Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
daniela popescu

in spatele formularelor

Rate this topic

Recommended Posts

Vreau sa fac un site care sa contina un mic formular ce include o serie de date despre cel care im acceseaza site-ul. Asta presupune ca n spate sa exste o baza de date. Aceasta baza de date o fac eu ca webmaster sau este pusa la dspozitie de cel care imi ofera hosting. Si daca trebuie sa o fac eu, cum se face legatura intre site, adica formular si baza de bate? Cum lucrez cu serverul?

Va rog spuneti-mi si pasii pe care trebuie sa-i urmez.

:tease:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai in primul rand trebuie ca siteul sa fie gazduit pe un server care iti permite sa folosesti MySQL. Desigur, baza de date o creezi tu; unele servere te lasa sa folosesti doar baze de date cu un nume ales de ei, dar majoritatea iti lasa mana libera.

Apoi, pentru a te conecta la baza de date, folosesti desigur MySQL; exista milioane de pagini (literalmente) scrise pe tema asta, si cu un search simplu poti gasi ce vrei. Daca tii sa te complici, in lipsa suportului MySQL pe server, cred ca te poti conecta la database si folosing Perl. Legatura intre formular si baza de date o faci cu un script PHP, care gestioneaza transferul datelor intre formular si database. Poti incerca sa comanzi si de pe acest site niste CDuri cu tutoriale, poate te ajuta.

Eu unul recunosc, e ceva mult peste puterile mele; ce am zis pana acu am zis din bruma de teorie ce o stiu :yes:

 

(later edit: saitul LinuxCD nu mai e up&running. Acum cateva luni era. Ciudat :tease:, poti incerca un e-mail la webmaster@linuxcd.ro, poate mai au oferta inca)

Edited by daemon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu am inteles eu bine sau tu vrei niste statistici despre cei care iti viziteaza site-ul? Asta poti sa aflii foarte usor, daca webhosting-ul pe care il ai prevede si Cpanel cu awstats

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai si dupa ce se inrecistreaza nu fac nimic? Nu au nici un avantaj? Nu au "Schimbare parola" sau alte optiuni valabile doar pt membri? Trebuie sa faci o baza de date, apoi sa faci formularul...e mai mult decat se poate explica aici. Arunca si tu un ochi pe cateva tutoriale de PHP + MySql, sau pune pe cineva sa ti-l faca

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×