Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Shadowdancer

Managerii romani folosesc mai mult "batul" decat "morcovul"

Recommended Posts

din revista infoBloomBiz, 17.08.2006

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), prin IMAS - Institutul de Marketing si Sondaje, in randul companiilor din Romania, multe dintre metodele de management folosite de manageri sunt axate pe pedeapsa. Majoritatea managerilor declara ca singura solutie pe care o au la dispozitie pentru a "eficientiza" angajatii este amenintarea acestora ca vor fi concediati.

 

In cadrul studiului, realizat pe un esantion reprezentativ pentru piata fortei de munca din Bucuresti, au fost intervievati manageri de firme, companii si institutii publice, manageri de resurse umane si servicii de recrutare.

 

"In piata muncii se mai fac generalizari privind stilul managerilor romani comparativ cu al celor expati, dar eu, venind din "mijlocul actiunii" nu imi permit sa fac aceste generalizari. Pe parcursul intregii mele experiente, am intalnit tipuri foarte diferite de manageri romani, stilul lor depinzand de personalitatea de baza si de mediul profesional si cultural in care s-au format. Sunt manageri romani care s-au format in multinationale, si au adoptat atitudini si stiluri specifice culturilor multinationale, si sunt manageri romani formati in companii romanesti, mai mari sau mai mici, care au un stil propriu. Dar in nici unul dintre cele doua cazuri nu exista un absolut. In orice mediu si din orice cultura pot rezulta manageri care folosesc ca metoda de motivare "morcovul si batul" si altii care folosesc alte metode de motivare, cum ar fi lauda, promovarea din interior, bonusurile si team-buildingurile. Tine de personalitatea de baza a fiecaruia, pe care orice influenta culturala se grefeaza ulterior intr-o masura mai mare sau mai mica", sustine Andreea Lupan, Recruitment Manager Barnett McCall Romania.

 

 

articolul integral aici

Share this post


Link to post
Share on other sites
Si eu care stiam ca motivarea angajatilor trebuie facuta pe baza de recompense materiale sau nu. Se pare ca sunt in urma.

Sincer, eu aşa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da, inteleg, dar din manualul managerului, motivatia asa ar trebui facuta. De ce?! Pai, e simplu. Daca iti motivezi anagajatii marindu-le salariile daca isi fac treaba foarte bine sau oferindu-le prime, excursii platite, samd (sunt doar exemple), asta ar trebui sa-i responsabilizeze pe angajati si sa-i faca sa traga mai cu sarg.

Nu ştiu, eu nu prea am treabă cu "manualul managerului". Eu văd lucrurile

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×