Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Spanac am cumparat in legaturi de 1 kg cel putin  :o:   cred ca este sfarsitul sezonului si vor sa scape de frunze ca se va usca intr-o clipa si pe campia irigata ca si pentru azi se anunta temperaturi extreme.    Il prepar cat se poate de simplu ... ales, spalat, calit o ceapa tocat marunt, usturoi, boia, 2 rosii tocat marunt, spanac, amestecat pe foc mare, marar proaspat si e gata dupa ce mai scade din lichid.   Am mamaliga rece langa, va fi incalzit in unt in tigaie si prajit ca-mi place crusta.   

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Urmeaza Apa Rece cu Pepene Rece :eat:temperaturile ies din gradarea termometrului si aerul este uscat 17% ca au trecut niste nori dar caldura a fost la 46*C la umbra, azi va fi la fel.

Salata de vinete o sa prepar pentru 3 zile cu rosii, ardei gras rosu, ridichi si castraveti.  Apa rece se bea pana sa ne fie sete, cat de des posibil.  

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe caldura asta gatesc doar ce se poate manca si rece si Spanac este una din preferintele noastre, fara carne  :eat:  Folosesc mult marar verde si usturoi razuit. 

 Merge bine si cu Peste prajit, tot rece, cu lamaie si Mini Paine indiana din magazinul Costco incalzit in prajitorul de paine. 

 Ne indulcim cu Mango cat mai sint in sezon, adica se vinde ieftin  :o:  sint cam atosi dar dulci,  avem dinti buni ... asa-s pe la sfarsitul sezonului.  

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

As mânca orice dar sa nu gătesc eu :))) glumesc. Sarmale sau ardei umpluți ar fi minunat daca asa avea acum.dar ma multumesc cu salata pe care o am în fața:)))

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Putine sint si ideile de mancare pe caldura asta de la noi, dupa acele zile furtunoase, acum avem o temperatura mai normala dar nu tine mult, de aceea dimineata mai prepar salata de vinete din 4 kg sa am in frigider la rece, la nici 4*C (38* Fahrenheit) pentru cateva zile.  

Intre timp mai fac si o mancare de dovlecei/Tökfőzelék care le fel sta foarte bine in frigider si se poate manca langa orice, incepand de la paine proaspata pan-la cea uscata e perfect cu orice dar cel mai bun este cu o tocanita de vita, chiftele, chipsuri de toate felurile imaginate pe planeta, snitel, carne prajita, carnati, mici, etc.

Voi cali si niste varza sa am cu ce sa-mi programez meniul dar paste vor fi cel mai sigur laga in prima zi cand gatesc.

Fructele de sezon completeaza meniul zilelor, doar natur, fara a fi frecate in spuma sau altceva cu alte ingrediente.    Iar m-am aprovizionat cu piersici albe si galbene si pepeni galbeni ca sint de foarte multe feluri pe aici.   Zmeura a fost ieftin dar inca n-au aparut prunii traditionali ca si in Romania, doar cei uriasi in toate culorile care nu prea-mi plac.   As vrea sa fac si un pic de magiun si sper ca nu va avea un pret astronomic ca apare deja cu intarziere, sau renunta sa ne mai aduca, in ultima vreme doar mancarea de baza apare pe rafturi dar si ala cu tot feluri de hibe de fabricatie, noroc ca eu nu mananc din alea de micul dejun cereale si bare lipite cu te miri ce sa nu cada semintele.     

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Gatesc diferite chestii ca voi avea iar musafiri maine la cina si se poate incalzi usor tocanita de vita, orez rizi-bizi, salata de vinete, linte in stil indian ca merge bine cu orez, snitele mici din piept de pui, salata din frunze verzi si de frunze de sfecla rosie si frunze de mai multe culori, castraveti acri am vreo 12 borcane ca s-a dat la ieftinit sa ne aprovizionam, paprikas de pui din restul de pui cu galuste de faina.  Sos de ciuperci, clatite si chiftelute marunte pentru nora mea, ca ei vor trece pe aici inaintea musafirilor.  Doar fructe la desert, diferiti pepeni, zmeura, afine, mure, piersici si ciresi.  Ananas daca vrea careva cu miez de nuci sa le ajute si creierul mai bine. 

Sper sa-mi ramana si mie o portie de ceva pentru Luni, pe langa cratita de lins in care am facut zacusca!!!    Am obosit la maxim, am apa din belsug daca am putere sa ajung cu mana la gura ...   

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am mai facut si fripturi de vita la gratar cu legume tot la gratar dar nu le-a placut la musafirii mei, ca ei doar carnea de porc adora.  Stiu care-i regula casei mele si ei nu cumpara carne asa de scumpa niciodata si totusi nu erau multumiti cu mancarea.   Din Ungaria erau toti, 4 persoane locuiesc aici iar 4 erau doar in vizita in vacanta, ne cunoastem de peste 20 de ani.

De la farmacie m-am dus sa cumpar carne ca in Ungaria este sarbatoare nationala pe 20 August, Sfantu' Stefan regele intemeietor al statului maghiar,  de aceea m-am dus sa fie mai la inaltime masa festiva.   Le-am intrebat daca vor ceva anume dar erau multumiti cu orice, cunosc felul cum gatesc.   Observ ca lumea se schimba.  Inca n-am revenit din soc, n-am cuvinte.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 02.07.2018 la 12:50, Dmz123 a spus:

As mânca orice dar sa nu gătesc eu :))) glumesc. Sarmale sau ardei umpluți ar fi minunat daca asa avea acum.dar ma multumesc cu salata pe care o am în fața:)))

:))))  Simpatic...

 

Maine o sa gatesc ciorba de pastai. O sa merg in piata sa vad daca gasesc "pastai de unt" (asa le zicea mama mea pastailor galbene si late).  

Editat de LuciaD
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Pește" va fi procesat maine, pentru ca primesc de la cineva care a fost la pescuit pește intr-un lac din Arizona, sint foarte multe lacuri naturale pe aici.   Pentru ca nu mai incape in congelatoarele lor, s-au gandit si la noi ... si uite ca se vor umple congelatoarele mele dupa ce voi mai arunca cate ceva sa incape.  Acum depinde ca cat primesc ca nu era frumos sa intreb, doar atit mi-a spus ca deja sint curatate si fara cap si coada, bune de folosit.  I-am zis ca-l astept cu cratita incinsa sa prajesc cateva.  Zambea, vine inainte de masa cu sotia.   Dupa aceea mi-am adus aminte de convorbire ca n-are loc pentru mafra in congelatoare ... poate ca nu vrea sa arunce marfa din anii trecuti, imi aduce mie, iar cu cel proaspat inlocuieste stocul de saracie cum zicea Davi_  ...  Pestisorii vor intra direct in rezerva de cutremur si alte dezastre antural sau artificiale, in caz ca ataca extraterestri :surrender: Vreau sa cred ca ma insel dar nu-mi miroase a peste proaspat prajit asa cum am imaginat.    

Am mai patit din asta acum cativa ani, era alt fost coleg de munca al sotului, decedat recent.  Sper ca nu stau sa luam masa de pranz impreuna :eat: sotul e capabil sa-i scoata in oras!

Doar de necazuri am parte.   Pestele proaspat nu-mi aducea mie, am primit si asa ceva dar avea mari obligatii ca sotul o ajuta sa treaca un test important, fara bani a lucrat sotul cu ea, din simpatie si inca doi ne-au adus peste proaspat, necongelat intr-un bloc de gheata ca o caramida de ciment din care nu se vede peștele!!!   Va fi un Loz-in-Plic necastigator!!!

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×