The Unknown 15040 Raportează post Postat Iunie 12, 2013 (editat) Tort de Morcovi sau Prajitura cu migdale Ingrediente: - 250 gr migdale macinate; - 400 gr morcovi dati prin razatoare; - 100 gr zahar; - 40 gr faina; - 1 lamaie; - 1 lingurita praf de copt; - 4 oua; - 2 linguri vin alb; - 1 lingurita unt; - 250 gr branza slaba de vaci. Se freaca 3 galbenusuri cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga coaja de lamaie rasa, 180 gr migdale macinate, morcovii rasi, faina si praful de copt stins intr-o lingura de suc de lamaie. Se bat 3 albusuri spuma, si se incorporeaza incet in compozitia de mai sus. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se coace la foc mediu timp de 30-35 de minute. Se lasa blatul la racit, iar apoi se taie in 3 foi. Crema se face amestecand branza de vaci cu zaharul vanilat, 1 albus, vinul si migdalele jumatate din migdalele ramase. Crema se pune intre cele trei foi. Prajitura se orneaza cu putina crema deasupra si migdalele ramase. Pofta buna! Editat Iunie 12, 2013 de samsara 1 Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15040 Raportează post Postat Decembrie 31, 2015 Tort de Revelion cu morcovi şi portocale Cea mai veselă noapte din an, noaptea in care anul vechi cedează locul Noului An, nu ar fi completă daca nu am avea pe masă un tort delicios şi… fabulos decorat!Iată o reţetă fabuloasă pentru Anul Nou: tort de morcovi şi portocale, o reţetă pe cât de misterioasă, pe atât de gustoasă şi… sănătoasă!Ingrediente pentru aluat: 4 ouă 300 ml ulei400 g zahăr pudră2 pliculeţe zahăr vanilat250 g faină1 pliculeţ praf de copt9 g bicarbonat de sodiu350 g morcovi raşiUn vârf de cuţit de sareNuci sau alune de pădure, măcinatePentru glazură:120 g unt cu conţinut redus de grăsime225 g mascarpone400 g zahăr pudrăPentru cremă:2 galbenuşuri100 ml lapte3 linguri de fainăCoaja şi sucul de la o portocală120 g zahăr pudrăDulceaţă de portocale250 g unt cu conţinut redus de grăsimePentru decor:Felii de portocală, un pumn de fulgi de migdale, decor comestibil Mod de preparare:Amestecăm ouăle cu uleiul, zahărul vanilat şi zahărul pudră dat prin sită, adăugam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Dupa omogenizare, se adaugă morcovii raşi şi alunele sau nucile măcinate. Se toarnă aluatul într-o formă cu fundul detaşabil (diametru de 28 cm) şi se coace la 180 grade Celsius timp de aproximativ 50 de minute. Laptele, gălbenuşurile, făina şi zahărul pudraăse amestecă bine şi se pun la fiert. După ce se răceste crema, se încorporează untul cu conţinut redus de grăsime. Se adaugă coaja şi sucul de portocale când crema este deja rece.Untul (la temperatura camerei) şi zahaăul pudră se bat bine cu mixerul timp de câteva minute la viteză mare. Se adaugă mascarpone şi se amestecă până obţinem o glazură perfect omogenă. Când blatul este complet răcit, se taie în trei părţi egale, se ung alternativ cu cremă şi dulceaţă de portocale. Se toarnă glazura, se nivelează şi se decorează dupa pofta inimii!Se serveşte la miezul noptii, alături de o cupă cu şampanie, împreună cu familia şi prietenii! http://www.csid.ro/retete-culinare/deserturi-dulciuri-patiserie/tort-de-revelion-cu-morcovi-si-portocale-un-desert-gustos-si-sanatos-14936599/ Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri