Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Acum 5 ore, Xylia a spus:

Eu mananc carne doar de doua ori pe luna, deci se poate spune ca mananc "de vara" mereu. 

Maine voi manca sarmalele care sunt acum in cuptor. Cu carne de vita.  :smile:

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ieri am chef de mancat sarmale ... nu stiu cum se intampla ca deodata mi-a venit idea si va trebui sa deranjez pisica, doarme in bucatarie in fata aragazului ca vine A/C pe el de sus direct.   Ieri deja am cumparat toate ce-mi lipseau ... 2 ardei rosii mari ca-i place fiului, printre altele, sper ca nu uita sa treaca pe aici sa le ia.  Doar traditionala reteta urmaresc.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cea mai lunga faza la asamblarea sarmalelor consta in prajitul de ceapa ... de atunci inca nu este gata ca-mi place sa fie rosu crocant, nu negru si la asta se ajunge doar cu timpul aproape de 4 ore :o: asa-mi place mie ca-i da un gust aparte.   Restul merge repede ca nu fac mult, deja am pregatit totul sa nu pierd timp.   Varza are niste foi groase ... dar nu era altfel, mai bine

faceam ardei umpluti, demult erau mancati deja.   Am observat ca deja cu sila toc si ceapa, dar si de alte joburi din bucatarie mi s-a acrit.   Gatesc cu placere daca incep ceva dar fara entuziasm,  mai bine mananc fructe crude si beau apa.   Practic nici pofta n-am prea mare si chef de mancat la fel n-am.   Sa fie ca am lasat carnea in urma???   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Deja fierb pe foc foarte mic si vor fi bune curand insa m-am saturat deja de la umplutura de mancat crud ca-l ador.  E mai bun decat fiert in varza!!!   Doar 36 de bucati au iesit si un ardei gras foarte mare, este pentru familie numai daca nu apare cineva in usa din gresala.   A facut si sora mea sarmale cu piept de gasca si a dat de pomana ca a fost ziua de nastere a lui tata.

A fiert deja si tuica, a presat si strugurii, asteapta sa cada nucii din pom si poate sa vina iarna ca e pregatita.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Credeam ca am auzit si stiu totul despre sarmale dar s-a intamplat sa vad la TV un program de gatit cu o poloneza de origine Martha Stewart, care pe langa altele,  compozitia umpluturii. smantana pus in oala dupa ce s-a fiert a mai aratat si captusirea si acoperirea vasului in care fierb sarmalele cu frunze mare de varza oparita.  N-am vazut/auzit in asa fel dar parea interesant si am incercat  sa le acopar si mi-a placut rezultatul ca nu stropea din oala cand fierbea, desi eu nu pun asa de plin si NU folosesc asa varza murdara si plin de gandaci si le fac mai mici, estetice si mai bine invelite, ceapa mult mai prajita si fara ardei gras tocat, dar adaug marar si cimbru, nu patrunjel, iar smantana doar in farfurie fiecare, etc.   

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1 oră în urmă, The Unknown a spus:

Credeam ca am auzit si stiu totul despre sarmale dar s-a intamplat sa vad la TV un program de gatit cu o poloneza de origine Martha Stewart, care pe langa altele,  compozitia umpluturii. smantana pus in oala dupa ce s-a fiert a mai aratat si captusirea si acoperirea vasului in care fierb sarmalele cu frunze mare de varza oparita.  N-am vazut/auzit in asa fel dar parea interesant si am incercat  sa le acopar si mi-a placut rezultatul ca nu stropea din oala cand fierbea, desi eu nu pun asa de plin si NU folosesc asa varza murdara si plin de gandaci si le fac mai mici, estetice si mai bine invelite, ceapa mult mai prajita si fara ardei gras tocat, dar adaug marar si cimbru, nu patrunjel, iar smantana doar in farfurie fiecare, etc.   

