doar ne chinuim cu ce ne vand magazinele.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salata de Vinete am facut, inca nu este gata de mancat dar totul este tocat si gata de amestecat si frecat putin sa mai mai alba dar am pus la rece in strecuratoare de plastic sa mai lase din acea zeama vascoasa, asa sint eu obisnuita.   A fost omu' la un brutar si a cumparat niste chifle mai mari dar nu din aia moi pentru hamburgeri, ci din coca de paine acra, Sourdough  :derisive:     

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salata de Crudități  

Aceasta salata are multe forme, depinde de anotimp, de ceea ce se gaseste pe piata in diferite sezoane si de apetitul  fiecaruia.   Chiar daca se mananca doar o singura cruditate, este mai beneficial decat nimic.   Cel mai simplu de praparat, doar la etalare ar fi binevenit idei sofisticate sa impresioneze si la prepararea sosurilor cat mai originale si apropiate de ingrediente organice.   Ori ce se  poate manca crud este automatic un igredient in aceasta salata, mai simplu ca atit nici nu se poate imagina o reteta!!!  Cu cat mai marunt tocat, cu atat mai mult se poate manca din bunatatea fara limite de sezon, ocazie, eveniment.   Totusi se poate limita la cateva feluri care se asorteaza cel mai bine, la alegerea si conditia medicala individuala al fiecarui om ca sint si Alergiile un obstacol important si trebuie tinut cont cand oferim musafirilor mancare.   Cu varza alba sau verde se asorteaza mere, pere si portocale, de exemplu ca sa nu fie prea simpla sau imbogatita ca mai depinde si de alte feluri de mancare de pe masa.   Pepeni sau ananas si cele foarte zemoase nu sint necesare de a toca marunt. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salata de Cartofi vom manca pana-l terminam, pe caldura este perfect ca langa mai fac si salata de rosii cu castraveti si ce mai vreau, dar nu amestec si rosii ca lasa zeama si nu-mi place.  Oua fierte tari si ceapa mai intra in castron, patrunjel verde nu-i necesar dar cine vrea, am, sare, piper, ulei si otet un pic, fac parte din reteta traditionala pe care-l prepar de cand ma stiu si mereu am facut mult cand eram invitati la gratare ca mergea bine cu orice.     Inghetata pentru felul 2 sau desert. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×