Sari la conținut
Forum Roportal
monique

Ghionea de la Steaua dopat...

Postări Recomandate

"Ghionea a avut o faringita acuta si sa-a tratat cu niste substante calmante pentru gat, periculoase din punct de vedere al regulamentelor antidoping. Am informat conducerea FRF de problemele lui si sa-a decis sa nu riscam la un eventual control. Oricum, el avea o pubalgie si o entorsa si ar fi fost, practic, indisponibil la Erevan", a declarat dr. Pompiliu Popescu, sambata, la reunirea lotului de la Casa Fotbalului, in vederea meciului de miercuri din Armenia. Fundasul "ros-albastru" a suferit in urma cu doua luni o operatie la nas, dupa ce mai avusese o fractura de piramida nazala in meciul cu Zeleznica, din preliminariile Cupei UEFA. Tocmai pentru a-si proteja nasul, stoperul stelist a jucat in fiecare partida cu o masca speciala ce i-a adus si supranumele de "Zorro". in acelasi timp, Ghionea a urmat si un tratament pentru faringita, prescris de farmacist. Lui i sa-au recomandat pastile de Oropivalone, care contin substante interzise. in mod bizar, desi Federatia fusese anuntata de problema lui Ghionea inca de saptamana trecuta, fotbalistul a fost convocat la nationala, ba, mai mult, a trebuit sa vina sambata la Casa Fotbalului doar ca sa aiba de unde sa plece. Medii fotbalistice sustin ca ar fi vorba de o revansa a sefilor FRF, dupa ce clubul Steaua a facut scandal in front, nelasandu-si fotbalistii la nationala pentru un turneu in Cipru, apoi refuzand sa-la puna pe accidentatul Radoi la dispozitia lui Pompiliu Popescu, medicului "tricolorilor". Ghionea, care a fost deja inlocuit in lotul pentru Armenia de Danut Munteanu (Otelul Galati), a devenit al 16-lea international indisponibil pentru meciul de la Erevan"

 

Ce este Oropivalone

Oropivalone, considerat "un Faringosept mai usor" e un corticoid local. in compozitia pastilei apare pivalatul de tixocortol, substanta ce intra in categoria hormonilor de sinteza si care se afla pe lista substantelor interzise de Agentia Mondiala Antidoping (WADA). Oropivalone este recomandat pentru afectiuni inflamatorii si infectioase buco-faringo-laringiene: laringite, faringite, traheite, amigdalite, angine, abcese incizate etc. Trata-mentul nu dureaza mai mult de 15 zile. Substanta se elimina din organism in cel mult 72 de ore.

 

Sursa: www.libertatea.ro

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

alt subiect pentru. a antrena presa la niste titluri urate!cred ca daca adi mutu sa-a dopat acum a creat un precedent e de cacao faza!!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×