 

Nici eu nu prajesc si ardei, ci doar ceapa si boia. Imi place mult gustul de ardei si cateodata mai pun si doi, trei ardei umpluti printre sarmale.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am facut 200 de bucati de sarmale azi, mai fierb ultimele ca sint in 4 oale sa fie mai repede si le-am pus la fiert dupa marimi.  In fiecare oala este si un ardei gras rosu mare si un dovlecel taiat in 2 si umplut ca asa am vrut de dat asta.   Vasele maine sint pe program, vor dormi in curte sa nu fie extra miros de aerisit.   Mi-au scos sufletul. am obosit foarte tare si aproape nimic n-am mancat sa fiu mai activa, dimineata pornesc ca Santa sa le impart.   Sint super bune, le-am gustat si precum mai stau in oala pana mai incolo, vor avea un gust si mai bun, acum ma culc.      

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si iar sint cu mainile in sarmale ... ca m-a sunat cineva unde avem de mers maine si ar dori niste ... si asa mai aveam varza in plus si altele, doar carne am cumparat si mai am un pic si-s gata, ca iau mereu si pauze. 

Ieri m-a sunat o veche prietena sa mai afle cate ceva de mine si noi si la ramas bun imi spunea ca este asa de depresant sa vorbeasca cu mine ca fac sarmale si ar manca si ea cateva, dar n-are acces in casa cu CoVid, dar pun si varza la murat, dupa care este innebunita si la fel n-are cum sa ia ca altadata!!!   

Am mare mila de ea ca sta acasa, fumeaza si bea toata ziua!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Astept sa fiarba ... e plina zona de aroma dar si la mine intra mereu fumul gratarelor si n-am ce sa reclam ca avem pe case locurile pe unde circula aerul dar si intra, nu numai iese si de obicei dimineata ma trezesc la miros de lapte ars care ma ucide ca si gratarele!!!   

N-am facut multe sarmale de data asta, cred ca cea mai mica cantitate de cand ma stiu doar un rand in cratita si cateva marunte pe deasupra, defapt toate sint de marime mica, a trebuit sa tai in doua frunzele acre dar si cele crude.   Daca se pune si Chimion in oala cand fierbe, aroma este foarte placuta ca nu este de varza numai, noi ungurii si secuii calim si varza tocata tot cu Chimion si-l punem pe deasupra in oala  la fiert.    

Ce ramane donez ca nu mai am loc in congelatoare, dar ma satur intai!!!   

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am facut si impartit sarmale in fiecare zi din saptamana asta dupa cum era lumea acasa sau la munca dar le faceam doar cu o zi inainte sa nu fie nici reci sau vechi.    Prea incarcat imi era sufletul de la atatea vesti triste si tragice, sper sa ma simt mai bine ca am avut in gand pe toti fiinte dragi trecuti in alte universuri.   

Nu tin minte numarul sarmalelor, dar au depasit de 250 de bucati si iar o sa fiu in "hot seat" ca n-au primit toti de pe lista ca sotul le ducea la cei mai apropiati si doua pachete a dat la o familie care deloc nu era pe lista, dar n-am stiut atunci.   A uitat sa-mi spuna ca l-a vazut in gradina pe el si i-a dat lui sa nu mai mearga mai departe. 

Primeste un E-mail in maghiara si-mi da sa citesc, au multumit in maghiara cat erau de bune dar nu intelegeau ce fel de varza am folosit ca era deosebit de delicios.  Nu toti din Ungaria au cunostinte de varza murata intreaga, doar tocata, multi mi-au spus si in biserica, originari de langa granita cu Austria.   Sarmale fac doar cu varza proaspata oparita.   Nu le vine a crede la multi ca se fac si din alta carne decat de porc ...  ungurii nu asociaza varza acra cu sarmale, am vazut multe video-uri la la You Tube cu persoane din Ungaria cum fac sarmale.   Maine ca sa nu ma plictisesc, merg sa mai cumpar varza ca am impresia voi avea nevoie inca de multe capatini in viitorul foarte apropiat.   Noroc cu vremea de peste zi ca azi au fost 24*C si pun galeata la soare si a 4-a zi deja se poate folosi varza pentru sarmale.      

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×