Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
roportal

Exista legatura intre dinti si memorie.

Recommended Posts

Cercetatorii suedezi au ajuns la concluzia ca exista o legatura stransa intre dinti si memorie, se arata intr-un studiu suedez prezentat, ieri, la Stoccaholm, citat de AFP. "Memoria unei persoane este in mod evident mai slaba atunci cand nu mai are dinti. Pe viitor, vom studia cati dinti poate pierde cineva, inainte ca acest lucru sa aiba un efect negativ asupra memoriei sale", a declarat Jan Bergdahl, unul dintre autorii studiului, stomatolog si profesor de psihologie la Universitatea din Umeaa (Suedia), conform AFP. Pentru acest studiu, inceput din 1988, cercetatorii au monitorizat 1.962 de persoane, intre 35 si 90 de ani.

 

Ei au comparat memoria celor care si-au pastrat dintii cu a acelora care si-au pus proteze dentare. (A. Adamoae)

 

Sursa: Gardianul

 

Va vine sa credeti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

oau! ce chestie! nu am mai auzit de asa ceva pana acum! adica daca mie imi cad toti dintii peste noapte (teoretic vorbind) imi scade brusc iq-ul? ia sa incerc! ::x:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma probabil ca or avea si aia dreptate daca stai si te gandesti ca de la o anumita varsta se instaleaza senilitatea. :x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai ca e tare stirea. O fi probabil ceva legatura cu calciul - absenta lui duce atat la pierderea dintilor, cat si la slabirea memoriei (nu stiu daca imi amintesc bine, poate ma ajuti tu, Bogdane, era ceva cu calciul si neuronii sau partile lor componente, chestii de anatomie?).

 

In alta ordine de idei, studiile prezentate prin presa de la o vreme mie mi se par opera unor savanti care nu mai stiu cu ce sa isi umple timpul liber sau pe cel de la serviciu :x. Oare dintre persoanele din esantion, cate aveau intre 70 si 90? Vreo 50 % ? ::x: ::):

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×