Jump to content
Forum Roportal
dinky

Faza de intalnire si pe timp de zi din toamna?

Rate this topic

Recommended Posts

am tot auzit zvonuri ca din toamna s-ar aduce modificari la legea circulatiei.... cel mai des auzit e cel ca o sa fie obligatoriu sa mergem cu faza de intalnire aprinsa si ziua..... Stie cineva ceva concret? Mai sunt si alte schimbari?

Share this post


Link to post
Share on other sites
am tot auzit zvonuri ca din toamna s-ar aduce modificari la legea circulatiei.... cel mai des auzit e cel ca o sa fie obligatoriu sa mergem cu faza de intalnire aprinsa si ziua..... Stie cineva ceva concret? Mai sunt si alte schimbari?

Acelasi lucru il stiu si eu :flowers:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acelasi lucru il stiu si eu :)

Nu ma deranjeaza. Eu umblu de mult asa, ziua aprind si proiectoarele de ceata din spoiler, cei care imi ies in fata cind fac depasiri (si nu se asigura) macar nu pot spune niciodata ca nu m-au vazut. La drum in afara localitatii este foarte util, stii clar ca cel cu farurile aprinse se deplaseaza si cel fara sta pe loc. Folosind farurile mai putini vor iesi pe contrasens in fata voastra. Incercati!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incepand din luna septembrie, mai precis din 21, a acestui an va intra in vigoare noul cod rutier. Acesta prezinta modificari majore in ceea ce constau buna desfasurare a traficului iar greselile soferilor sunt penalizate prin puncte. Prin acumularea a mai multor puncte soferul risca sa-si piarda carnetul de conducere iar pentru a-l recupera va trebui sa apeleze din nou la o scoala de soferi pentru a da din nou examenul de strada, astfel va prezentam cateva din cele mai importante modificari ...

 

Contraventii penalizate cu doua puncte (700.000 de lei):

- folosirea incorecta a luminilor de drum - nerespectarea obligatiei de a folosi luminile de intilnire si pe timpul zilei pe autostrazi, drumuri expres si pe drumurile nationale europene (E) - folosirea telefonului mobil in timpul mersului - nefolosirea centurii de siguranta - depasirea cu 10-20 km/h a vitezei legale - refuzul inminarii actelor la cererea politistului - circulatia pe drum cu accesul interzis.

Contraventii penalizate cu 3 puncte (1.050.000 de lei):

- oprirea nejustificata/circulatia pe banda de urgenta - depasirea cu 21-30 km/h a vitezei legale - nerespectarea regulilor privind intoarcerea - mersul inapoi, peste limita de distanta (50 m) prevazuta de lege - schimbarea benzii, daca din aceasta cauza s-a produs un accident - nerespectarea distantei corespunzatoare pina la vehiculul din fata.

Contraventii penalizate cu 4 puncte (1.400.000 de lei):

- nerespectarea indicatorului STOP - depasirea cu 31-40 km/h a vitezei legale - conducerea pe spatiul destinat tramvaiului, atunci cind drumul public are mai multe benzi - nerespectarea obligatiilor care revin conducatorului auto in cazul vehiculelor ramase in pana sau avarie (scoaterea acestora de pe carosabil)

Contraventii penalizate cu 6-8 puncte (2.100.000-2.800.000 de lei):

- refuzul de a permite imobilizarea vehiculului sau verificarea tehnica - depasirea cu 41-50 km/h a vitezei legale - nerespectarea semnificatiei indicatoarelor de trecere a caii ferate - incalcarea liniei continue la virajul spre stinga - patrunderea intr-o intersectie dirijata prin semafoare, daca manevra blocheaza circulatia

Contraventii penalizate cu 9-20 puncte (3.150.000-7.000.000 de lei)

- conducerea unui vehicul cu defectiuni la frina sau directie - conducerea unui vehicul cu termenul inspectiei periodice expirat - gesturile obscene sau aruncarea de obiecte pe sosea - conducerea sub influenta bauturilor alcoolice - depasirea cu mai mult de 50 de km pe ora a vitezei maxime admise

noul_cod_rutier.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×